Connect with us

Hír

Rob Ninkovich: Mac Jones segített Cam Newtonnak megtanulni a playbookot

A végső keretszűkítés legnagyobb nevű áldozata Cam Newton volt, akivel a legtöbben a Patriots kezdő irányítójaként számoltak. A menesztésének pontos okát nem tudni, páran például a korábbi 1/1-es oltatlanságát nevezték meg az egyik fő oknak, de Rob Ninkovich szerint a döntésnek sokkal gyakorlatiasabb oka volt.

A Patriots korábbi pass rushere egy TikTok videóban mesélt arról, hogy a belsős infói szerint az újonc Jonesnak sokkal kevesebb mentális hibája volt, mint Newtonnak – nem véletlenül nem próbálkozott Cammel no huddle-lel vagy 2 minute drillel a csapat. Sőt, állítólag Newton annyira nem értette a Patriots rendszerét, hogy Jones segített neki megtanulni a playbookot.

Hogy ebből mennyi igaz, azt jó eséllyel soha nem tudjuk meg,  de amennyiben tényleg voltak Newtonnak problémái a playbook megtanulásával, akkor teljesen érthető, hogy Bill Belichick inkább az újoncnak szavazott bizalmat.

22 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
2021-09-05 11:37

BB miután 1éve edzi Newtont:
Dikk ez nem is tudja a playbookot!!!

bjeela
bjeela
Reply to  Lecc Go Pecc
2021-09-05 13:20

Nadeebbe mija meglepő? Hiszen BB se tuggya, mi van a pléjbúkba, merhogy sosemnem csinát ojat.

Staten Island
Staten Island
2021-09-05 09:05

Nehéz elhinni, de a cutot megmagyarázná.

László
László
Reply to  Staten Island
2021-09-05 10:01

Ez akkora baromság, hogy az a nem normális aki elhiszi. Ninkovich valakitől hallotta akinek valaki mesélte aki a régi szobatársától hallotta. Biztos nagyon nagy a valóság alapja.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  László
2021-09-05 11:48

Maga Newton nyilatkozta azt tavaly decemberben (pár meccsel az alapszakasz vége előtt!), hogy még tanulja a playbookot. Úgy, hogy bevallottan egy butított playbookot kapott JMD-től a rövid felkészülés miatt…

bjeela
bjeela
Reply to  Vicgeordie
2021-09-05 13:22

De már felismerte a nagybetűket benne.

csak ezt ne
csak ezt ne
Reply to  Staten Island
2021-09-05 11:35

Nem vagyok egy CN fan, de meg kell mondjam kétkedve olvastam ezeket a sorokat. Inkább olyan kimagyarázás jellege van. Tegyük fel igaz, akkor mi a francnak kellett vele még egy évre szerződni? Miért kellett a cut napjáig úgy csinálni mintha, azt kommunikálni mintha az első számú irányítónk lenne?

Nekem sokkal inkább, váratlan, impulzív döntésnek tűnt, ami azért eléggé jellemző a személyzeti politikánkra BB alatt. Késtél öt percet, elejtetted a labdát edzésen, nem köszöntél előre elég hangosan, volt rajtad sapka, vagy nem, akkor sajnos vége a közös útnak. A mai napig nem tudjuk például, hogy miért kellett az egyik meghatározó védőnknek (Butler) az egyik SB-t beöltözve, de végig az oldalvonalról, végignéznie, miközben a védelem képtelen volt megállítani az ellenfelet. (Így a csapat hiába érte el a legtöbb pontot a SB-jai történetében, a rendes játékidőben, kikapott, de a szurkolóknak épeszű magyarázat, hogy mi történt, nem járt, igaz következő évben már 38 ponttal kevesebbet kapott a csapat a SB-ban és ez is egyféle válasz volt.)

bjeela
bjeela
2021-09-05 07:29

Nakérem most mindenki láthassa, hogy mitet mível a futball a mégoly pallérozott elmével. Merthátugyi a Newton az egy jó név a todományba, deja gravitácijó meg a ütközés következtibe fellépő kőccsönhatások eredménye meglácccik a Newton agyába. Köllött neki ennyire soxor olyan bátoran futkorászni. Legyetek bátorak, bátorak legyetek… persze, hóóógyne, azt itt az eredménye.

Tizenkettes
Tizenkettes
Reply to  bjeela
2021-09-05 12:05

Azt bírom benned, hogy olyan marhára humoros vagy…

bjeela
bjeela
Reply to  Tizenkettes
2021-09-05 13:10

Ebbe semmi humor nincs, ez véresen komoly.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  Tizenkettes
2021-09-05 12:16

Mint a vízállásjelentés.

d zoli
d zoli
2021-09-05 05:30

De. Dehát… Erős karja van és gyors lába! KARERŐŐ l!!!

wolandrule
wolandrule
2021-09-05 06:21

Brady helyett Newton. Akkora varázsló még nem született, hogy működjön.

