Connect with us

Hír

Brian Flores beperli az NFL-t, a Giantset, a Dolphinst és a Broncost is

Brian Flores tegnap hivatalosan beperelte az NFL-t, a Giantset, a Dolphinst és a Broncost rasszista felvételi folyamatok miatt. Az 57 oldalas keresetben elég komoly vádakat fogalmaz meg.

Az egész per alapjául a Giants szolgált (vagy legalábbis ez volt az utolsó csepp a pohárban), ugyanis Flores üzenetekkel tudja bizonyítani, hogy a csapat már napokkal azelőtt eldöntötte, kit nevez ki főedzőnek, hogy őt meghallgatták volna, neki mégis végig kellett mennie a folyamaton, végigülnie a sok órás interjút, miközben minden jelen lévő tudta, hogy ez nem egy valódi meghallgatás és már számításba sem veszik Florest, mint jelöltet. Ezt az interjút egyedül azért folytatták le, hogy megfeleljenek az NFL Rooney Rule-jának, miszerint kisebbségi edzőt is meg kell hallgatni a főedzői posztokra.

Bill Belichick egyébként a hunyó ennek kiderülésében, ugyanis a Patriots főedzője megtudta a Giantstől, hogy kit fognak kinevezni, és gratulálni szeretett volna korábbi alkalmazottjának, Brian Dabollnak. Azonban ő egy másik Briannek, Floresnek küldte el az SMS-eket.

Azonban nem ez volt az egyetlen eset, ahol Flores rasszizmussal találkozott az NFL-ben. 2019-ben a Broncosnál volt állásinterjún, ahonnan azonban a general manager John Elway és a csapat elnöke, Joe Ellis is egy órát késett és láthatóan másnaposak voltak, szét voltak csúszva. Nem sokkal az interjú után a csapat kinevezte Vic Fangiót.

Emellett a Dolphinsnál is elég érdekes dolgok történtek, amik végül a kirúgásához vezettek. Egyrészt a vádak szerint a csapat tulajdonosa, Stephen Ross a 2019-es szezon közben 100 ezer dollárt ajánlott fel Brian Floresnek minden elvesztett meccs után. A Miami tehát a legfelsőbb utasításra tankolni akart, az 1/1-et akarta megszerezni, Ross pedig rendkívül dühös volt Floresre, hogy a szezon második felében győzelmeket aratott és ezzel elrontotta a draftpozíciót.

Ezen kívül Ross arra is rá akarta venni Florest, hogy vétsen az úgynevezett tampering szabály ellen, ami azt jelenti, hogy nem lehet még szerződés alatt lévő játékossal egyeztetni és elcsábítani az adott csapathoz. Ez úgy nézett ki a kereset szerint, hogy 2020 telén Ross elhívta Florest egy yachtra, majd miután megérkezett, elmondta neki, hogy egy kitűnő szabadügynök irányító (nem nevezik nevén, de Tom Bradyről van szó) épp ott lesz a kikötőben hamarosan. A tulajdonos tehát össze akart hozni egy “véletlen” találkozót a felek közt, Flores azonban hallani sem akart erről és azonnal távozott.

Ezt követően kvázi kiközösítették Florest a csapatnál a vezetőség oldaláról, végül azért rúgták ki, mert elmondásuk szerint nehéz volt vele együtt dolgozni, majd a médiában is lejáratták. Mindeközben a főedző 2003 óta a csapat első olyan kétéves periódusát hozta le, amikor pozitív mérleget ért el a gárda, tehát a munkájára nem lehetett panasz.

Flores keresete egyébként egy úgynevezett “class action lawsuit”, tehát más olyan edzők is csatlakozhatnak hozzá, akik rasszizmust tapasztaltak az NFL felvételi folyamata során. Az egyértelmű, hogy sokan vannak ilyenek, a kérdés, hogy ki mer csatlakozni Floreshez, aki egyébként ezzel a perrel egyértelműen feladja a további NFL-edzői vágyait. Azonban számára fontosabb, hogy kiálljon az ügyért.

A fentiek csak a legdurvább sztorik, amik Floresszel történtek, de a keresetben alaposan taglalja, hogy az NFL-ben nem működik jól a kisebbségi edzők felvétele, alkalmazása.

Ezen a linken el lehet olvasni az egészet, elég sok érdekes dolog van benne.

