Connect with us

Játékos Portré

Dante Hall – Az emberi joystick

Soha nem akart NFL-játékos lenni, csak azért kezdett el focizni a gimnáziumban, hogy ösztöndíjjal mehessen egyetemre. Végül kilenc szezont játszott le a profik közt, egy kvázi emberi joystickként 12 hatpontost szerzett visszahordásokból, kilencet elkapásból és máig hét franchise rekordot tart Kansas Cityben. Bemutatjuk Dante Hallt.

Hall 1978-ban született Texasban, édesanyja egyedül nevelte, miután apja elhunyt még tinédzser korában. Rengeteg NFL játékossal ellentétben neki nem azzal kezdődött az élete, hogy profi akart lenni. Azért kezdett el játszani a gimnáziumi csapatban, hogy ösztöndíjjal mehessen egyetemre, az NFL nagyon sokáig nem is szerepelt a hosszútávú tervei között. Futóként kezdte a pályafutását és remekül ment neki a játék, olyannyira, hogy a Texas A&M megkereste őt egy ösztöndíjjal, így az álma valóra vált.

Futóként és visszahordóként játszott a csapatban és parádésan teljesített. Átgázolt a védelmeken, gyorsasága és mozgékonysága miatt szinte lehetetlen volt a földre vinni. Az iskola történetében mai napig második helyen áll a futott yardok tekintetében, mindössze Darren Lewis (aki az egyetem után az NFL-ben játszott futóként) előzi meg.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!