László Varga
László Varga
2021-09-05 07:55

Ej ej Ninko, CN elment. Miért kell így utólag is belerugdosni? Lehet, hogy MJ egy szuper intellektuális és nagy szorgalmú titán, de egyelőre csak 0 bajnoki meccse van. Én olyan MJ nyilatkozatot olvastam, ahol azt mondta, hogy egy csomó megoldást pl. a védelem olvasásában, CN-től tanult. A 0 kontra 147 meccs azért jelent valamit…Most akkor ki tanít, kit? Van playbook és van meccs… Nem hiszem, hogy jót tesz MJ-nek ez az eltúlzott hype, így is nagy a teher az újoncon, egyedül van, gyakorlatilag tisztességes backup nélkül.

bjeela
bjeela
Reply to  László Varga
2021-09-05 09:33

A kor nem érdem.

ahanem
ahanem
Reply to  bjeela
2021-09-05 13:05

De az 1 meccs tapasztalat az végtelenszer annyi, mint a 0 meccs tapasztalat, a 147 meccs tapasztalat meg még annál is jóval több

Nyilván az megint más hogy a belicsek véletlen sem akart megint olyan playbookot ami a tudósnak tetszik

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2021-09-05 21:51

A Pats nem az a rendszer, ami rászabja a rendszerét egy Qb-ra. A rendszer maga volt BB-JMD-TB12. Ez azóta nem változott. Az úgy Bradynek, ahhoz hogy új Brady lehessen, ezt kell elsajátítani. Newtonban pedig nem látom, hogy meg tudna ilyenben létezni.

conspiracy theory
conspiracy theory
2021-09-06 07:57

Most elvonatkoztatva a konkrét ügytől: Mi a nehéz egy playbook megtanulásában? A játékok számától eltekintve.
Teljesen laikusként valami olyasmi elképzelésem van róla, hogy vannak fő verziók/játékok, ami nagy vonalakban azt írja le, hogy mi az alapfelállás, hova érkeznek a srácok, ki-hol blokkol, ilyenek. Aztán ezeknek a játékoknak van pár változata (pl. XY nem jobbra kanyarodik, hanem balra, nem itt blokkol, hanem másho, stb.). Mindemellett lehet benne pár olyan tétel, amikor pl. a WR-nek a play elindulás után 2 másodperccel, menet közben el jell döntenie, hogy merre fut, ha mondjuk két védőt kap a nyakába, és merre, ha egyet.
Szóval az én fejemben ez ilyen biflázós dolog – amit persze az elmélet után szépen a gyakorolatban is rögzíteni kell -, így viszont nem tudom hova tenni a “nem értette(!!!) a Patriots rendszerét” dolgot. Olyasmi, mint amikor a színészek szöveget tanulnak.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  conspiracy theory
2021-09-06 10:00

Tibi mondta pár éve, hogy csak passzjátékból! 500 és 1000 közötti play szerepel a Patriots playbookban, amiből 5-600-at használnak is egy szezonban. Ráadásul ezeken az ellenféltől függően apróbb változtatásokat is eszközölnek hétről hétre.

Szóval sztem ami nehéz ebben az irgalmatlan információmennyiségen túl az az, hogy átlásd a rendszert, adott esetben ki tudd választani a legjobb játékot és megfelelően tudj adaptálódni a változásokhoz. Egy ilyet nem biflázni kell, hanem érteni a playek közötti különbségeket, előnyeit-hátrányait stb.

László Varga
László Varga
Reply to  Vicgeordie
2021-09-06 19:09

Az 500-600 egy szezonra nem sok, még úgy sem, hogy egy play opció talán nem is számítanak külön. Egy adott mérkőzésre/ellenfélre kiválasztott játékok vannak, talán 20-30,azt gyakorolják hétközben elméletben gyakorlatban egyaránt. Természetesen mindig van egy-egy spec. play is köztük.

peter szabo
peter szabo
Reply to  Vicgeordie
2021-09-06 16:52

Amellett hogy egyetértek veled, azért kell biflázni is. Ami elképesztő, tudni is kell alkalmazni a rengeteg tudást,a veled szemben felálló védelem képe,mozgása alapján. Ez nem megy mindenkinek. Vajon 1 futó vagy egy elkapó,hány százalékát tudja betéve az összes játéknak? Ezt komolyan kérdezem, mert gőzöm nincs. Amennyiben hatékony akar lenni, majdnem ugyanúgy kéne ismernie a play bookot, mint az irányítónak. Szerintem. Lehet csak töredékét tudja? Ami rá tartozik? Az nem biztos hogy elég, hiszen ő is minden támadásban részt vesz!?🤔

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Vicgeordie
2021-09-06 11:27

Jogos.
De akkor ebben az esetben tovább bonyolódik a dolog, mert igazából nem csak azt kell tudnod, hogy mi a Te játékod, hanem a lehetséges D felállások relációjában hol jön ki pl. az emberelőny. És ez még tovább változhat ellenfelenként, meccs közben.
A play kiválasztás jogos, bár azt meg tudja tenni pl. az OC is. Persze ilyenkor bejön még a rádiócsend utáni áthívás, vagy alverzió módosítás problémája egyes QB-knál (pl. Goff az SB-ben)

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x