Connect with us

Hír

Magyar játékos is ott lesz az NFL által rendezett londoni combine-on

Harmadik alkalommal rendez az NFL nemzetközi combine-t, ezúttal Londonban. Az esemény október 12-én lesz a Tottenham Hotspur stadionjában, és akik jól teljesítenek, azok meghívót kapnak az “Út az NFL-be programba”. Magyar vonatkozású is a hír, ugyanis a Fehérvár Enthroners linebackere, Zilai János is részt vesz az eseményen!

A londoni combine-ra 50 atléta kapott meghívást, akik különböző gyakorlatokkal bizonyíthatják a tehetségüket a megfigyelőknek. A legjobbak ezután egy kvázi ösztöndíjat kapnak, ami annyit takar, hogy három hónapon keresztül edzhetnek az Egyesült Államokban és tanulhatják az amerikai futball finomságait. Akik itt is jól teljesítenek, azoknak az NFL-es álom sem lehetetlen.

A program eddig olyan játékosoknak segített bejutni az NFL-be, mint az Eagles left tackle Jordan Mailata, a Bills defensive end Efe Obada, a Patriots fullback Jakob Johnson vagy a Washington tight end Sammis Reyes. Közülük Mailata futott be a leginkább, ő ugyanis nemrég kapott egy 4 éves, 64 millió dolláros szerződést az Eaglestől.

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Staten Island
Staten Island
2021-09-21 22:49

Nemhogy mi európaiak importálnánk a tudást, az erőforrást az amcsiktól, még az NFL az, amely tehetségeket visz Európából az Államokba. Ez mindent elmond arról, mennyire lesz itt felzárkózás a közeljövőben.

Antal Kovacs
Antal Kovacs
Reply to  Staten Island
2021-09-22 07:03

Rengeteg import jött már Európába, akik közül sokan DIV 1-es NCAA tapasztalattal bírnak, vagy akár NFL edzőtábort is megjártak. NFL-es múltú edzők is vannak már többen. Aki meg amerikába kerül külföldről az NFL programjának keretein belül, az pár ember évente az egész világból, e miatt azért más országok sportja nem fog megtorpanni. És sokan viszonylag hamar, sok tapasztalattal hazatérnek, ahol ezt át tudják adni (Moritz Böhringer, Anthony Dablé, stb.). És azért jó ez még, mert a nem amerikai fiataloknak példaképek lehetnek, hogy milyen messzire is lehet akár jutni, ha a tehetség szorgalommal párosul.

JackEasterby
JackEasterby
2021-09-21 20:17

Óriási hír ez! Mindent bele magyar Urlacher! :)

craslorg
craslorg
2021-09-21 17:10

“…az NFL-es állom…”
Állam, várrom, jájj… :D

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x