Connect with us

Érdekességek

Történelmi mélységekben a Jets védelme

A New York Jets a naptári év elején kinevezte a 49ers korábbi védőkoordinátorát, Robert Saleh-t főedzői posztra, akitől többek közt azt várták, hogy majd a védelem stabilabb lábakon fog állni, mint az utóbbi években. Természetesen nagy elvárásokat nem lehetett támasztani az egység felé, hiszen híján van tehetségeknek a gárda (elég csak a CB-sorra rápillantani), de azért annál talán többet reméltek már az első évben is a csapat vezetői, mint amit az utóbbi négy mérkőzésen láttunk.

A Jets ugyanis az utóbbi négy meccsén 175 pontot engedett, ami a második legrosszabb teljesítmény az AFL-NFL egyesülés (1970) óta – mutat rá Rich Cimini. Ennél csak a 2004-es Titans volt rosszabb 177 engedett ponttal négy kör alatt. A négy mérkőzés alatt háromszor engedett a Jets legalább 45 pontot, ami majdnem a fele az idei ilyen eseteknek (3/7), emellett 1966 óta ez az első eset, hogy négyből háromszor legalább ennyit engedjen egy csapat (akkor a Giants volt a szenvedő fél).

Súlyosbítja a helyzetet, hogy ez a négy meccs a Jetstől épp a bye week utáni négy mérkőzés volt. Először a Patriots tett fel nekik 54 pontot, majd ugyan a Bengalst megverték, de 31 pontot nyeltek be, utána pedig a Colts és a Bills is 45 ponttal szórta meg őket. Persze a támadósor sem segít a sok turnoverrel, de ez így is egy borzasztóan pocsék védelmi teljesítmény.

Ha mélyebbre akarunk ásni az engedett pontoknál, akkor egyébként azt látjuk, hogy a Jets ez alatt a négy meccs alatt egy hihetetlen -0.348 EPA-t enged játékonként. A 31. helyen a Bears áll -0.201 EPA/play mutatóval.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!