Connect with us

Hír

Newtonnak még nem mondták meg, hogy ő lesz-e a kezdő

A Patriots az első körben draftolta az irányító Mac Jonest, azonban Bill Belichick főedző azóta tartja magát ahhoz az állásponthoz, hogy Cam Newton a kezdő – legalábbis a média előtt biztosan. Az alapszakasz szűk egy hónap múlva kezdődik, és az edzésbeszámolók alapján az újonc elég jól felvette a fonalat, az előszezonban is biztatóan mutatkozott be, úgyhogy el lehetett kezdeni spekulálni, hogy hamarabb jöhet az a hatalomátvétel, mint gondoltuk.

Cam Newtont kérdezték az újságírók a helyzetről, ő pedig elmondta, hogy őt Belichick nem tájékoztatta arról, hogy övé lenne a kezdő az első meccsen.

“Tudjátok, hogy nem mondott ki ilyesmit, úgyhogy nincs értelme ezt kérdezgetni. Én minden nap úgy jövök ki a pályára, hogy jobb akarok lenni. Ennyit tudok tenni. Ezt tudom befolyásolni. A holnapra próbálok koncentrálni, nem arra, hogy ki mit gondol az első hétről. Nem feltétlen érdekel, hogy ki fog kezdeni, engem az érdekel, hogy a lehető legjobbamat nyújtsam. És tudom, hogy Mac is így van vele, ahogy Brian is. Még nagyon sok minden fog történni az első hét előtt, úgyhogy én erre fókuszálok.”

– mondta az irányító a Boston Heraldnak.

Ha ma kezdődne a szezon, akkor szinte biztosan Newton lenne a Patriots kezdő QB-ja, azonban igaza van, hogy viszonylag sok idő van még a szezonnyitóig és sok minden fog történni addig – ez viszont jó eséllyel nem az ő malmára hajtja a vizet.

8 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
csak ezt ne
csak ezt ne
2021-08-17 06:44

Erröl régóta az a véleményem, hogy CN még un híd QB-nek is kevés. 1. héttől vagy az 5. héttől az újoncnak keĺlene kezdeni. Nincs nagyon ok húzni. Ez a csapat CN irányításával egy tucat csapat lesz még PO sem esélyes ebben a keményedő csoportban és kemény AFC-ben. Nyilván az újonccal sem garantált semmi, de remény van, ha nem idén akkor jövőre. Szerintem BB-nél kevésbé zseniális HC-k is belátnák ezt, úgyhogy meglesz hamar a váltás, legalábbis nagyon remélem.

Caselele
Caselele
Reply to  csak ezt ne
2021-08-17 06:50

Erről a különböző stat mágusok és footballhoz értők biztos többet tudnak mondani, de nem tudom hány alkalommal jött be, hogy a nem 1/1es (vagy elsőnek kiválasztott qb) az első héttől kezdjen.
Valszeg kevesebb a nyomás egy ujoncon, ha nem az első héttől kezdve kell bizonyítania.
A másik része, hogy egy egészséges CN, ilyen skill playerek mellett szerintem nagyon is korrekt teljesítményt tudna lerakni, és így akár a szezon közi váltás nem azért történne, mert szar a QB1, hanem mert szeretnének játékperceket adni az elsőkörösnek.

Farubcek
Farubcek
Reply to  Caselele
2021-08-17 07:34

Ebben az az érdekes, hogy igazán semmi nem támasztja alá, hogy jobb jegelni egy újoncot, mint bedobni a mély vízbe. Mindkettőre van jó példa és rossz példa is, ez leginkább szituáció-, csapat- és egyénfüggő.

Amúgy kb. azt gondolom erről a helyzetről, hogy rövidtávon (mondjuk a szezon első fele) szinte biztosan CN hoz több sikert a franchisenak, hosszabb távon meg nyilván jobban járnak, ha Mac Jonest szoktatják a mélyvízhez. Ez itt egy stratégiai döntés, semleges külső szemlélőként érdekes lesz látni, hogy BB milyen irányba indul el.

csak ezt ne
csak ezt ne
Reply to  Caselele
2021-08-17 07:14

Sajnos nem, CN két előnnyel érkezett az NFL-be, gyors volt és bátor, mindkettő megkopott, viszont a dobásai sem lettek pontosabbak, olvasása sem lett legendás. Nem egy nyerő típus ráadásul NFL szinten. Nem lenne vele PO sem, nemhogy több, nagyon bízom benne, hogy ez nem fog kiderülni, hogy jól l átom-e. Az első körös simán lehet kezdő azonnal ,volt és van rá példa bőven, de nem ez a lényeg, CN-t nem érzem még rövid távú megoldásnak sem. Nála nem az probléma, hogy egy-egy meçsen nem tud jól játszani, hanem a sorozatok nem mennek, az egy 2015 volt a kivétel, de az is torzó maradt.

Caselele
Caselele
Reply to  csak ezt ne
2021-08-17 07:34

https://www.si.com/.amp/nfl/2020/09/13/rookie-quarterbacks-nfl-debut-performances
Ha végignézed, a legtöbb 1/1 volt, de Watson kivételével top3 volt mind.
Szerintem Mac Jonesnak sem rossz, ha akár csak a második héten áll be, azért, mert látszik, hogy CN-nel nem megy a csapatnak, és akkor lesz viszonyítási alap, a médiának is meg a szurkolóknak is, hogy ha csak közepesen megy a csapatnak Mac Jonesszal, az igazából elorelepes.
Amúgy a pre covid CN a patsben egész biztató volt, nem csak szerintem, szóval nem tartom kizartnak, hogy több hétig ő lesz a kezdő, aztán jöhet egy hasonló váltás mint herberttel

Fetyke
Fetyke
2021-08-17 11:22

Ha esetleg olvassa BB az FK-t, akkor hallgasson rám, és Meki legyen a csapat kezdője. :)

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2021-08-17 13:36

Nemáá, akkor már ezerszer inkább a Wendy’s. Bár az igazi az lenne, ha megnéznék egy meccset Csikágóban és közben folyamatosan Au Cheval burgereket tolnék a fejembe. Na, az már közelítené a mennyországot.

peter szabo
peter szabo
Reply to  bjeela
2021-08-17 19:07

És ott is éreznéd magad,ha közben MVPTrub hordaná Neked a sört,a colát vagy amire épp szomjazol.És közben szakértene… 😁 Jaaa, hogy mennyország… Elnéztem, bocs!😊

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x