Connect with us

Minden ami NFL

Hálaadás utáni rookie válogatott – Védők

A támadó újoncaink után nézzünk rá, hogy defense oldalon mit kaptunk eddig a ’21-es classtól, így a Hálaadáson is túl. Formációt tekintve egy négy fős védőfallal megyünk, mögöttük két linebackert használva két safetyvel és három cornerrel. Ahol flexibilis lehet a keret, és valaki több pozíció betöltésére alkalmas, azt jelezzük.

Hálaadás utáni rookie válogatott – Támadók

Defensive tackle-ök

Christian Barmore – New England Patriots, Osa Odighizuwa – Dallas Cowboys

Ahogy az offense oldalon, úgy defense oldalon is egy ex-Alabama játékossal kezdünk, aki a profik között a Patriots színeiben robban(hat) be az NFL-be. Barmore a legjobb pass rushban ebben a pozícióban az újoncok között, 310 snap alatt 33 alkalommal tudott nyomást helyezni az ellenfél irányítójára, futás ellen azonban még vannak hiányosságok. Azonban nem kérdés, hogy Barmore hasznos eleme a jó formában futballozó New England védelemnek, és helye van a rookie csapatunkban.

A párja Osa Odighizuwa lesz Dallasból. A Cowboys UCLA-ről érkező újonca 31-szer helyezett nyomást az ellenfél irányítóira, ezzel érte el, hogy tagja legyen ennek a rookie álomcsapatunknak. Stabil kezdőnek számít Dan Quinn egységében, mindösszesen egy mérkőzésen nem volt csak a kezdőben, de Barmore-hoz hasonlóan futás ellen még sokat kell fejlődnie.

Cserének Roy Lopezt hozom a Texansból. Lopez ugyan a draft class (és a Texans) legjobb belső D-line játékosa futás ellen, de a legrosszabb passz ellen – vagyis egydimenziós nose tackle. Legalább amit csinál, azt jó értéken, hiszen hatodik körben vitte ki a Texans. De szezon végéig van lehetősége bizonyítania Alim McNeillnek és Levi Onwuzurikének is, hogy fel tudnak nőni Detroitból az álomcsapatban való szerepléshez.

Összességében elmondható, hogy a ’21-es draft egyik leggyengébb pozíciójáról van szó. Eddig. Megközelítés kérdése, hogy ez a kijelentés a DT poszt kritikája, vagy a többi pozíció dicsérete.

Edge defenders

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Kwity Pay – Indianapolis Colts, Odafe Oweh – Baltimore Ravens

Na kezdődhet az igazi móka. Kwity Paye szereplése itt teljesen egyértelmű. A Colts első körös választottja az egyik legjobb passzsiettetésben a classban, bármilyen pozíciót, nem csak az edge-et nézve. Három sack mellett két fumble-t is összeszedett, 26 alkalommal nyomást gyakorolva az irányítóra. Párja a Ravens első köröse, Odafe Oweh lesz, aki a legtöbb snapet töltötte a pályán pass rush játékoknál rookie edge defender társai közül (317). Idén eddig öt sacket és 40 nyomásgyakorlást ért el, szerelést csak egyszer hibázott, és futás ellen is jól teljesített, remek fogás volt az első kör végén.

Paye és Oweh cseréje az a Gregory Rousseau lesz, akit nagyon korai mock draftok még a top 5-be is jósoltak (nagyon vad és nagyon korai Tankathonos mockban második is volt). Ettől végül nagyon messze lett, 1/30-on a Bills állította meg a csúszását, de nem volt rossz döntés. Rousseau futás ellen még Paye-nél is jobb, pass rushban pedig ő is három sacket hoz 21 nyomásgyakorlás mellett.

Linebacker

Micah Parsons – Dallas Cowboys, Jeremiah Owusu-Koramoah – Cleveland Browns

Eljutottunk a csúcsra, itt már prémium játékosok vannak. Micah Parsonstól féltem – mármint a várható teljesítménytől, ugyanis előzetesen indokolatlannak tartottam azt a hype-ot, ami kialakult körülötte a Penn State-en. Megcáfolt, eddig jól néz ki, sőt. Lehetne az edge defenderek között is, ott is simán helyet kapott volna, mert egyértelműen ő az év újonc védőjátékosa! Ha nem csak az újoncokat, hanem a teljes NFL-t nézzük, akkor is a legjobbak között van. Hogy mennyire, arról itt írtunk bővebben:

Micah Parsons egyelőre nagyon megszolgálja az árát

Míg Parsons főleg pass rush-ban emelkedik ki, addig Jeremiah Owusu-Koramoah sokkal hagyományosabb szerepkörben teljesít jól. Ő a class legjobbja coverage-ben, sőt a PFF szerint top öt játékos passzvédekezésben az egész liga összes linebackerét figyelembe véve is. Jó a szerelési hatékonysága, 49 sikeres tackle-re csak hét sikertelen jut, 54%-ot enged csak sikeres elkapásnak a felé szálló passzkísérletekből, és négy leütött labdája is van.

