Connect with us

Érdekességek

A történelem nem azt mutatja, hogy Burrow-nak jó esélyei lennének egy újabb Super Bowlra

A Cincinnati Bengals egy nagyon fiatal maggal, köztük a mindössze másodéves irányítóval, Joe Burrow-val jutott be a Super Bowlba, és ugyan ott alulmaradt, a csapat szurkolói reménykedhetnek, hogy nem egyszeri csoda volt az idény és lehet építeni erre a fiatal magra. Ennek a lehetőségét egyáltalán nem akarjuk elvenni, de a történelem nem az ő pártjukon áll.

A CBS-nél túrták elő a fenti statisztikát, miszerint az utóbbi 16 irányító, aki kezdőként elvesztette az első Super Bowlját, az utána soha nem jutott vissza a nagydöntőbe (kezdőként). Persze Jimmy Garoppolónak, Jared Goffnak, Matt Ryannek és Cam Newtonnak elméletben még van erre lehetősége, de nem úgy néz ki jelenleg a helyzet, hogy ez összejönne. Előttük így járt Colin Kaepernick, Rex Grossman, Matt Hasselbeck, Donovan McNabb, Jake Delhomme, Rich Gannon, Kerry Collins, Steve McNair, Chris Chandler, Drew Bledsoe, Nel O’Donnell és Stan Humphries is.

Ez azt jelenti, hogy egészen a 38. Super Bowlig, azaz 1993-ig kell visszamenni az időben, hogy olyan irányítót lássunk a nagydöntőben, aki járt már ott korábban és első próbálkozásra kikapott (Jim Kelly). Ez tehát nem mutat jól Joe Burrow és a Bengals esélyeit illetően.

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
d zoli
d zoli
2022-02-17 07:32

90 óta ha pedig valaki mvp és nyer Superbowlt akkor 83% az esélye, hogy bejut újra egy Superbowlba.

Ugye Mr Rodgers?

csak ezt ne
csak ezt ne
2022-02-17 07:19

Szerintem nagyon is jó esélye van annak, hogy a Cincin, meghatározó csapat legyen az AFC-ben évekig. Mivel a keret gyengesége nagyon egyértelmű, ott lehet majd erősíteni, az O fal amit nagyon nyomniuk kell, meg a védelem is bőven fényezhető még és akkor egy igazán jó csapat lehet ez. A TE és az RB pozíció mélyítésével, már tökéletes gépezet lehetne ez akár hosszú évekre. A konkurencia csoporton és konferencián belül a közeljövőben nagy lesz, de Burrow még messze nem a csúcsformáját hozta idén. Ha el tudja kerülni a súlyos sérüléseket, akkor, látjuk még őt, akár többször is a SB-ban. Ez most inkább egy szerencsés év volt nekik, de azt megmutatta, hogy bőven van mire építkezni.

Farubcek
Farubcek
2022-02-17 07:40

Sosem tartottam szerencsésnek az ilyen statokat, önmagában nagyon kevés relevanciájuk van ezeknek az irányítóknak Burrow karrierjéhez.

DE! Noha az a kijelentés önmagában nem állja meg a helyét, hogy az első Super Bowlon a vereség azt fogja jelenteni, hogy többet nem jössz vissza, a sorozatban 16 irányító az nagyon sok. Emiatt érdemes megnézni azokat a tényezők, amik ehhez vezettek.

Igazából négy (plusz egy) fő ok van:

1., az irányító lefelé lógott ki a csapatából, akadályozva az SB-győzelmet és/vagy a hosszabb távú eredményességet (Garoppolo, Goff, Kaep, Grossman, Haesselbeck, Delhomme, Collins, Chandler, O’Donnell, Humphries) – az irányítók nagy része ide tartozik, de ez Burrow-ra szerintem az első két szezonja alapján nem vonatkozik;

2., az életkora miatt nem volt már esélye ismételni (Gannon) – nyilván ez sem releváns Burrow-ra;

3., a csapatnak volt egy kiugróan jó éve (nem kis részben az irányító pazar játéka miatt), de amúgy egyszerűen nem egy elit csapatban játszott (Ryan, Newton, McNair) – na, ez viszont abszolút releváns, és könnyen lehet, hogy Burrownak is ez lesz a veszte, még ha most a PO-run eufóriájában sokan mondják is, hogy a Bengals milyen jó, meg jövőre is milyen versenyképes lesz;

4., a sérülések megakadályozták abban, hogy a esélye legyen ismételni később (McNabb) – és ez is sajnos egy teljesen valid opció két szezon, 102 sack után…

+1., a hatodik körben mögéd draftolják a kecskét, aki aztán helyetted végigver mindenkit (Bledsoe) – japp, ez sem túl valószínű

Szóval a 16 irányító karrierjéből 12-en egyszerűen teljesen más szituációban voltak akkor, mint Burrow, így szerintem őket nem érdemes “mintaként” tekinteni. Viszont Ryan, Newton, McNair és McNabb története simán ismétlődhet is Burrow esetében…

LG
LG
Reply to  Farubcek
2022-02-17 09:46

Jól összefoglaltad az okokat! Én Newtont valahol az 1. típusba sorolnám, akinek a karrierje a kimagasló 2015-ös szezonja után egy lejtmenet kapcsolt (bár statisztikailag a 2018-ban kissé visszajött, de a lényegen sajnos nem változtat)

Tamás Varga
Tamás Varga
2022-02-17 06:02

Érdekességképpen azért még Dan Marino-t hozzácsapnám ehhez a statisztikához, aki hosszú pályafutása alatt másodévesként (mint Burrow) jutott SB-ba, majd utána ez soha többet nem sikerült neki.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x