Connect with us

Játékos Portré

Doug Flutie – A kanadai liga Joe Montanája

Szó szerint pici volt az NFL-hez, de így is rekordszerződést kapott újoncként. Kanadában olyan tisztelet övezi, mint a korszak legendáját Joe Montanát, és bár soha nem volt ünnepelt sztár az Egyesült Államokban, de így is ő lett Drew Brees példaképe, és Tom Brady cseréjeként olyan stílusosan búcsúzott el a profiktól, hogy arra csak csettinteni lehet. Bemutatjuk Doug Flutie-t.

Az 1962-es születésű Flutie gyermekkorát Marylanden és Melbourne Beachen töltötte. Már középiskolában elkezdett focizni és elég jól ment neki. A csapatával bejutottak a Brevard County bajnokságba, ahol a fiatal tehetség irányításával szép eredményeket mutathattak fel. Azonban két év után a Flutie család elköltözött, ezúttal Natickba. Ennek oka az volt, hogy apja az amerikai űrprogram egyik felelős mérnöke volt az 1970-es években.

A költözés után a fiatal irányító kipróbálta a kosárlabdát és a baseballt is, de közel sem feküdt neki annyira, mint a foci. A Boston College-ben végezte tanulmányait és természetesen a sport továbbra is szerves részét képezte az életének. Újoncként meggyőző teljesítményt produkált, azonban kellett pár év, mire beért a tehetsége.

Az utolsó egyetemi éve hozta meg neki igazán a hírnevet. A hálaadás napi mérkőzése például parádésan alakult: a mérkőzést a Miami ellen játszotta a bostoni csapat és hihetetlenül szoros, offense dominálta meccs kerekedett belőle, amit az ő 48 yardos Hail Mary passza döntött el (a végeredmény 47-45 lett). Erre a mérkőzésre emlékezvén az Alumni Stadion előtt áll egy szobor, mely a fiatal irányító ezen dobását ábrázolja. Sokan úgy vélik, hogy enélkül meg sem kaphatta volna az irányító a Heisman trófeát, ami talán igaz is (a 3454 yard, 27 touchdown, 11 interception nem olyan eget rengető), azonban így bebiztosította magának a biztos helyet a profik között is.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!