Ha cserét akarunk nevezni, akkor az első opcióm Pete Werner a Saintsből. Werner a második körben kelt el, az Ohio State-ről érkezett New Orleansba és idáig a class futás elleni legjobb linebackerét tisztelhetjük a korábbi Buckeye személyében. Pass rushban szinte egyáltalán nem használja őt Dennis Allen védőkoordinátor, coverage-ban azonban bevethető, nem enged nagy játékokat, bár még bőven van hová fejlődnie. Mellette felmerülhet Nick Bolton neve a Chiefsből, de neki coverage-ban kellene nagyok sokat fejlődnie, míg Ernest Jonesnak (LA Rams) a futójáték ellen nyújtott teljesítménye a kiábrándító és fejlesztendő. Coverage-ben azonban ő nem tűnik reménytelennek a csere szerepre. Év végéig meggyőzhető vagyok!

Cornerback

Greg Newsome II – Cleveland Browns, Patrick Surtain II – Denver Broncos, Nate Hobbs – Las Vegas Raiders

Greg Newsome II személyében újabb Browns rookie-t hozok! A Browns Northwesternről érkező első körös választása 83,6-os passer ratinget enged az ellenfelek irányítóinak, 302 yardot nyelt be – ez kb. 30 yard meccsenként, 7,1 yardot szereznek átlagban, amikor ő volt a célba vett corner. Csak a felé tartó passzok 61,9%-a lesz sikeres elkapás, hét leütött labdát is be tud tenni a közösbe.

Patrick Surtain II kiválasztásnak nagyon ülnie kell annak érdekében, hogy a denveri front office ne legyen állandó magyarázkodásra kötelezve Justin Fields és Mac Jones ki nem választása miatt. Ehhez kiváló teljesítmény szükséges a korábbi Alabama cornertől, amire eddig nem is lehet panasz.

Surtain három interceptiont szerzett, abból egy 70 yardos visszahordott TD is született. Azonban az interception nem sokat számít, ha közben óriási játékokat engedsz (ugye Diggs?), ez gyakori csapda a CB-k megítélésében, de Surtainnel ilyen gond nincs: 60.1 passer ratinget enged az irányítóknak, három TD-t szereztek róla, és összesen 374 yardot pakoltak fel az elkapók mellőle. Vagyis átlagosan 5,3 yardot enged, amikor felé jön a labda, ez a legjobb a szóba jöhető rookie opciók közül. 70-szer dobtak felé, tehát próbálják égetni rendesen, ami érthető a Broncos secondaryt végignézve, de a passzkísérleteknek csak a 47%-ából engedett elkapást, van 11 leütött labdája is. Nem rossz.

Mivel nickel formációban játszunk, ezért kell egy harmadik corner is. Nate Hobbs lesz a választottunk: az ötödik körös védő a PFF-nél a legjobb újonc corner eddig. 92,6-os passer ratinggel dobnak felé, de nem engedett még TD-t és csak 299 yardot nyelt be. Emellett 51 szerelési kísérletére csak hat rontott jut, futás ellen is megbízható, sőt talán a class legjobbja – ráfért a Raidersre egy ilyen corner.

Ha csere cornert kell megnevezni a szélre, akkor nálam a Chargers rookie Asante Samuel Jr. a jelölt, jelenleg három engedett TD-vel és két INT-vel áll, de a slotban Elijah Molden is jogosan nevezne be év végén az álomcsapatunkba a Titansből.

Safety

Jevon Holland – Miami Dolphins, Trevon Moehrig – Las Vegas Raiders

Jevon Holland svájci bicskaként mindenféle statisztikával feltölti az adatlapját, hét leütött passz, három összeszedett fumble, két sack, két interception és hat alkalommal helyezte nyomás alá az ellenfelek irányítóit, ez az eddigi teljesítmény. Szerelést sem ront sokat, hét ilyen volt 46 sikeres tackle mellett. Ő a classban a legjobb a safety a játék minden szegmensében: coverage-ben, futás ellen, de pass rushban is viszonylag sokat használták és minden téren elég jól teljesített

Trevon Moehrig az egyértelmű második számú opció. Egy szerzett interception és öt leütött passz a coverage teljesítménye, 86.9 passer ratinggel dobnak felé az irányítók (106 yardot és két TD-t engedett, 6.2 yardot hoznak rajta targetenként) ez a legerősebb pont a játékában, mert futás ellen nem jó, pass rushban pedig abszolút nem használják.

Nem igazán van másnak esélye odaférni a két említett safety mellé. Ha mindenképp választani kellene egy harmadikat cserének, Talanoa Hufanga lenne az emberem a 49ersből, aki coverage-ban és futás ellen is harmadik a classban a PFF osztályzatai alapján.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!