Connect with us

Hír

Brian Flores beperli az NFL-t, a Giantset, a Dolphinst és a Broncost is

Brian Flores tegnap hivatalosan beperelte az NFL-t, a Giantset, a Dolphinst és a Broncost rasszista felvételi folyamatok miatt. Az 57 oldalas keresetben elég komoly vádakat fogalmaz meg.

Az egész per alapjául a Giants szolgált (vagy legalábbis ez volt az utolsó csepp a pohárban), ugyanis Flores üzenetekkel tudja bizonyítani, hogy a csapat már napokkal azelőtt eldöntötte, kit nevez ki főedzőnek, hogy őt meghallgatták volna, neki mégis végig kellett mennie a folyamaton, végigülnie a sok órás interjút, miközben minden jelen lévő tudta, hogy ez nem egy valódi meghallgatás és már számításba sem veszik Florest, mint jelöltet. Ezt az interjút egyedül azért folytatták le, hogy megfeleljenek az NFL Rooney Rule-jának, miszerint kisebbségi edzőt is meg kell hallgatni a főedzői posztokra.

Bill Belichick egyébként a hunyó ennek kiderülésében, ugyanis a Patriots főedzője megtudta a Giantstől, hogy kit fognak kinevezni, és gratulálni szeretett volna korábbi alkalmazottjának, Brian Dabollnak. Azonban ő egy másik Briannek, Floresnek küldte el az SMS-eket.

Azonban nem ez volt az egyetlen eset, ahol Flores rasszizmussal találkozott az NFL-ben. 2019-ben a Broncosnál volt állásinterjún, ahonnan azonban a general manager John Elway és a csapat elnöke, Joe Ellis is egy órát késett és láthatóan másnaposak voltak, szét voltak csúszva. Nem sokkal az interjú után a csapat kinevezte Vic Fangiót.

Emellett a Dolphinsnál is elég érdekes dolgok történtek, amik végül a kirúgásához vezettek. Egyrészt a vádak szerint a csapat tulajdonosa, Stephen Ross a 2019-es szezon közben 100 ezer dollárt ajánlott fel Brian Floresnek minden elvesztett meccs után. A Miami tehát a legfelsőbb utasításra tankolni akart, az 1/1-et akarta megszerezni, Ross pedig rendkívül dühös volt Floresre, hogy a szezon második felében győzelmeket aratott és ezzel elrontotta a draftpozíciót.

Ezen kívül Ross arra is rá akarta venni Florest, hogy vétsen az úgynevezett tampering szabály ellen, ami azt jelenti, hogy nem lehet még szerződés alatt lévő játékossal egyeztetni és elcsábítani az adott csapathoz. Ez úgy nézett ki a kereset szerint, hogy 2020 telén Ross elhívta Florest egy yachtra, majd miután megérkezett, elmondta neki, hogy egy kitűnő szabadügynök irányító (nem nevezik nevén, de Tom Bradyről van szó) épp ott lesz a kikötőben hamarosan. A tulajdonos tehát össze akart hozni egy “véletlen” találkozót a felek közt, Flores azonban hallani sem akart erről és azonnal távozott.

Ezt követően kvázi kiközösítették Florest a csapatnál a vezetőség oldaláról, végül azért rúgták ki, mert elmondásuk szerint nehéz volt vele együtt dolgozni, majd a médiában is lejáratták. Mindeközben a főedző 2003 óta a csapat első olyan kétéves periódusát hozta le, amikor pozitív mérleget ért el a gárda, tehát a munkájára nem lehetett panasz.

Flores keresete egyébként egy úgynevezett “class action lawsuit”, tehát más olyan edzők is csatlakozhatnak hozzá, akik rasszizmust tapasztaltak az NFL felvételi folyamata során. Az egyértelmű, hogy sokan vannak ilyenek, a kérdés, hogy ki mer csatlakozni Floreshez, aki egyébként ezzel a perrel egyértelműen feladja a további NFL-edzői vágyait. Azonban számára fontosabb, hogy kiálljon az ügyért.

A fentiek csak a legdurvább sztorik, amik Floresszel történtek, de a keresetben alaposan taglalja, hogy az NFL-ben nem működik jól a kisebbségi edzők felvétele, alkalmazása.

Ezen a linken el lehet olvasni az egészet, elég sok érdekes dolog van benne.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!