Connect with us

Hír

A Packers nem zárja ki, hogy Davante Adams távozik a csapattól

Nem épp olyan nyilatkozatott tett Brian Gutekunst Davante Adamsről, amire a Packers szurkolók vártak. A general manager elmondta, hogy szeretnének hosszú távon megegyezni a támadóval, jobb híján a franchise tag is szóba jöhet, ugyanakkor az is elképzelhető, hogy a támadó egyszerűen elhagyja a csapatot.

Reálisan nézve ez persze nem túl valószínű, egyáltalán nem lenne logikus csak úgy elengedi Adamst, majdhogynem ki is lehetne zárni, de Gutekunst azt mondta, hogy csak legvégső esetben használná a franchise taget, a csapat pedig nem áll a legjobb anyagi lábakon, így nem lesz egyszerű beszuszakolni ezt az egyéves szerződést a plafon alá – hosszabb távút már sokkal könnyebb lenne.

A hírek szerint Adams szeretne egy évi 30 millió dolláros szerződést, amivel minden téren rekorder lehetne. Mindez egyébként egy a valóságtól teljesen elrugaszkodott elképzelés, ugyanis hiába van DeAndre Hopkinsnak az új pénzt figyelembe véve 27 millió dolláros szerződése, valójában éves átlagban csak 18,8 milliót keres, míg a legjobban fizetett WR Amari Cooper évi 20 millióval. Ehhez képest egy nettó évi 30 millió dolláros fizetés abszurd, és teljesen kizárt, hogy bárki megadná neki ezt az összeget.

Természetesen más lenne a helyzet, ha Aaron Rodgers maradna, maga Adams is elismerte, az ebben az esetben hajlandó kedvezményre. Utóbbi helyzete viszont egyelőre óriási kérdés, a legutóbbi nyilatkozatában Gutekunst cáfolta azokat a híreket, hogy ő bármit is ígért volna az irányítónak és kijelentette, hogy nem szívesen cserélné el.

A Packers general managere sosem ígérte meg Rodgersnek, hogy elcseréli

 

A csapat jelenleg 45 millió dollárral lépi túl a fizetési plafont, amit persze el lehet tüntetni, de Adams franchise tagéhez 18,5 millió dollárnyi cap space szükséges, vagyis a csapatnak minimum 64 millió dollárt kell felszabadítani az új ligaév kezdetéig, vagyis március 16-ig. Az elkapónak ráadásul nem kötelező azonnal aláírnia a taget, így simán kihagyhatja a holtszezonbeli edzéseket és az előszezont is, ami szintén nem túl ideális.

Emellett Aaron Rodgerst sem lehet a csapatnál tartani akarata ellenére. Az irányító szerződése már csak egy évig érvényes, a fizetése pedig 26,5 millió dollár és simán dönthet úgy, hogy visszavonul. Ezzel ugyan fel is szabadulna ez az összeg, de a Packersnek ennyi pénzt mindenképp hagynia kellene a fizetési plafon alatt még a szezon kezdete előtt is, mert ha Rodgers úgy dönt, hogy visszatér, akkor a szerződése aktiválódik, a csapat pedig egy pillanatig sem lépheti túl a fizetési plafont. Vagyis vagy azonnal el kell cserélni az irányítót valamilyen villámáron vagy ki kell vágnia. (Persze a Packers egy visszavonulás esetén megpróbálhatna visszaperelni 11 millió dollárt az irányítótól, de ez nem megy egyik napról a másikra és az ügy lezárásáig az összeg halott pénzként még ott lesz a könyvelésben, tehát még ez sem reális opció.)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!