Connect with us

Összefoglaló

Dr. Jones és a Kalóz Öböl örök ifjúság forrása

Dr. Jones, a híres régészprofesszor visszatért, és ezúttal a Kalóz Öbölbe látogatott, hogy megtalálja az örök ifjúság forrását. A legenda szerint ki a forrás vizéből iszik, soha nem öregszik meg, és erősebb lesz mint előtte bármikor. A legenda azonban arról is szól, hogy a forrást egy több ezer éves harcos őrzi, ki maga is ivott a forrásból. Hogy dr. Jones megszerezhesse a forrást, ki kell állnia eme számos Super Bowlt megjárt harcos próbatételeit.

New York Giants @ Tampa Bay Buccaneers 10 – 30

Az előző két meccsen a Buccaneers gyengén játszott, és Brady több labdát is eladott. Ez feldühítette őt, és ez azt eredményezte, hogy a legnagyobb mumus ellen az első 10 passzából mind pontos volt. Ennek köszönhetően 10 pontot szerzett a Bucs az első két drive-ból, viszont a harmadik drive-ban érkezett egy INT. Brady egy screen passzt dobott Evansnek, aki azonban nem tudta megszelídíteni a labdát, és a felpattanó játékszert Adoree’ Jackson halászta le.

Ez a pick azt eredményezte, hogy a Giants az ellenfél 5 yardosáról indíthatta a támadást, ami TD-vel zárult. Ráadásul nem is akármilyen TD-vel. A vendéggárda egy trükkhöz folyamodott, és Jones a falember Andrew Thomast vette célba a célterületen belül. A passz kicsit magas volt, de Thomas felugorva el tudta kapni a labdát, megszerezve így a meccs leglátványosabb TD-jét. Az eredmény ekkor 10-10 volt, és ekkor még azt lehetett hinni egy szoros meccs lesz ebből az összecsapásból.

Nem így lett, noha megvolt erre az esély. Az első félidőben Ronald Jones révén a Bucs újabb TD-t szerzett, de a Giants indíthatta az első támadást a következő játékrészben. Ez a drive jól is haladt, de a Buccaneers 25-re érve 4&1-re kényszerült a csapat. Joe Judge itt logikusan úgy döntött, hogy nekimegy, Jones passza azonban pontatlan volt, így az egyenlítés elmaradt.

A hazai csapat kihasználta ezt a lehetőséget, és végigment a pályán, majd egy Brady-Evans összjátékkal újabb TD-t szerzett. Ezzel a pontszerzéssel Evan a Buccaneers történelmének legtöbb TD-jét szerző játékosa lett, megelőzvén Mike Alstottot. 24-10-nél már kevés esély mutatkozott egy szoros végjátékra, és Daniel Jones érthetetlen INT-je után végleg eldőlt minden kérdés. A Giants irányítója nyomás alá került, és pánikolva elhajította a labdát, egyenest Steve McLendon kezébe. A 140 kilós DT-t annyira meglepte ez a passz, hogy majdnem el is ejtette, de végül sikerült megszelídítenie a labdát. Az INT után a Buccaneers újabb pontokat szerzett, és az utolsó negyed már garbage time-ban zajlott le.

Az elmúlt két hét gyenge játéka után a Buccaneers visszatalált a győztes útra, és ha nem is volt minden hibátlan, de viszonylag magabiztosan behúzta ezt a meccset. Brady statisztikája az INT-et leszámítva (ami nem rajta múlott) hibátlan (30/46 301 yard 2 TD, illetve volt egy váratlan 10 yardos futása is), a Giants védők nem tudtak semmit tenni ellene. Ebben az is közrejátszott, hogy a támadófal kitűnően megvédte, egész meccsen talán háromszor volt siettetve. A 46 dropbackből.

A Giants támadóiról már nem mondható el sok pozitívum. Leszámítva az ölükbe hullott TD-t, mindössze egy értékelhető drive-ot tudtak csak felmutatni, a legelsőt, ami egy előre felrajzolt támadás volt. A meccsen egyszer sem tudtak alkalmazkodni az ellenfél védelméhez, és a nagy játékok teljes hiánya jellemezte a támadósort. Daniel Jones 38 passzából 23 volt sikeres, de mindössze 167 yardot ért el, és kétszer is eladta a labdát. A Giantsnek ráadásul nem volt olyan játékosa, aki 40 yardnál többet szerzett volna. Kadarius Toney-nak is 12 célbavétel kellett ahhoz, hogy ez a 40 yard összejöjjön. Ilyen gameplannel nem lehet nyerni a címvédő ellen.

A Buccaneers ezzel a meccsel visszatalált a győztes útra, és üldözheti az NFC kiemeltjeit. A Giants pedig végleg lemondhat a rájátszásról, 3-7 után ehhez már egy csodára lenne szükség, ami ilyen játékkal biztosan nem fog megérkezni.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
wolandrule
wolandrule
2021-11-23 07:41

Látszik, hogy értő hozzászólások vannak az oldalon, valaki felhozta egyszer, hogy Evans nem elit elkapó, eltűnik meccsekre, hektikus, igaza van. Az INT az övé volt teljesen (más kérdés, hogy a saját 20 yardos környékén miért kell ilyen kockázatos és kevés haszonnal kecsegtető játékot hívni), számíthatott rá, hogy erős passz érkezik. Emellett egy 30 yardos játék lett visszafújva miatta, mert nem készült fel a snapre. Brady elég erős MVP-szezont tol szerintem, az összes INT-je dropolt labdákból jött.
Azt hiszem Dani írta, hogy nem olyan jó ez a védelem, inkább a SB run volt extra, ezzel is egyet kell értsek. Sok a sérült, de ez nem magyarázza a sok elhibázott helyezkedést, szerelést, büntetést.
A másik meg, lehet, hogy én vagyok alulképzett, de kit is kell üldöznie a Bucs-nak a Cardinals-on kívül? 3 győzelme van több csapatnak is, közülúk a Tampa sorsolása a legkönnyebb, ráadásul a Packers és a Rams játszik egymással, szóval elég jó helyzetben vannak minimum a 2. kiemelés eléréséért, ami adott esetben végig hazai pályát érhet. Nagyon tetszik az idei Cardinals, de nem látom bennük a SB-runt, föleg ha Murray nem tud ép maradni.

peter szabo
peter szabo
Reply to  wolandrule
2021-11-23 19:59

Adom amit írsz,de… Nem minden ic volt dropból,volt 1 hail Mary félidő végén (mindegy volt, lejárt az idő), meg a saints… De! Yardokban 2. Td -ben első,rateingben top5, hosszú passzokban szintén,%-ban is ..😁 a védelem soxor gáz,aztán meg szereznek pár labdát, de tényleg nem az igazi. A cardinals meg sajnos lehet odajut amire gondoltam régebben. Kiismerik őket, Murray meg elfárad mentálisan, fizikálisan.😔

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  wolandrule
2021-11-23 17:55

Kockázatosnak a legkevésbé nevezhető egy WR screen. :)

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x