Connect with us

A 7 játékai

Így nyerte meg a Rams a Super Bowlt – Offense

A Rams ült fel az NFL trónjára, de Odell Beckham sérülésétől szinte az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy Sean McVay ismét elsődleges oka lesz annak, hogy a Super Bowlban elbukik a csapata. Egy utolsó pillanatos változtatás, kiegészítve Stafford és Kupp zsenialitásával azonban kihúzta a csávából. 

Most kielemezzük a Super Bowlt a Rams támadóoldaláról, ahol lesz szó arról, hogy

  • miért olyan fontos Odell Beckham a Los Angeles-ieknek,
  • miért nem ment nélküle a játék, 
  • hogyan vesztette el majdnem a döntőt McVay a playhívásaival és a futás erőltetésével,
  • majd hogyan és mit sikerült az utolsó pillanatban változtatnia,
  • és az is kiderül egyetlen egy játék alapján is, hogy miért volt elengedhetetlen a Goff-Stafford csere a Super Bowlhoz. 

Ennyit számít Odell Beckham a Ramsnek

A Super Bowlt nagyon jól ketté lehet bontani a Rams támadóoldalát vizsgálva, a vízválasztó pedig Odell Beckham sérülése volt. Dan Pizzuta összeszedte az adatokat, hogy mennyire volt sikeres a Rams offense Beckhammel és nélküle, a számok pedig nagyon jól megmutatják az óriási különbséget.

ODELL BECKHAMEPA PER DROPBACKCOMP/ATTYPA
With0.6210/1211.67
Without-0.1616/285.11

Ehhez azt hiszem nem sokat kell hozzáfűzni, de az is érdekes adat, hogy Beckhammel a pályán Stafford passzainak csak 8,3%-a ment szoros őrizetbe (1 yardnál kisebb elszakadás), míg Beckham nélkül ez 28,6% volt. OBJ kiesése azt jelentette, hogy Cooper Kuppot nyugodtan duplázhatta a Bengals, ha emberezett, zónázásnál pedig az ő oldalára lehetett terelni a több védőt. Ezt Beckhammel a pályán nehezebb megtenni, hiszen ha ezzel próbálkozol, akkor ő lesz egy az egyben, és így majdnem mindenkit megver, ellenben Van Jefferson vagy Ben Skowronek erre nem képes – ez nagyon is kijött a második félidőben.

Itt van például Odell Beckham TD-je, ami jól mutatja ezt. A Rams egy double post wheel koncepciót hívott be, ami emberezés esetén arra van kitalálva, hogy a slotból induló Odell Beckham megkapja a labdát az end zone sarkában. A jobb oldali két szélső elkapó egyaránt egy post útvonalat fut befelé, OBJ pedig mögöttük fut egy Wheelt.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!