Connect with us

Játékos Portré

Brian Dawkins – Az NFL farkasa

Civilben normális, hétköznapi figura, kedves és rendes másokkal, sokat mosolyog – senki meg nem mondhatta róla, hogy amikor felveszi a sisakot, akkor teljesen megváltozik. Ahogy azt sem gondolta volna senki róla, hogy a depressziója miatt öngyilkossággal próbált menekülni a belső hangjaitól. Nincs még egy olyan játékos, egy olyan ember, mint Brian Dawkins, azaz Weapon X.

Dawkins 1973-ban született és gyerekkorát Jacksonville-ben töltötte. Már a gimnáziumban kiemelkedett a többiek közül elképesztő tehetségével, hatalmas szerepe volt abban, hogy a csapata 30 egymást követő mérkőzésen győzni tudott. Kapkodtak is érte az egyetemek, a számtalan ajánlat közül pedig a Clemsont érte a megtiszteltetés.

Strong safety pozícióban játszott három évig és nem lehetett megállítani. 247 tackle-lel és 11 interceptionnel zárta az egyetemi éveit, majd produkált egy félelmetes combine-t, de a 181 centis magassága és 86 kilós tömege miatt voltak kételyek vele kapcsolatban (még ha nem is maradt el olyan sokkal a prototípus méretektől). Ennek ellenére az Eagles látta benne a potenciált és az 1996-os draft második körében lecsapott rá.

Kívül rivaldafény, belül sötétség 

Első évében 13 mérkőzésen volt kezdő safety és mondhatjuk, hogy egyből belopta magát az edzők, csapattársak és a szurkolók szívébe. 74 tackle-t, egy sacket és 3 interceptiont mutatott fel a szezon végére, ami egy első éves játékostól több, mint kiemelkedő.

“Nem volt egy tipikus első éves játékos, nem számított neki, mit mutat az eredményjelző. Vezethettünk vagy éppen vesztésre állhattunk 20 ponttal, ez a srác a belét is kidolgozta a pályán, semmi sem számított. És ezt mindig is nagyon tiszteltük benne.”

– mondta Jon Gruden, a Philadelphia akkori segédedzője.

A tehetsége, elszántsága és kiváló vezetői képességei, valamint a pályán használható sokoldalúsága miatt ő lett az Eagles fegyvere. Becenevét, a Weapon X-et ennek köszönhetően kapta a híres Marvel hős, Farkas után. Mindez azonban csak egy álarc volt, amit a pályán felhúzott, hogy ne látszódjon rajta a sok fájdalom és szenvedés, amin akkoriban keresztül kellett mennie. Az öltözőben jókedvű és barátságos volt, biztatta a többieket és a rosszullét egy jele sem látszódott rajta a stadion körzetében.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!