Connect with us

NCAA

Minden, amit a katonai akadémiákról tudni érdemes

Az egyetemi futball sokszínűségének egyik részét a katonai akadémiák adják, akik nem csak felveszik a versenyt a legjobb programokkal, de rendszerint meg is tudnak lepni egy-egy gyengébb periódust megélő, pusztán foci-ösztöndíjasokat foglalkoztató gárdát. A csapatok népszerűségét nem csak a patrióta propaganda generálja, hanem az is, hogy a kezdetek óta alig változott valami náluk, és a múlt egy szeleteként vesznek részt a 21. század sportjában.

Ha azt halljuk, hogy a “katonai akadémiák”, akkor hajlamosak lehetünk arra a három intézményre gondolni, akik az élvonalban versenyeznek. Az Air Force Falcons, a Navy Midshipmen és az Army Black Knights a kirakatcsapatok, de nem csak nálunk folyik sportélet és katonai képzés.

A Merchant Marine és a Coast Guard Academy ugyanúgy állami fennhatóság alatt működnek és sportolnak a kadétjai, mint a híresebb testvériskoláknál, de nagy különbség, hogy csak DIV3-as programot tartanak fenn és kevesebb, mint negyed akkora állományt képeznek, mint egy Navy vagy Air Force.

Ezen kívül olyan intézményekben is folyik katonai kiképzés, ahová járhatnak civilek, járnak foci-ösztöndíjas sportolók is, de közöttük közös halmaz nincsen, tehát a Texas A&M, vagy a Virginia Tech kampuszán Johnny Manzielnek vagy Michael Vicknek nem kellett terepgyakorlatra járni.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!