Connect with us

Összefoglaló

Nyertesek, vesztesek – Előszezon, 2. forduló, 1. rész

Az előszezon első hetében olyan játékosokat válogattunk össze, akikre felkaptuk a fejünket, ebben a fordulóban pedig a legnagyobb nyerteseket és veszteseket keressük – legalább egyet-egyet minden mérkőzésről. Első adagként a csütörtöki és pénteki három meccsről. 

New England Patriots @ Philadelphia Eagles 35-0

Nyertes: Nálam Cam Newton a legnagyobb nyertese a meccsnek, mert bizonyítania kellett az irányítóversenyben, és ezt meg is tette. Kvázi két drive-ot volt a pályán (meg egy csonkát, ahol két futásból bejutottak a célterületre), egy (kihagyott) field goalig és egy TD-ig jutott a támadósor, ám ennél is fontosabb, hogy Newton végig jól passzolt. Kilenc dobásából nyolc lett sikeres, közülük három is 10+ air yardos volt, pontos volt, gyorsak voltak a labdái, jól mozgott a zsebben, kikerülte a nyomást, minden ami kell. Mac Jones is jól játszott egyébként, szóval akár a két irányítót egyben is hozhattam volna, de úgy gondolom, Newtonnak volt nagyobb szüksége erre, hogy megtarthassa a kezdőt, és ezért sokat tett most.

Az Eaglesnél sokakat nem lehet kiemelni pozitívan, de az első számú linebackerek (Alex Singleton, Eric Wilson, TJ Edwards) kifejezetten jól teljesítettek, főleg az elvárásokhoz és a tehetségszintjükhöz mérten.

Vesztes: Elsősorban az összes Eagles-szurkoló, akinek végig kellett néznie, ahogy Joe Flacco és Nick Mullens irányít, és ahogy a Patriots első-második sora porba tiporja a Sasok második-harmadik sorát (a kezdő OL-DL nem játszott, ahogy Slay és Hurts sem). A Pats kétszer annyi first downt és háromszor annyi yardot szerzett, a pontok közti különbséget pedig szorzással/osztással nem is lehet értelmezni…

Ha játékost kell megnevezni, akkor legyen Travis Fulgham, aki a múlt heti kezdő helye után csak a második félidőben fért fel a pályára a rosterért küzdő srácokkal, és elég gyenge edzőtábora is van. De idevehetünk egy elkapót a másik csapatból is: N’Keal Harry elejtett egy hosszú passzt és még bele is sérült.

(katonadani)

Cincinnati Bengals @ Washington Football Team

Nyertes: Jaret Patterson 16 futásból 71 yardot és egy TD-t szerzett a földön, illetve volt három elkapása is 25 yardért. Nagyon jó előszezonja van a Washington draftolatlan újoncának, Antonio Gibson után egyértelműen ő tűnik a legjobb futónak a rosteren – most már meglepő lenne, ha nem érné meg a végső keretszűkítést. A Bengalsnál nem sok pozitív teljesítmény volt, mindenki hullámzóan teljesített.

Vesztes: Az elkapó Dyami Brown kezdő volt a kételkapós felállásokban, de volt egy csúnya dropja és négy targetből csak két elkapást jegyzett 33 yardért. Antonio Gandy-Golden ellenben 3/3 passzt elkapott és volt egy sikeres kétpontos elkapása is – nem dőlt még el a WR2 poszt tulajdonosának kiléte Washingtonban.

Cincinnatiben is egy elkapó lehet nagyon szomorú, ugyanis az 1/5-ös, korszakos tehetségnek kikiáltott Ja’Marr Chase mind a három targetjét elejtette. Egyelőre pocsék előszezonja van a fiatal támadónak, akinek a draftolása óta gyakorlatilag még nem volt pozitív megmozdulása.

(renningan)

Kansas City Chiefs @ Arizona Cardinals

Nyertes: Byron Pringle volt az egész mezőny legjobb elkapója: öt passzból négyet lehúzott 63 yardért, nagyon komoly szerep juthat neki idén a Chiefsben. Hasonlóan elégedett lehet Mecole Hardman is, aki bár nyolc targetből csak négy labdát halászott le, volt közte egy nagyon szép TD-is, illetve ez a parádés elkapás:

A Cardinalsnál leginkább a védelemnek lehet örülni: jó volt a pass rush, a két fiatal LB, Isaiah Simmons és Zaven Collins is jól játszott, az idén igazolt CB Malcolm Butler pedig öt felé szálló labdából csak egy elkapást engedett 10 yardért.

Vesztes: Azok, akik bíztak a feltámadó Cardinals offense-ben (persze ez csak egy előszezonmeccs és Mahomes sem volt kifejezetten jó, de tőle legalább már láttunk top játékot). A fix kezdő Kyler Murray-re nem lehet azt mondani, hogy vesztes, hisz semmi vesztenivalója nincs (egyelőre), de a mutatott játéka alapján alighanem sok Cardinals-szurkoló kapott a szívéhez: négyből egy jó passz két yardért és egy elejtett INT-ért, valamint egy fumble. AJ Green nem kapott sok szerepet, de még ehhez képest is elég láthatatlan volt, illetve a támadófal sem néz ki jól.

A másik oldalról leginkább Shane Buechele-t és Anthony Gordont lehet kiemelni: a két irányító hiába játszott egész jól, Chad Henne-t nem nagyon tudták megközelíteni. Ha volt is esély a csere QB-poszt megszerzésére Kansas City-ben, az végleg elúszni látszik a korábbi 2. körös kiváló játéka miatt.

(renningan)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!