Connect with us

Hír

Minden idők legjobb pókerjátékosai

Mitől népszerű a póker?

A póker az egyik legnépszerűbb kártyajáték, és a kaszinók elmaradhatatlan kelléke. A póker népszerűségének egyik oka az, hogy egy tipikus társasági kártyajátékról van szó. Nem egyedül kell kirakni kártyalapok egy kombinációját, hanem egy igazi társasjátékról van szó, ahol a másik játékos minden mozdulata számít. A póker nem csak a játéktudásról szól, hanem hagyományosan arról, hogy hogyan tud a játék során fegyelmezetten játszani, hogy esélyt se adjon más játékosoknak kitalálni a lapjait. A póker népszerűségének egy másik oka a játéktudás szükségessége. Online pókerjátékot és nyerőgépek online verzióját számos kaszinó kínál, de ezek kiemelkedik a Vulkan Vegas.

Hogyan lesz valaki a legjobb pókerjátékos?

A póker mindig is szerencsejáték is marad, de egy jó játékstratégia nagy szerepet játszik egy játék kimenetelében. Miután megtanulta a játék alapjait, itt az idő, hogy a játéktudása a következő szintre lépjen. Az egyik legfontosabb dolog az először, hogy megtanulja, hogy hogyan használja hatékonyan a pókerarcot. Lazítsa el az arcizmait és maradjon nyugodt a játék során. Kerüljön el minden arckifejezést, mint például mosolygást, szemöldök ráncolást és egyéb arcmimikát! Egy jó ötlet, ha szemüveget használ, hogy elrejtse a szemmozgásait.

Próbálja megtéveszteni a másik játékost a viselkedésével! Mutasson önbizalmat és mosolyogjon függetlenül attól, hogy milyen lapja van. Ha nincs összefüggés a viselkedése és a kártyalapok között, akkor az ellenfélnek nincs esélye kitalálni a lapjait. Egy másik hatékony ötlet, hogy felveszi magát, amikor pókert játszik. Utána kérjen meg valakit, hogy próbálja meg kitalálni a lapjait, miközben lejátssza neki a felvételt. Fontos, hogy valódi pókerjátékot játsszon a felvétel alatt, mert csak ebben az esetben szolgáltat hasznos információt.

Fontos, hogy milyen pozíciót foglal el az asztalnál. Ha egy korai pozíciót foglal el, akkor érdemes konzervatív játékstratégiát választani, mert ebben az esetben először kell fogadnia. A középső pozícióban érdemes óvatosnak maradnia, míg az utolsó pozícióban lévő játékosnak előnye van a fogadásnál, mert mindenki reakcióját látta már.

Hogyan lesz valakiből a legjobb pókerjátékos?

A póker mindig is szerencsejáték volt, de a legjobb pókerjátékosok komoly játéktudással és tapasztalattal rendelkeznek. Hogyan lesz egy pókerjátékosból egy profi pókerjátékos? Több szempont is szerepet játszik itt, de a legfontosabb a játéktudás és játékstratégia. Ezenkívül a matematika különösen valószínűség fogalmának ismerete és egy jó memória is kell a játékhoz. A fegyelem, a lélekjelenlét és az érzelmek feletti uralkodás nagyon fontos a játékban.

Rengeteg gyakorlást igényel, hogy a játéktudását a következő szintre fejlessze. Különböző játékstratégiákat kell elsajátítania, és meg kell tanulnia az ellenfelek játékstratégiáját kiismerni és a játék során stratégiát váltani, és a többi játékos számára kiismerhetetlennek maradni.

 A legjobb pókerjátékosok

A legjobb pókerjátékosok hatalmas összegeket keresnek, amelynek értéke milliós nagyságrendű. A pénzösszegek nagy részét különböző pókerversenyeken nyerik el, amelyek rendkívül népszerűek és nagy összdíjazásúak. A póker manapság egy sportnak tekinthető, hasonlóan a sakkhoz, ahol vannak amatőrök és profi játékosok. A profi pókerjátékosok különböző tornákon vesznek részt, amelyen rendkívül népszerűek és számos szponzor támogatja az ilyen rendezvényeket.

Bár a különböző ranglistákat és a különböző évtizedekben élt pókerjátékosok teljesítményét nehéz összehasonlítani, de ezek a ranglisták mégis egy jó támpontot jelentenek ahhoz, hogy minden idők legjobb pókerjátékosait összeszedjük.

Daniel Negreanu

A listán minden bizonnyal szerepelnie kell Daniel Negreanu kanadai pókerjátékosnak, aki sok ranglistán az első helyen szerepel. A legnagyobb nyereményének értéke eléri a 8288001 $-t, és az összes eddigi nyeresége közel van a 40000000 $-hoz. Negreanu nagyon fiatalon mindössze 16 évesen elhatározta, hogy a világ legjobb pókerjátékosa lesz. Különös képessége van ahhoz, hogy olvassa más játékosok lapjait, és rendkívül pontosan játszik. Nagyon sok pókerlista első helyén található, ezért joggal tekinthető minden idők legjobb pókerjátékosának. 22 éves korában Las Vegasba költözött a kezdeti sikereit követően. Először nem volt sikeres, és el kellett hagynia Las Vegast, de később újra megpróbálta, és ez a próbálkozása sokkal sikeresebb volt, és sorozatban nyerte a világ legrangosabb pókerversenyeit. Például az 1998-as Póker versenysorozaton közel 170000 $-t nyert, ezt a versenyt később összesen 6-szor nyerte meg. 2014-ben az évtized legjobb pókerjátékosnak választották. Személye sok pókerjátékos számára egy bálvány.

Stu Ungar

Az amerikai pókerjátékos Stu Ungar szintén a legjobb pókerjátékosok közé tartozik. A legnagyobb nyereménye 1000000 $ és az összes eddigi nyereménye 3500000 $. Ungart a legjobb Texas Hold’em pókerjátékosnak tartják a póker történetében. A leghíresebb esemény vele kapcsolatban 1997-ben történt, amikor 10000 $ kölcsönnel indult el a póker világsorozat előtt, és 1000000 $-t nyert a pókerversenyen. Ez a teljesítmény páratlan a póker történetében, és azóta sem sikerült másnak ekkora összeget elnyernie. Sikere a kivételes pókertudásának és agresszív és kiszámíthatatlan egyéniségének köszönhető.

Doyle Brunson

Az amerikai Doyle Brunson a póker keresztapjaként is ismert. Közel 50 évet keresztül volt a póker élvonalában, és közelről láthatta azt, hogy hogyan fejlődik a póker az évek során. Szemben Ungarral Brunson inkább békés karakterűnek nevezhető. Ő volt az első, aki először nyert 1 millió $-t pókerben és az egyik a 4 pókerjátékos közül, aki többször is megnyerte a póker világsorozatot. Az összes tornagyőzelmeinek az eredménye 6100000 $. Az egyik legbefolyásosabb póker játékosnak tartják.

Phil Ivey

Az amerikai Phil Ivey az egyik legjobb tornajátékosként tartják számon a világban. A professzionalizmus megtestesítője, és generációjának egyik kedvenc játékosa. Elképesztő fiatalon mindössze 8 évesen elkezdett pókert tanulni nagyapjától. 16 éves korában hamis dokumentumokkal Atlantába ment, ahol részt vett póker versenyeken és itt tette meg az első lépéseket a professzionális karrierje felé. A karrierje kezdete óta 10 póker karkötőt nyert el és egy Póker világtornát nyert meg.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x