Connect with us

Érdekességek

Vasárnap összejöhet Russell Wilson 100. győzelme

Karrierje során eddig 99 győzelmet szerzett Russell Wilson a Seahawks kezdő irányítójaként. Ez tehát azt jelenti, hogy vasárnap meglehet a 100. győzelme a Titans ellen. Ha ez sikerül, akkor ő éri el ezt a mágikus számot a harmadik leggyorsabban az NFL történetében, hiszen a 146. meccsére készül Wilson, ennél pedig csak Tom Bradynek (131) és Joe Montanának (139) sikerült kevesebb próbálkozásból összehoznia a 100 győzelmet. Wilson ezzel megelőzné Terry Bradshaw-t (147), Ben Roethlisbergert (150), Brett Favre-ot (153) és Johnny Unitast (153) a listán.

Erről kérdezték Wilsont tegnap, via PFT:

“Néha az emberek megkérnek, hogy magyarázzam el, mi is a munkám pontosan irányítóként. Én pedig azt válaszolom, hogy egyetlen egyszerű feladatom van, méghozzá hogy győzelemre segítsem a Seattle Seahawkst. Nagy dolog, hogy ugyanabban a kategóriában lehetek, mint Tom Brady vagy Joe Montana az első 10 évemben, de még nem nem értem ezt el, ki kell menni és meg kell nyerni ezt a meccset is. Nekem az a legfontosabb, hogy nyerjünk, erről szól ez a játék.”

Wilson azt is elmondta, hogy reméli, hogy sokáig tudja ezt még csinálni, és korábban többször is beszélt arról, hogy 45 éves koráig tervez focizni, szóval elképzelhető még 100 győzelem a karrierje további részében. Az irányító novemberben lesz 33 éves, szóval még 12-13 évvel számolhatunk az előrejelzése alapján, így tehát évi átlag 9 győzelem elég lehet a 200-as határ átlépéséhez is – jelenleg egyedül Tom Brady volt erre képes, a második helyen Brett Favre és Peyton Manning áll 186-tal.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!