Connect with us

Hír

HIVATALOS: Eladó a Broncos!

A Denver Broncos bejelentette, hogy ma megkezdik a csapat eladásának folyamatát. Ez nem lesz egy gyors dolog, hiszen a licitáláson túl elég komoly jogi procedúrákon kell átesni és a ligának is engedélyeznie kell majd az új tulajt, bárki is legyen az. A csapat viszont úgy számol, hogy a 2022-es szezon kezdetére meglesz az új tulajdonos – vélhetően nem a március közepi ligaév kezdetét értették ez alatt, hanem a szeptemberi szezonkezdetet.

 

Egy kis háttérsztori: Pat Bowlen 1984-ben vette meg a csapatot Edgar Kaisertől, majd 2019-ben hunyt el Alzheimerben (egy hónappal a Hall of Fame-be iktatása előtt). Már jóval halála előtt kinevezett egy háromfős bizottságot a csapat élére, akik kezelték az ügyeket és akiknek az is a feladatuk volt, hogy halála utána a franchise jövőjét meghatározzák. Bowlennek az első házasságából született két lánya, akik megtámadták a végrendeletét, de végül visszavonták a keresetet és elfogadták, hogy nem ők öröklik a csapatot. Ez volt az első akadály az eladás előtt, majd Kaiser örökösei szerették volna érvényesíteni az elővásárlási jogot, amit apjuk kötött Bowlennel, de a bíróság ezt visszautasította.

Woody Paige január eleji információi szerint hat ajánlat várható, köztük lesz a csapat két korábbi irányítója, Peyton Manning és John Elway is, de külön csoportokban. Várhatóan rekord születik egyébként, hiszen 4 milliárd dollár környékére lövik be a franchise értékét, ekkora összeget pedig még sosem fizettek amerikai sportcsapatért – viszonyításképp két éve David Tepper 2,275 milliárd dollárért vette meg a Carolina Pantherst.

A Broncos hat éve Super Bowlt nyert, azonban azóta még csak a rájátszásba sem tudott bejutni és 10 kezdő irányítót emésztett fel Peyton Manning visszavonulása óta.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group