28 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
28 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Győri Gábor
Győri Gábor
2022-02-02 07:51

Ténylg minden tisztelet Floresnek, azért amit a Patriotsban (nem kinevezett) DC-ként tett, de szerintem ez most fullban nyomott kreténség! Az fel sem merül benne, hogy a Giants azért nem őt választja, mert inkább az O-t akarják dominánsnak?

tmbb
tmbb
Reply to  Győri Gábor
2022-02-02 10:56

jó, de akkor pántlikának nem kellett volna őt meghívni!

Staten Island
Staten Island
2022-02-02 07:38

Ezt mondtam az év eleji szabálymódosításnál: ez a helyzet megalázó lesz sok ember számára, mivel kötelező pofaviziten fognak részt venni. Sajnálom az ürgét, hogy nem láthatjuk többet edzőként és a legnagyobb tiszteletem, hogy kiáll az ügyért. Get up, stand up.

vabu
vabu
2022-02-02 07:33

Szerintem a jó öreg Bill direkt csinálta most meg dörzsöli a markát, na lesz téma az Offseasonra is ami kitart szeptemberig, én meg addig elmegyek nyaralni..:)

Ge®i
Ge®i
2022-02-02 07:36

A Giants interjúztatta Patrick Grahamet és Leslie Fraziert is, Rooney rule ✅
Azt, hogy BB mit írt, (ha nem kamu az egész) azt simán kimagyarázzák, hogy ki szivárgott pletyka, semmi hivatalos döntés nem volt akkor még és valószínűleg az juthatott vissza hozzá, hogy az eddigi jelöltekből Daboll a legjobb. Ügy vége New Yorkban, a többiek magyarázzák majd a többit…

Amúgy Ross szerintem körbe telefonálta a tulajokat, hogy fel ne vegyétek, mert “Önélzetes a kis latol!!” 😂😂

juhaszvik
juhaszvik
2022-02-02 07:26

Mondjuk itt érdemes szétválasztani a dolgokat. Ha már interjú előtt megvan, hogy kit akarok felvenni a csapatba, akkor minden más már formaság, a Rooney Rule is az. És pont itt jön elő a szabály értelmetlensége. Egy csapat szabadon dönthet arról, hogy kit alkalmaz, innentől az egész szabály csak az interjúalanyt szívatja meg, mivel nyilván nem fogják vele közölni, hogy csak a kvóta miatt hívták be, egyébként már megvan, hogy kit akarnak.
Én támogatom az afroamerikaiak térnyerését a menedzsmentben, mert a “fehér fiúk összezárnak” rossz hagyománya még bőven benne van a sportban, de ez a szabály egy hülyeség.

Snagal
Snagal
2022-02-02 07:06

Véletlenül? hehe… ugyan már :)

De komolyabban: Semmi köze a rasszizmushoz a fentieknek – de ha van is, nem bizonyítható.
Az első 2 eset tökéletesen példázza miért baromság a kötelező kvóta, Flores reakciója meg arra tökéletes, hogy egyes feketék ezt az egész helyzetet eszköznek használják, és folyamatosan áldozat szerepben tetszeleghessenek ha valami nem számukra kedvezően alakul. És akik ezt csinálják, azok pont az egyenlőségre való törekvést cseszik tönkre – nem tisztelve a saját ügyüket sem.
Igen, az első két helyen valószínűleg azért lett leinterjúzva mert “kötelezővé” tették. De az nem jelenti, hogy nem azért választották a másik jelöltet mert rasszisták.
A Dolphins bezzeg felvette – viszont nem teljesítette a tulajdonos kéréseit – lehet nem egyetérteni vele, de ha a főnököm “tankolni” akar, én meg csak azért is presztízs győzelmeket aratok, akkor ne csodálkozzon, hogy nem elégedettek vele. De persze ha ennek következtében kirúgják akkor rasszisták…
szánalom a köbön.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Snagal
2022-02-02 09:24

Na de várjunk, miből gondolod, hogy a Doplhinst is rasszizmussal vádolja a kirúgása kapcsán? Mert erről sehol nem volt szó…

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2022-02-02 07:21

A cikkből úgy jön le, hogy BB egy balfasz, és üzenetet sem tud küldeni.
Az üziváltásból meg az jön le, hogy megkapta az infót Brian-ről, ő meg Floresre asszociált egyből. Majd amikor BF rákérdezett, hogy biztos ő e, nem BD, akkor szembesült vele BB, hogy úbazmeg, igazad van, lehet hogy a Brian inkább BD-t takarja.
Tehát nem gondolom hogy az üzenetküldést nézte be, hanem az infót értette félre. A képekből úgy tűnik nem SMS-ek ezek egyébként, hanem egy messenger üzenetváltás lesz.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Hurrá Torpedó
2022-02-02 09:27

Szerintem BB semmit sem értett félre, nagyon is tudta, hogy mit csinál.

