Connect with us

Érdekességek

Hihetetlen statisztikákat hozott a Patriots-Falcons mérkőzés

Nem a mai volt a legizgalmasabb csütörtök esti rangadó, de érdekes statisztikákat, meghökkentő sorozatokat azért szolgáltatott számunkra. Ezekből szemezgettünk.

A legérdekesebb talán az, hogy a Falconsban három irányító (Matt Ryan, Josh Rosen és Feleipe Franks) is dobott interceptiont. Ilyenre 2000 óta nem volt példa, akkor a 0-10-es mérleggel álló San Diego Chargersben Moses Moreno, Ryan Leaf és Jim Harbaugh is eladta a labdát a Dolphins ellen. Fun fact, hogy ez volt Moreno és Harbaugh utolsó pályára lépése az NFL-ben.

Ha nem vagyunk szigorúak és elfogadunk három játékostól, tehát nem feltétlen irányítótól is egy-egy interceptiont, akkor 2009-ben a Houston Texans volt erre képes. Akkor Matt Schaub, Rex Grossman és a futó Chris Brown adta el a labdát a Jacksonville Jaguars ellen.

A Falcons egyébként négy egymást követő drive során dobott interceptiont, Rosen pick6-e és Franks interceptionje ráadásul egymást követő játékok során jöttek össze.

Ha kicsit kitekintünk erről a meccsről és nagyobb képet nézünk, akkor a Falcons 11 nappal ezelőtt még 50 százalékos mérleggel wild card helyen állt, azóta azonban nem sikerült touchdownt szereznie a gárdának és 3-68-as pontkülönbséget sikerült összehozni. Az utóbbi 22 támadásából pedig pontot sem tudott szerezni a csapat, olyanra pedig 1988 óta nem volt példa, hogy lenullázzák az atlantaiakat hazai pályán.

A Patriots ennek a fordítottja, hiszen az utóbbi két meccsen összesen 7 pontot kapott, miközben szerzett 70-et, ráadásul az utóbbi 19 drive-ból nem tudtak pontot szerezni a védelmük ellen. De ha az ötmeccses veretlenségi szériát nézzük, akkor 175-50 a pontarány, az utóbbi három meccsen pedig összesen 13 pontot engedett a defense.

Visszatérve a Falconsra: eddig idén 302 támadóteljesítményt láthattunk, az atlantaiak utóbbi két meccse a 295. és a 299. helyet foglalja el EPA/drive mutatóban. A csapatnak most -110-es pontkülönbsége van, ami a Lionsszel holtversenyben az NFC legrosszabbja (az AFC-ben pedig csak a Jets rosszabb).

Ó, és természetesen a Patriots 25 ponttal nyerte meg a mérkőzést, ahány pontos hátrányból felállt a Falcons elleni Super Bowlon.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!