Connect with us

A 7 játékai

Így nyerte meg a Rams a Super Bowlt – Defense

Az egész Super Bowlt megelőző hét arról szólt, hogy a Rams védőfala szét fogja szedni a Bengals támadófalát és megsemmisítik Burrow-t az egész támadósorral együtt. Az első félidőben azonban ebből szinte semmi nem teljesült – a második félidőben viszont változtatni tudott a Rams és ezzel megnyerte a Super Bowlt. No meg kellett egy meg nem énekelt hős, aki egy szinte láthatatlan, de zseniális játékkal lezárta a meccset. 

A Rams támadósorának elemzése után megnézzük, hogy a védelemben

  • miért nem látszott semmi az első félidőben Donaldék dominanciájából,
  • mit talált ki Raheem Morris a nagyszünetben,
  • milyen koncepciókkal alakítottak ki Donald számára egy-az-egyeket,
  • miért volt a szinte no-name nickel corner, David Long a Super Bowl meg nem énekelt hőse. 

Miért nem jött ki Donaldék dominanciája az első félidőben?

Az első félidőben mindössze hétszer érkezett nyomás Joe Burrow-ra és ebből csak egy sack lett, ami nagyon kevés annak fényében, mekkora tehetségkülönbség volt a falak csatájában. Két dolognak volt köszönhető ez a kevés nyomás.

Egyrészt annak, hogy Burrow baromi gyorsan szabadult a labdától. Az első félidőben 2,35 másodperc volt ez a szám, ami a leggyorsabbja volt az irányítónak idén – viszonyításképp a teljes szezont figyelembe véve Ben Roethlisberger szabadult leggyorsabban a labdától, átlagban 2,39 másodperc alatt.

Másrészt a Bengals nyilván nagyon félt Donaldtól, úgyhogy megmondták a center Trey Hopkinsnak, hogy amikor csak lehet (tehát ha neki nincs külön embere protectionben), a snap után azonnal forduljon Donald irányába és segítsen be a guardnak. Mivel a Rams főleg egy sztenderd négy emberes rush-sal operált az első félidőben, így ez működött is. Így tehát a félidő jelentős részében duplázva volt Donald, ezt kombinálva a gyors passzokkal pedig sikerült semlegesíteni a liga legjobb játékosát és a Rams védőfalát.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!