Connect with us

Hír

A Bucs lehívja Devin White ötödik éves opcióját

Megérkezett az első fecske: a Tampa Bay Bucs több forrás szerint is lehívja Devin White ötödik éves opcióját. A 2019-ben 1/5-ös linebackernek ezzel a 2023-as szezon végéig lesz élő szerződése és jövőre 11,374 millió dollárt keres garantáltan.

Az ötödik éves opcióról azt kell tudni, hogy csak az első körös játékosok esetében lehet ezzel a lehetőséggel élni, és azzal is csak akkor, ha az adott játékost az újonc szerződésének ideje alatt egyszer sem vágták ki. Az opcióról a draftolás utáni negyedik évben kell dönteni (a harmadik szezon utáni holtszezonban), vagyis most a 2019-es class első köröseiről kell a csapatoknak dönteni.

Az ötödik opció teljesen garantált, az értéke pedig sok mindentől függ. Alapból minden játékos az elmúlt öt évben a posztján top 3-25 legjobban kereső kollégájának átlagfizetését kapja meg, de ez nőhet is bizonyos kritériumok teljesülése esetén:

  • játékidő alapján (pl. a snapek legalább 75 százalékán pályán volt három évből kétszer) – ekkor a top 3-20 legjobban kereső poszttársa fizetését kapja meg;
  • bekerül a Pro Bowlba egyszer (de nem tartalékként) – a transition tag értékét kapja meg;
  • egynél többször kerül be a Pro Bowlba – a franchise tag értékét kapja meg.

White a nagy játékai ellenére összességében egy középszerű linebacker és soha nem került be alanyi jogon a Pro Bowlba, így csak a játékidő alapján tudta növelni az opcióját, ami az OTC számításai szerint 11,374 millió dollár lesz.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!