Connect with us

Hír

Az edzők attól tartanak, hogy a hétvégén sok játékos fertőződött meg

Az oltott játékosoknak megvan idén az a privilégiuma, hogy a bye week során elhagyhatják a várost, hazautazhatnak a családjukhoz, elmehetnek pihenni. Az előszezon megrövidítése miatt most hétvégén volt egy mini bye weekje a csapatoknak, így sok játékos kiruccant még az idény kezdete előtt, többen volt egyetemi csapatuk nyitómeccsére látogattak ki. Chris Mortensen információi szerint pedig sok edző tart a mai koronavírus teszteléstől, hogy sok játékos pozitív mintát fog leadni.

A Cowboysnál tegnap az All-Pro guard Zack Martin került COVID-IR-re és ezáltal ki kell hagynia a csütörtöki nyitómeccset, ma pedig Dolphins tette Covid-listára a kezdő left tackle Austin Jacksont és a tight end Adam Shaheent. Azt még nem tudni, hogy be vannak-e oltva, bár Shaheen nyílt ellenzője volt a vakcináknak, tehát ő minden bizonnyal nincsen. És a Dolphins még csak a mai hullám eleje feltehetőleg, több csapattól is érkezhetnek ilyen hírek.

Emlékeztetőül így néznek ki a Covid szabályok idén:

  • Azoknak az oltatlan játékosoknak, akik pozitív mintát produkálnak, 10 napot távol kell tölteniük a csapattól.
  • Azoknak az oltatlan játékosoknak, akik közeli kontaktnak számítanak, 5 napot kell távol tölteniük a csapattól.
  • Azok az oltott játékosok, akik pozitív mintát produkálnak, de tünetmentesek, két negatív teszt felmutatásával visszatérhetnek a csapathoz (legalább 24 órának el kell telnie a két teszt közt).
  • Azok az oltott játékosok, akik közeli kontaktnak számítanak, maradhatnak a csapattal. Őket utána naponta tesztelik.
  • Egyébként az oltott játékosoknak csak hetente kell tesztelniük, és kérhetnek még egy tesztet hetente. Az oltatlanok napi tesztelésen esnek át.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!