Connect with us

Hír

Urban Meyer kimondta, amit mások nem: számított a keretszűkítésnél, ki nincs beoltva

A pandémia továbbra is tombol, így a csapatok és az NFL szempontjából egyértelműen fontos, hogy minél nagyobb legyen a ligán belül az átoltottság. Az oltás ugyanakkor nem kötelező a játékosoknak, és elméletileg nem is nagyon lehetne emiatt bárkit is diszkriminálni, de Urban Meyer most eloszlatta az illúziókat. Ő nyíltan beismerte, hogy az oltottság igenis szempont volt a végső keretszűkítésnél.

Természetesen ezt nem mindenki fogadta jól, a játékosok szakszervezete például rögtön jelezte, hogy emiatt vizsgálatot indított. Nem mintha ez üres szavaknál többet jelentene, ugyanis nincs olyan rubrika az elbocsátólapon, hogy “oltatlanság miatt lett kivágva”. A csapat ilyenkor a teljesítményt jelöli meg okként, ami egy végtelenül szubjektív dolog, és bizonyíthatatlan, hogy bárkit is konkrétan az oltottsági státusza miatt küldtek el.

Persze ettől még a tény tény marad: két roster végi játékosok közül az esetek többségében azt választják a csapatok, aki be van oltva. Ennek oka, hogy amennyiben egy oltatlan játékos miatt  kialakul a csapaton belül egy Covid-para, akkor az NFL nem fog meccseket halasztani, hanem automatikusan beír egy vereséget az adott gárdának. Emellett az oltatlanokat naponta vizsgálják, még a meccs előtti napon is, így az utolsó pillanatokban is kikerülhet valaki a keretből a koronavírus miatt, ráadásul egy oltatlannak közeli kontakt esetén is kötelező öt napra karanténba vonulnia.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group