Connect with us

Minden ami NFL

Trump annak idején kivégezte, most visszatér a USFL

Az NFL a világ talán legnagyobb üzlete, ami mára gyakorlatilag egy monopóliumot alakított ki az amerikai futball piacán. Sokan próbálták már megtörni az egyeduralmát, vagy legalább megmaradni mellette, de eddig ez nem nagyon sikerült senkinek se. Most azonban van egy régi-új jelölt, a USFL, amit bár annak idején Donald Trump ambíciói tönkre tettek, de most feltámadt hamvaiból és újra megpróbál kiharapni egy apró szeletet az amerikai foci világából.

1 093 234 – ennyi középiskolás focizik Amerikában egy évben. 71 060 – közülük ennyien jutnak el valamelyik egyetemi csapathoz. 1 696 – ennyi futballista játszik NFL csapatok kezdő egységeiben. De másképp is nézhetjük: az első- és másodosztályú egyetemeken összesen 3 450 játékos végez egy évben, közülük 259 focistát draftolnak egy szezonban. Persze, ehhez még hozzájönnek a draftolatlan játékosok, de lássuk be, közülük igen kevesen ragadnak meg hosszú távon egy-egy rosteren.

Kereshetünk még számokat és adatokat, de ezek is mind ugyanazt fogják mutatni: a fiatal amerikai futballisták kevesebb, mint 0,2 százaléka jut el az NFL szintjéig a középiskolás álmok földjéről. De már a focit komolyan gondoló egyetemi focistáknak is csupán két százaléka juthat el majd odáig, hogy megélhessen ebből a szenvedélyéből.

Az évek-évtizedek során emiatt jogosan merült fel egy-egy emberben az ötlet, hogy talán lenne keresnivalója egy másik profi amerikai futball ligának is. Hiszen van emberanyag, amiből dolgozni lehet, már csak egy jó üzleti terv és minőségi játék kell ahhoz, hogy létrejöhessen egy másik amerikai futball bajnokság a bebetonozottnak látszó NFL mellett. El is indultak különböző kezdeményezések, de a recept nem olyan könnyű, mint amilyennek hangzik: nem soknak sikerült hosszútávon megvetni a lábát a kontinensen.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!