Connect with us

Összefoglaló

Az örök mumus

Videó megállítva, kép kimerevítve. Igen, jól látod! Az ott hátul bal oldalt értetlenül állva én vagyok! Most bizonyára csodálkozol azon, hogyan kerültem ebbe a helyzetbe. Nos, minden akkor kezdődött, mikor az edzőm kitalálta, hogy dobjam a labdát Beckhamnek…

Los Angeles Rams @ San Francisco 49ers 10 – 31

Vannak olyan meccsek, mikor a legelején történik egy rossz játék, és onnantól kezdve az egyik csapat teljesen összezuhan, és hibát hibára kezd halmoz. Ez a Monday Night egy ilyen meccs volt, a Rams koncentrációja lényegében három játékig tartott, onnantól kezdve pedig csak testben voltak a pályán, és az egyetlen kérdés az volt, mennyivel fog a 49ers nyerni.

Az említett play, amitől kezdve a Rams mentálisan összeomlott egy hosszú passz volt Staffordtól. Az irányító a nemrég leigazolt Beckhamet vette célba, aki azonban nem oda futott, ahová Stafford számított rá. A hosszú passz így egy Jimmie Ward INT-et eredményezett, és innentől kezdve minden a 49ersről szólt.

Az INT a 7 yardoson történt, innen kellett Garoppolónak pontszerző drive-ot vezetnie. És az irányító megcsinálta. Nem is akárhogy. A 49ers offense egy 20 playből álló, 93 yardos TD drive-ot vezetett le, ami 11 percet és 3 másodpercet égetett le az órából. Ez volt a szezon eddigi leghosszabb drive-ja (megdöntve a Washington vasárnapi meccsnyerő támadását), és bár nagyrészt futásokkal haladt a 49ers, de Garoppolo is kivette a részét belőle, háromszor is megdobta a 3rd downos passzokat, köztük a TD-t érő átadást is Kittle-nek.

Egy ilyen hosszú drive után fontos lett volna, hogy a Rams tudjon valami választ adni, de nemhogy nem sikerült, de még rosszabb is lett a helyzet. Stafford egy checkdown passzt dobott Higbee-nek, ami pontos volt, de a TE nem tudta megszelídíteni, a labda felpattant, egyenest Jimmie Ward kezébe, aki 27 yardos pick6-et szerzett.

Két drive, két Ward INT. Ez egy olyan mentális törést okozott a Ramsnél, ahonnan már nem tudott visszajönni. Ugyan a következő drive-ból sikerült TD-t szerezni, de arra érkezett egy újabb hosszú drive a 49erstől. Ezúttal “csak” 91 yardot tett meg a csapat és “csak” 8 percet égetett el az órából, de ez is bőven sok volt a Ramsnek. A vendégek mentális összezuhanását a félidő vége is tökéletesen bemutatta, mikor a 49ers 17 yardosán 4&8-ra McVay ahelyett hogy Stafforddal próbált volna meg first downt szerezni, inkább egy fake FG-t hívott, ami azonban alig két yardot hozott csak. Érthetetlen hívás volt mindent (távolság, idő, stb) figyelembe véve.

A félidő végi térdelést leszámítva a 49ers offense csupán 2 drive-ot vezetett le, de ebből szerzett 184 yardot és 2 TD-t. Ráadásul Garoppolo ekkor hibátlan volt, mind a 8 passza sikeres volt. Ezzel szemben a Rams 4 drive-ból 1 TD-t, 2 INT-t (köztük egy pick6) és egy turnover on downs tudott felmutatni.

Hogy ebből a gödörből visszajöjjön, McVaynek és Staffordnak fontos lett volna minél előbb újra pontot szereznie a második félidőben, de erre esély sem volt. A következő 3 Rams drive mind 3&outtal ért véget. Ezzel szemben a 49ers felpakolt újabb 10 pontot a táblára (ahol egy 4&5-re megdobott Garoppolo-Samuel összjátékból szereztek 40 yardos TD-t), és újfent elégetett annyi időt, amennyit csak nem szégyellt. A 4. negyed már teljes mértékben garbage time volt (ha úgy nézzük igazából a harmadik is), és egy idő után már a Rams játékosok is a lefújást várták. Még egy mezőnygóllal sikerült kicsit kozmetikázni az eredményt, de ennyi. A Rams a labda minden oldalán csődöt mondott ezen a meccsen.

A 49ers a múlt heti már-már megalázó veresége után most egy sokkal felkészültebb és magabiztosabb arcát mutatta. Már a legelején átvette a kezdeményezést, és egy pillanatig nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Mindkét hosszú drive az első félidőben tökéletesen volt megszerkesztve és kivitelezve, ott tényleg érződött, maradt még valamennyi Shanahan zsenijéből. Garoppolo végül 15/19 182 yard és 2 TD-vel zárt, nem ő volt ennek a győzelemnek a kulcsa, de ő is kivette a részét a diadalból. Az igazán fontos tényező a futójáték volt, ami ellen a Rams tehetetlen volt. A második félidő elején a közvetítésben kitettek egy statisztikát, miszerint a 49ers 16 első kísérletből 16-szor futott. Ez az arány később sem változott meg (talán egyszer fordult elő, hogy passzolt első kísérletre), és hiába tudta a Rams mi fog következni, nem tudott tenni ellene semmit. A sikeres futójátéknak is volt nagyrészt köszönhető, hogy a 49ers majdnem 40 percen keresztül birtokolta a labdát, ami egészen elképesztő adat.

A Ramsnél nem sok pozitívumot lehet kiemelni, lényegében fél percig voltak csak meccsben. Offense terén rengeteg volt az elrontott route, az elejtett labda (sokszor harmadik kísérletnél), Stafford is nagyon gyenge volt, így pedig nem csoda, hogy alig tudták birtokolni a labdát. A defense pedig hiába állt nagy nevekből, nem tudta megállítani az ellenfelet. Úgy tűnik a 49ers állandó mumusa lesz McVaynek, hiszen már zsinórban ötödszörre szenved vereséget tőlük, pedig most minden jel arra mutatott, hogy simán nyerhetnek. Végül a 49ers nyert nagyon simán.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!