Connect with us

Beharangozó

FK! Jóslatok 2021

Végre itt a szezon, két nap múlva már éles NFL-meccset láthatunk! A tegnapi over/under cikkünkben már kaphattatok egy kis ízelítőt, hogy nagyjából milyen évet várunk a csapatoktól, most viszont konkrétabban jósolunk arra, mi fog történni a szezonban! Csoportgyőztesek, playoff-mezőny, Super Bowl, díjazottak és minden, ami kell!

*Megjegyzés: A konszenzus mellett az egyéni tippsorokat is könnyen le tudjátok olvasni a képekről, ugyanis mindenhol ugyanaz a szerkesztők sorrendje (ABC szerint). Idén ráadásul a támogatóink is beszállnak a buliba, hiszen ők is leadták a tippjeiket a Discord csatornánkon. Sőt, a heti beharangozóknál is megtaláljátok majd az ő tippjeiket százalékos formában!

1/1

Kezdjük negatívan a cikket, hogy aztán sokkal pozitívabb irányba tereljük a dolgokat. Elsöprő többséggel, ámbár nem egyhangú szavazással gondoljuk a Texanst a liga legrosszabb csapatának. Az idei évben ez elég egyértelműnek tűnik, aztán legfeljebb majd pofára esünk. *Amennyiben Deshaun Watson várhatóan játszana a Texansban, minden bizonnyal nem így nézne ki a tippsorunk. 

AFC playoff picture

A tavalyi évet megelőzően mindig nagy dominancia volt megfigyelhető az AFC East jósdánkban, de mindig volt egy renitens szerkesztő, aki trónfosztást jövendölt. Ez most sincs másképp, csak most nem a Patriots a legfőbb esélyes, hanem a Bills. És talán meglepő módon nem is a Patriotsra érkezett az az egy renitens voks, hanem a Dolphinsra.

Az AFC Westet a Chiefs uralja évek óta, és ezt sok szerkesztő, sőt az összes támogatónk is így gondolja. Egyetlen kivétel van, jarred ugyanis hihetetlenül jó szezont vár a Los Angeles Chargersről. Vagy a jövőbe lát, vagy nagyot fog koppanni év végén az out of the box tippel.

A Browns tavaly egy feltörekvő csapat volt sok szerencsével, idén azonban a legtöbbünk szerint be fognak robbanni. Az AFC-ben az északi divízió számít a legszorosabbnak egyébként a tippjeink és a támogatóink tippjei szerint is. A Ravensre voksoló kisebbségnek elég jó esélyeik lehetnek pontokat gyűjteni a végelszámoláskor, de a Steelers is beleszólhat, habár egy szavazatot sem kaptak a csoportelsőségre – de tegyük hozzá, hogy tavaly is csak egyet, mégis ők nyertek.

Délen a Titans a favorit nálunk, köszönhetően elit skill sorának és a legnagyobb kihívónál Carson Wentz mindenféle problémáinak. Ketten azért bevállaltuk a Coltsot, hátha…

A csoportgyőztes favoritok közül a Browns és a Titans is egy-egy szerkesztőnél lemarad a rájátszásról, a Chiefst és a Billst viszont a wild cardon azért az is bejuttatta, akinél nem nyerték meg a divíziót. A támogatóink szerint a Ravens, a Chargers és a Patriots a legesélyesebb a wild cardra, és egyébként ezzel átlagot nézve mi is egyetértünk, hiszen a Ravens konkrétan mindenki szerint ott lesz a playoffban, a Chargers ötünk szerint, a Patriots pedig nyolcunk szerint is. A Colts és a Steelers 4-4 szerkesztő szerint jut majd be a rájátszásba, a nagyon meglepő tippek úgy tűnik idén ebben a szegmensben elmaradtak (a Dolphinst említhetjük meg, amely alatriste szerint a csoportot is megnyeri).

Tippjeinket összesítve konszenzus alapján tehát a Bills, a Chiefs, a Browns és a Titans lesz ott a rájátszásban csoportgyőztesként, wild cardon pedig a Ravens, a Patriots és a Chargers csatlakozik hozzájuk az AFC-ben. 

NFC playoff picture

Jarred és löfli úgy gondolja, hogy megtörik az átok és a Washington címet véd az NFC Eastben, a többiek viszont a Cowboys első helyét várják keleten. A támogatóink szerint ez a legkevésbé egyértelmű csoport a ligában.