Antal Kovacs
Antal Kovacs
2022-02-02 07:03

1. érdekes, hogy BB minden csapatból 110%-ra felkészül, a legnagyobb foci guru jelenleg, de nem tudja kinek ír üzenetet :D biztos a kutya volt…. 😅🐺
2. “Ezt az interjút egyedül azért folytatták le, hogy megfeleljenek az NFL Rooney Rule-jának, miszerint kisebbségi edzőt is meg kell hallgatni a főedzői posztokra.” – ez nem rasszizmus, ez egyszerűen egy hülye szabály, ami azoknak árt a legtöbbet, akiket segíteni volna hivatott…
3. az összes többi dolog teljesen jogos, és felháborító, főleg ha tényleg ilyen morálisan labilis, sőt szabályokba ütköző dolgokba akarta belekényszeríteni a Dolphins vezetősége

Amúgy ez a sztori érzékelteti, hogy elég belterjes kör ez az NFL HC dolog…

bjeela
bjeela
2022-02-02 06:57

Azé, mer nigger vaok?
Azé!

ClayMatthews52
2022-02-02 06:50

Óriási az öreg :DDDDDDD
Amúgy ennek az egésznek mi köze a rasszizmushoz?

László
László
2022-02-02 11:53

Hát én itt ezekben a kiragadott példákban egy deka rasszizmust sem találtam. Azért az várható volt, hogy sokszor csak a kötelező jellege miatt hallgatnak meg kisebbségi edzőjelölteket, de igazából tudják kit akarnak, így ezen besértődni és rasszistázni faszság. A tankolási vita, gondolom ilyen nem most volt először, ahogy a tulajok kiskapu keresgélése sem.

pritek
pritek
2022-02-02 11:18

Oh es a kedvencem. Saleh miota nem szamit kisebbsegi edzonek? Csak mert a Frisco kapott am picket erte. Vagy o ilyen eppen kinek hogy kenyelmes megemliteni kategoriaban van?

thePecc
thePecc
2022-02-02 11:04

Engem csak egy dolog érdekel… Hol? Van? Bélabá?????
Mos, hogy így megkeverted a szart ne fogd vissza magad?! Reggel óta várom a csótánykodást😉🤣🤣🤣

pritek
pritek
2022-02-02 10:52

Nem olvastam el a keresetet, de most eldontottem, hogy fektetek bele energiat, annak ellenere, hogy feher europaikent nem annyira erdekel a tema, mert se megfelelo tapasztalatom nincs benne, se pedig nem az en gondom (sem az NFL, sem az amerikai helyzet).
Ettol fuggetlenul beleugatni szeretek es ez szerintem eleg szarul van osszerakva, csomo tamadasi felulettel. Eloszor is vannak olyan reszei amiknek semmi koze a borszinhez. Mi koze a tamperingnek, a bukas penznek, meg annak, hogy nem azt csinalta amit Ross mondott a borszinnek? Mondtak neki, hogy ezt csak azert kerjuk, mert fekete vagy? Ha nem tetszik a melohely ki kell lepni. Ha torvenytelen, fel kell jelenteni. Ezt keverni a rasszizmussal felvet olyan kerdeseket, hogy mennyire hajtja az igazsagerzete es mennyire probal ebbol hasznot huzni (hogy anyagi, vagy mas az megint mas kerdes).
Rooney szaballyal betalalni a csapatokak kicsit olyan mint a hentest okolni a draga husert. Az egesz egy faszsag, bar abba nem astam bele magam, hogy milyen jobb alternativak vannak. Amik vele tortentek amugy az sem kozvetlenul a szemelyenek es a borszinenek koszonhetoek, hanem egy gyoker szabalynak, amit nem a csapatok hoztak. Kozvetetten persze. Ha feher lenne, akkor lemondtak volna az interjut. De a munkat akkor sem kapta volna meg.
Igaz vallom azt is, hogy csak az nem latja, hogy egy belterjes es also hangon fura osszetetelu a GM HC kor aki nem akarja.

Sigismundus
2022-02-02 10:18

Azért igazán lenyűgöző, hogy nagyrészt Kelet-európában és végig fehéremberként élőként mennyire jobban tudjuk sokan hogy milyen érzés lehet holtukig fekete bőrűként élni az USÁban… Igazán, Ennyi magabiztossággal és tudással a nőknek is megmondhatnánk, hogy a szülés az ugyan nem lehet fájdalmas, legfeljebb mint egy szorulás, kicsit kellemetlen.. nem igaz?

