Connect with us

Hír

A Vikings új főedzője izgatott, hogy Cousinsszal dolgozhat

A Vikings új korszakot nyit Kevin O’Connell főedzői kinevezésével, akit tegnap hivatalosan is bemutattak egy sajtótájékoztató keretein belül. Természetesen felmerült Kirk Cousins helyzete is, az irányító ugyanis szerződése utolsó évébe lép, ráadásul idén $45 milliót foglal majd a sapkából, így felmerülhetett az elcserélésének lehetősége is. O’Connell viszont izgatott, hogy vele dolgozhat.

“Tudom, hogy szerződés alatt áll és izgatott vagyok, hogy edzhetem. Már elkezdtünk gondolkodni, hogy miként fogjuk felépíteni neki és a többi irányítónknak a rendszert. Várakozásaim szerint Kirk része lesz annak, amit csinálni fogunk. Az első dolog, amit vele kapcsolatban észrevettem, hogy rendkívül pontos, jó ritmusban és időzítéssel dolgozik, azt hiszem erre építhetünk egy olyan támadórendszert, mint amilyen LA-ben volt, hogy kihasználjuk a képességeit.”

– mondta O’Connell (via NFL.com), aki 2017-ben Washingtonban dolgozott már együtt Cousinsszal, hiszen a QB-edzője volt.

A fentiekre egyébként a general manager Kwesi Adofo-Mensah is ráerősített, szóval hacsak nem a szokásos tisztelgős körökről van szó, akkor úgy számolhatunk, hogy Cousins lesz a csapat kezdője 2022-ben. Az már egy jó kérdés, hogy mi lesz 2023-tól, azaz akarnak-e neki újabb nagy szerződést adni, vagy hagyják elmenni (a franchise tag + trade nem opció, ugyanis közel 65 millió dollár lenne az esetében). Cousins egyértelműen egy átlag feletti, jó irányító, de kérdés, hogy képes-e ilyen magas fizetés mellett elvezetni egy csapatot a Super Bowlba, főleg hogy nagy meccseken, főműsoridőben, hátrányból a negyedik negyedben kevésbé tudott eddigi karrierje során sikeres lenni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!