Az NFC West az egyetlen divízió, ahol három csapatra is érkezett csoportgyőztes tipp, hiszen a Rams-fölény mellett ketten a 49erst, chester pedig egyedül a Seahawkst várja az élre. Ahogy majd látni fogjuk később, elég sokan ülnek a Rams-wagon elején.

Az NFC North az egyetlen csoport, ahol egyhangúlag ugyanazt a csapatot, a Green Bay Packerst várjuk az élre. A támogatóknál ennyire nem egyértelmű a helyzet (helló, Vikings fanok!).

Gondolhattuk volna, hogy az NFC South is olyan egyhangú lesz mint a North, azonban chester belerondított a sorba és egy óriási meglepetést jósol a Falcons csoportgyőzelmével. Mindenki más persze a címvédő Buccaneerst várja az élre.

A csoportgyőztes favoritok közül a Rams és a Buccaneers is ott van mindenki playoffmezőnyében, a Cowboys viszont löflinél kimaradt. A 49ers nagyon populáris pick a wild cardra, hiszen a két csoportgyőztes tipp mellett mindenki más is rájátszásba várja Kyle Shanahan fiait. A Seahawks hat szerkesztőnél lesz ott a playoffban, löfli pedig arra vetemedett, hogy a teljes NFC Westet bejuttatta a rájátszásba – ez történelmi dolog lenne egyébként. A négy Cardinals-voks mellett a Saints is ugyanennyi szavazatot kapott, a Vikings pedig hármat.

Tippjeinket összesítve konszenzus alapján tehát a Cowboys, a Rams, a Packers és a Buccaneers lesz ott a rájátszásban csoportgyőztesként, wild cardon pedig a 49ers, a Seahawks, illetve a Saints vagy a Cardinals csatlakozik hozzájuk az NFC-ben. 

Konferenciadöntők

Menjünk mélyebbre a rájátszásban egészen a konferenciadöntőkig! Nem meglepő módon a címvédő Chiefst tízből nyolcan is az AFC döntőjébe várjuk idén, plusz a támogatók jelentős százaléka is. A jóslataink alapján a Browns a második legesélyesebb a konfdöntőre, majd a Bills, a Ravens, a Titans és a Chargers következik sorban 3-2-2-1 szavazattal.

Az NFC-ben is hasonló a helyzet abból a szempontból, hogy a címvédő Buccaneerst tízből nyolcan a konferenciadöntőbe várjuk. Itt azonban nagyobb az egyetértés a második legesélyesebb csapatot illetően, amely a Rams 6 szavazattal. A Packers hárman, a 49erst ketten várják a legjobb négybe, illetve a Seahawks is kapott egy tippet.

Super Bowl

Konferenciadöntőbe nyolcan vártuk a Chiefst, és mindenki szerint meg is nyerik azt Mahomesék (mellettük a Ravens és a Chargers kapott voksot a nagydöntőre). Az NFC-ben már érdekesebb a helyzet, hiszen ugyan többünk szerint jut be a konferenciadöntőbe a Buccaneers, ellenben többen jósolják a nagydöntőbe a Ramst (és érdekes módon a támogatóknál is ugyanez jött ki). Sőt, a Packers is kapott három szavazatot, tehát aki szerint eljutnak a konferenciadöntőig, azok szerint most kivételesen át is lépik a küszöböt.

A Chiefs nyolcunk szerint jut be a Super Bowlba, de csak hárman várjuk, hogy meg is nyerik Reidék a döntőt. Ugyanennyien gondolják, hogy a McVay-Stafford kapcsolat kivirágzik és a Rams húzza be a Lombardi-trófeát, emellett két szerkesztő szerint összejön a Packersnek a Last DanceLeonidasz szerint címvédés lesz az NFL-ben, jarred szerint pedig a Chargers tud felülni a liga trónjára.

Egyéni díjazottak

A fogadóirodáknál Patrick Mahomes számít favoritnak a díjra, és nálunk is ő kapta a legtöbb szavazatot (4). A Rams kiugró idénye mellé ketten várnak MVP-évet Matt Staffordtól, de Josh Allen, Justin Herbert, Baker Mayfield és Tom Brady is kapott 1-1 jelölést. Amelyik irányító első kiemelt lesz a konferenciájában, annak jó esélye lehet erre.

