Connect with us

Hír

Wentz sürgeti a visszatérést, a Coltsnál óvatosak

Legutóbb optimistán tudtunk írni Carson Wentz felépüléséről, olyan információk érkeztek, hogy az 5-12 hetes jósolt felépülési időszaknak a rövidebb végén lesz majd a tényleges visszatérés dátuma. Az irányító nagyon szeretne már visszatérni a pályára, de a Coltsnál óvatosak és nem akarják siettetni a dolgot.

Frank Reich beszélt erről a csapat weboldalának, ahol elmondta, hogy Wentz a vártaknak megfelelően alig bír megmaradni a hátsóján, de türelmesnek kell lennie és a mentális dolgokra kell fókuszálnia. Ezt a főedző szerint jól is csinálja egyébként az irányító, fejben minden rendben, de a fizikai munkát még erősen limitálni kell. Eljön majd persze annak is az ideje, de most még ez nem érkezett el.

Reich szerint most még túl korai lenne megpróbálkozni a keményebb terheléssel, Wentznek meg kell várnia, hogy teljesen egészséges legyen, bármennyire is vissza akar térni az első hétre. A főedző ideális esetben egyébként két heti edzésmunkát szeretne látni Wentztől, mielőtt berakja a kezdőbe. Ez azt jelenti, hogy ha az első héten be akarják vetni az idén megszerzett irányítót, akkor az augusztus 30-i héten el kell kezdenie edzeni.

Wentz hiányában Jacob Eason és Sam Ehlinger is jó munkát végez az edzéseken és az első előszezonmeccsen is láthattunk tőlük biztató jeleket – ami persze nem jelenti, hogy velük is elboldogulna a Colts a szezon elején.

7 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Farubcek
Farubcek
2021-08-19 08:31

Klassz lenne, ha Eason kapna néhány meccset. Többet láttam anno bele a negyedik kör – örökös back-up QB karriernél. Az első pre-season meccsen is tetszett a játéka. Ha kapna néhány meccset (főleg így beugróként, amikor nem tőle várják a csodát), akkor most kiderülne, hogy mire is lehet ő jó. Lehet-e akár alternatívája Wentznek, vagy nem véletlenül csúszott a negyedik körig?

Fetyke
Fetyke
Reply to  Farubcek
2021-08-19 09:37

Az a gond ezzel, hogy pár meccsből nem tudod megmondani egy fiatal QB-ról, hogy jó lesz e vagy sem. A mister bajusz a tipikus példa arra, hogy egy nagyszerű beugrás és kezdet nem jelent semmit sem. Amint kiismerik az újoncodat és már tudnak rá készülni rendesen a védelmek onnantól kezd csak el kiderülni, hogy mennyit is ér valójában. És ehhez legalább egy jó fél szezont le kell nyomni. Annyit pedig biztosan nem szánnak Easonnek.

peter szabo
peter szabo
Reply to  Fetyke
2021-08-19 15:57

Dehogyisnem tudod megmondani! Ott van a sportszelet fiú,az öbölcsávó meg a Ciaraférj. Róluk is megmondták. 😊 Természetesen,a nagy többsége az ifjú titánoknak arra a sorsra jut, amit felvázoltál… hogy miért?https://youtu.be/yXIdy7Xhdos

Farubcek
Farubcek
Reply to  Fetyke
2021-08-19 10:00

Az, hogy egy franchise vezetését rá lehet-e bízni, tényleg nem fog kiderülni. Viszont arról három-négy meccsen is kaphatunk egy képet, hogy érdemes-e egyáltalán vele számolni, vagy ő az új Nathan Peterman. Ha jól nyomná (a potenciál elvileg benne van), akkor lehetne versenyeztetni Wentz ellen, ha utóbbi esetleg alulteljesít. Ha meg nem, akkor legalább tiszta, hogy miért csúszott eddig tavaly a drafton.

István_Szamos
István_Szamos
Reply to  Farubcek
2021-08-19 17:28

A 4. körig állítólag a nem megfelelő munkamorálja miatt csúszott, ami a Colts szerint azóta sokat javult. Vannak erősségei, de küszködik a védelem “olvasásával”. A preseason első körében az Ő QB ratingje volt a legjobb (95,7 ha jól emlékszem).

Ehlinger-t másfél negyedet láttam játszani, ő nagyjából Eason ellentéte, mobilis QB, de rengeteg jellemző rookie-hibája volt. Előnye, hogy jól el tudott mozogni a védők elől, így az elkapónak több idejük volt tisztára játszani magukat. Sokat levon a mutatott játékából, hogy a Panthers cseréi ellen játszott (Eason-nak az első sor jutott). Nem hiszem Ehlinger sok sót meg fog enni az NFL-ben (valószínűleg Eason sem, ő feltehetően egy stabil backup szint)

Lajos Nagy
Lajos Nagy
2021-08-20 00:46

Én se akarnám siettetni ha ilyen hülye dealt kötöttem volna, hogy első kör múlik a játékidején.

frankovics.andras
frankovics.andras
2021-08-19 18:32

Jó, ha Chester nem, akkor én! Rosie?

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x