Connect with us

Hír

Tomlin: Kevin Dotson nem csinált semmit, amivel kiérdemelné a kezdőt

A Pittsburgh Steelersnél óriási kérdőjelek vannak a támadófalban, hiszen a tavaly első heti kezdőnek számító ötösből egy játékos maradt csak a csapatnál (az előszezonban várt ötösből pedig egy sem). Távozott Alejandro Villanueva, Matt Feiler, Maurkice Pouncey és David DeCastro is, így teljesen újjá kellett alakítani a falat és nagy erősítések igazából nem érkeztek (Trai Turner és Joe Haeg szabadügynökként, illetve Kendrick Green a draft harmadik körében).

A tavaly minimum 100 snapet pályán lévő, és még mindig a csapatnál lévő játékosok közül a PFF értékelése szerint az akkor még újonc, negyedik körös guard, Kevin Dotson volt a legjobb, passzblokkolásban kifejezetten jól teljesített (de összességében ő is átlag alatti értékelést kapott). Épp ezért talán ő számított a legkisebb kérdőjelnek az idei névsorból, habár ő is csak négy meccsen kezdett (és nyolcon játszott). Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy nemhogy a legbiztosabb pontja lehetne a gyenge egységnek, de még a kezdőbe sem fogja tudni beverekedni magát.

“Semmit sem tett, hogy kiérdemeljen első csapatos snapeket. Miről beszélünk? Egy másodéves srác, aki még nem tett le semmit az asztalra.”

– mondta a főedző Mike Tomlin az ESPN-nek.

A Steelers hivatalos oldalán egyébként kezdőként van feltüntetve Dotson, habár ez amúgy sem jelent biztosat, jelen esetben különösen. Az edzőtábor elején bokasérülés miatt nem is tudott részt venni, majd miután hadra fogható volt, csak a második csapattal edzett.

A helyét egyébként Rashaad Coward vette át, aki 2017-ben draftolatlanként érkezett a ligába a nem túl nagy nevű Old Dominion egyetemről. Eddig közel 1000 snapje van a profik közt, mind az utóbbi két évben a Bearsben, a PFF-től kifejezetten gyenge értékeléseket kapott. Tomlin szerint viszont megvan benne a veterán tapasztalat és érettség, és jó munkát végzett. Meglátjuk, mire lesz képes éles körülmények közt.

A Steelers támadófalának várható felállása ezek szerint: Chukwuma Okorafor – Rashaad Coward – Kendrick Green – Trai Turner – Zach Banner.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!