Az Év Támadóját minden évben lehetetlen megjósolni, jól mutatja ezt az is, hogy a támogatóinknál is 14 százalékkal meg lehetett nyerni a díjat Justin Herbertnek. A szerkesztőknél 2-2 szavazatot kapott Josh Allen, Alvin Kamara és Derrick Henry, 1-1-et pedig Baker Mayfield, Nick Chubb, Aaron Rodgers és AJ Brown.

A védőknél is elég sokan kaptak jelölést, Myles Garrett “nyert” hárommal, Aaron Donald és TJ Watt lett a második kettővel, illetve egyet-egyet kapott a két Bosa testvér és Chase Young is.

Az újoncoknál az 1/1-es Trevor Lawrence kapta a legtöbb szavazatot tőlünk és a támogatóktól is, de Mac Jones sem maradt le sokkal (4 vs 3). Egy-egy szerkesztő jósolja ezt a díjat Trey Lance-nek, Zach Wilsonnak és Kyle Pittsnek, utóbbi az egyetlen nem-irányító a sorban.

A védőknél a cowboysos Micah Parsons a legesélyesebb szerintünk, négy voksot is bezsebelt. Ketten tippelnek Joe Tryonra, és kapott 1-1 szavazatot Caleb Farley, Greg Rousseau, Jaycee Horn és Kwity Paye.

Toronymagas esélyes az Év Visszatérője címre Dak Prescott, tízből nyolc helyen ő kerülne ki győztesen, míg ketten jósolunk úgymond meglepetést Matt Stafforddal és Christian McCaffrey-vel.

A főedzőknél is nehéz jósolni, hiszen egy várakozásokhoz képest kiugró szezonnal el lehet vinni a díjat, ezt pedig nehéz szeptember legelején megtippelni. Mindenesetre Sean McVay kapott négy voksot, Bill Belichick kettőt, Arthur Smith, Urban Meyer, Brandon Staley és Kyle Shanahan pedig egyet-egyet.

Bold predictions

alatriste:

  • A Jaguars 4-1-gyel kezdi a szezont.
  • Terry McLaurin top5-ben lesz elkapott yardokban.
  • Winston top 10 lesz EPA-ben kezdő QB-k között.

balentin:

  • Az egyik újonc irányítónak pontosan annyi TOTAL TD-je lesz, mint amennyi a 2021-ben első körben draftolt QB-k mezszámainak összege.

jarred:

  • Az NFC Eastnek lesz a legtöbb győzelme.
  • A szezon során lesz támadójátékos által szerzett védő TD (pick6 fumble ret) és védő játékos által szerzett támadó TD (elkapás futás vagy passz)

katonadani: 

  • Mike Ditka 60 évvel ezelőtt állította fel az újonc tight endek elkapási rekordját 1076 yarddal. Ezt idén Kyle Pitts végre megdönti.
  • Trey Lance megdönti Robert Griffin újonc irányítóként futott yardok rekordját (815).

A legérdekesebb bold predictionök a támogatóktól:

  • A Buccaneersnél 4 játékos is elérti a legalább 1.000 elkapott yardot (Godwin, Evans, Brown, Gronk), valamint lesz minimum 45 elkapott TD is.
  • 3 rookie is eléri az 1000 elkapott yardot.
  • Egyik idén draftolt elkapó sem hoz Kyle Pittsnél több elkapott yardot
  • Trevor Lawrence már idén top 5-ös passer ratinget produkál
  • Matt Staffordnak meglesz a 6000 passzolt yard.
  • Derrick Henry megdönti a 2105 yardos rekordot futott yardokban.
  • Patrick Mahomes megdönti az 5477 yardos rekordot passzolt yardokban.
  • Első körös irányítóknak 60+/60+ TD/INT aránya lesz
  • A 2021-ben először kiválasztott 5 QB mindegyike legalább 17 TD-t dob.
  • Két Patriots tight end is 750 yard fölött zár. Ketten együtt legalább 18 TD-t gyűjtenek
  • Young megdönti az egy szezonban szerzett sack rekordot (22,5 sack) valamint Sweattel közösen megdöntik a páros sack rekordot is (41 total sack)
  • Az egy csapat által szerzett sackek rekordja megdől (1984 Bears, 72 sack).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!