Connect with us

Hír

Safetyt képez Richard Shermanből a Buccaneers

Richard Sherman 2018-ban azt mondta, hogy előbb-utóbb mindenki átvált cornerbackből safetyvé, aki szeretne még tovább játszani és fejben is elég jó. Nos, számára most jött el ez a pillanat, ugyanis a Buccaneers elkezdi a sztárcornerback átképzését safetyvé. Bruce Arians főedző ugyanis elmondta az újságíróknak, hogy a sérülésből hamarosan visszatérő Sherman új pozícióban is fog játszani az edzéseken.

Sherman vádlisérülésből lábadozik, idén csak három meccsen tudott eddig pályára lépni, és tavaly is csak ötön, szóval a sérülésekkel gondja van, és talán meg is kopott már a sebessége, így jót tehet neki a váltás. Az biztos, hogy a futball IQ-ja bőven megvan hozzá, az egyik legokosabb cornerback ugyanis a ligában. A 33 éves játékosnak így meghosszabbodhat a karrierje is akár, van erre precedens például Charles Woodson személyében, aki elit CB-ből kiváló safety lett (és nem ő az egyedüli ilyen példa).

A váltás azért is logikus a Buccaneers szemszögéből, mert a cornerek közt úgy tűnik mindenki felépült, így a Carlton Davis, Jamel Dean, Sean Murphy-Bunting trióval akarnak kezdeni, ellenben a safetyknél Jordan Whitehead megsérült, Mike Edwards pedig eltiltását tölti a hamis oltási igazolvány miatt, tehát Antoine Winfield Jr. mellett kiadó egy hely (ezt most Andrew Adams tölti be).

Sherman mellett egyébként két másik veterán cornerback, Ross Cockrell és Pierre Desir is szerepet kap safetyként az edzéseken, ha esetleg élesben is be kellene állniuk.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!