Connect with us

Érdekességek

Csak két játékost sackeltek többször egy szezonban, mint Joe Burrow-t

Joe Burrow másodévesként Super Bowlba vezette a Bengalst és ő lett a legjobbra értékelt irányító a PFF-nél (még úgy is, hogy a rájátszásban visszaesett a teljesítménye). Tette mindezt úgy, hogy szó szerint bucira verték: 70 alkalommal sackelték a rájátszást is számolva, ami a harmadik legtöbb valaha.

A legtöbb sacket egy szezon alatt David Carr nyelte be még 2002-ben, amikor a Texans játékosaként 76-szor verték be földbe (ráadásul mindezt 16 meccsen). A második a sorban az Eagles korábbi irányítója, Randall Cunningham, akit 1986-ban 72 alkalommal sackeltek, szintén csak az alapszakszban. Hozzájuk képest Burrow még viszonylag simán megúszta, de egyértelmű, hogy ez így fenntarthatatlan.

Burrowt a rájátszásban kétszer is 7+ alkalommal sackelték, és bár a Titans ellen így is sikerült nyerni, a Super Bowl gyakorlatilag ezen ment el. Az irányító térde meg is sérült a döntőben, és bár nem kell műteni, de a tavalyi ACL-sérülése után minimum aggasztó a helyzet – ugyan a sérülés mindig benne van a játékban, de sokkal kisebb az esély úgy kidőlni, ha csak 20 alkalommal sackelnek, mintha 70-szer.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!