De félre a tréfát vagy gúnyolódást.

Merne bármelyikünk is ilyen bátor lenni? Hogy az elveit előbbre tartva előáll, tudva, hogy akárhogy is végződik a dolog, ő többet aligha dolgozhat imádott szakmájában.?

Én magamról nem tudom, még soha nem voltam ilyen próba elé állítva. De szerintem itt Magyarországon inkább a lapításnak, félrenézésnek van hagyománya mint a kiállásnak. Talán ezért is igyekszünk ilyenkor nagy erőkkel, energiákkal bizonygatni hogy ááá ez nem rasszizmus, ezért meg azért..?

ahanem
ahanem
2022-02-02 10:04

Bélabá ott segít, ahol tud

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  ahanem
2022-02-02 13:01

Hát jól megkeverte a málnaszőrt, az biztos! :)

Győri Gábor
Győri Gábor
2022-02-02 09:01

Na most figyeljen mindenki! Kiválasztottam 8 random csapatot a 32-ből. Megnéztem hány fehér/fekete/ázsiai és latin edzője van, illetve ezen számok hogy viszonyulnak az USA lakosságának etnikai összetételéhez.
A 8 csapat összesen 197 edzőt foglalkoztat, ami 24,6/csapat. Ebből 121 fehét (15,1/cs), 75 fekete (9,4/cs), 1 ázsiai, 0 latin.
A edzők etnikai elosztása, zárójelben a teljes lakosságé. fehér 61,3 (61,6), fekete 38,2 (12,4), ázsiai 0 (6), latin 0 (20).
Hol itt a rasszizmus, hol nem alkalmazzák a feketéket? Háromszoros felülreprezentáltság olvasható ki a számokból! Mégsem a latin hangoktól hangos a média. (forrás: census.gov)

ahanem
ahanem
Reply to  Győri Gábor
2022-02-02 13:48

a játékosokat is megnéznéd?

Fetyke
Fetyke
2022-02-02 14:20

Egyébként a hülyéje! A Broncost speciel beperlés helyett meg is vehetné magának.

Pásztor László
Pásztor László
Reply to  Fetyke
2022-02-02 15:19

Lehet arra megy a játék, csak előtte kell pár milliárd :D

JackEasterby
JackEasterby
2022-02-02 13:17

Értem én, hogy fontos a kattintás, meg a kommentszám, de az ilyen témákat nagyon nem fogalmazzátok meg jól Dani. Legalábbis nem érzitek át, hogy a rassizmus témáját mikor érdemes hangsúlyozni és mikor nem, mert csak ártotok vele. Ez a mostani is csak arra példa, hogy emberek kiskapukat hogyan játszanak át.

tmbb
tmbb
Reply to  JackEasterby
2022-02-02 13:51

ha egyszer a beadvány rasszizmusról szól, akkor nem írhatják azt, hogy pedofil vagy valami ilyesmi

peter szabo
peter szabo
2022-02-02 17:41

A csapatok könnyen kivédhetnék magukat,elsőnek interjúztatom a hülye szabály miatt előirt kisebbségi jelöltet, udvariasan, pontosan megjelenve, figyelmesen végig hallgatva, de nem őt választom, mert a másik delikvens szakmailag nekem jobban megfelel. Nem kötelező kinevezni, csak meghallgatni. A többi felvetés más tészta, bizonyítsa be, és legyen aminek lennie kell. A rasszizmus úgy tűnik hogy csak a fehérekre ráakaszthato jelző, pedig más csoportoknál is fellelhető, csak őnáluk ez a vélt vagy valós sérelmek elleni jogos tiltakozás… Lejjebb olvastam a Nike és kaepernick kapcsolatát boncolgató beszélgetést. A nájk biztos hogy nem a tuti bevétel miatt állt cap mellé… Valószínűleg az összes eszmei támogatója csak olyan terméket vesz,amin rajta van a neve. Nem mondom azt, hogy nincs igaza neki is, nagyrészt,de ezek a sztorik túl könnyen meglovagolhatónak tűnnek. Amennyiben a ráesö bevételből támogat egy csomó alapítványt,iskolát akkor rendben van, mert komolyan gondolta az egészet.

d zoli
d zoli
2022-02-03 08:05

Ki vette észre miért lehetne és kellene keményen megbaszni a tulaj bácsit?
Na ki?

.
.
.
.
.
.
.
.

Game fixing.

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x