Connect with us

Draft

Offseason beindító mock draft

Éjjel véget ért a szezon, ezzel hivatalosan is rákanyarodhatunk a szintén eseménydúsnak ígérkező és izgalmakkal teli holtszezonra. Ennek módja pedig nem is lehetne más, mint egy mock draft! 

Azt gyorsan az elején leszögezném, hogy ez elsősorban egy csapatokkal, és kevésbé a prospectekkel foglalkozó mock draft lesz, egyrészt mert a free agency még megelőzi a draftot, másrészt mert még csak most kezdem a komolyabb felkészülést a börzére, szóval egyelőre főleg első benyomásokkal dolgozok és azokkal az infókkal, amiket olvastam róluk itt-ott. Azt gondolom van egy jó alapképem a legtöbbjükről, főleg a top20-ban, de még biztos sokat fog változni az értékelésem róluk, ahogy jobban belemélyedek a classba.

Nekem biztos jó szórakozás és felkészülés-indítás is volt ez, remélem Nektek is tetszik majd egy friss nézőpont. Draft és college gurujaink, Patrik és Bálint jobban kenik-vágják a játékosokat – én meg majd igyekszem sebes léptekkel valamennyire szűkíteni az ollót a következő két hónapban –, ha az ő mockjaira vagytok kíváncsiak, akkor itt megtaláljátok őket, és egy héten belül Patriktól is lesz még egy.

Na de vágjunk is bele!

1/1 Jacksonville Jaguars
Ikem Ekwonu
OT, NC State

Sokáig pass rusher volt ide bebetonozva (azt hiszem eddig mindegyik mockunkban így volt), de egyrészt a Jaguarsnak erre kevésbé van szüksége, másrészt (ismét, első benyomások alapján) nem érzem egyiket sem igazán kihagyhatatlan prospectnek, hasonló polcról pedig inkább hiányposztra húznak a csapatok. A Jaguarsnak mindent meg kell tennie, hogy kisegítse Trevor Lawrence-t, erre pedig itt egy tackle-lel van lehetőség. Arról megoszlanak a vélemények, hogy Ekwonu, Neal, esetleg Cross a legjobb, nekem jelenleg Ekwonu tűnik a befutónak.

1/2 Detroit Lions
Aiden Hutchinson
Edge, Michigan

A Lionsnél Trey Flowersből közel sem sikerült kihozni azt, amit a Patriotsnál, 10 milliót lehet spórolni az elküldésével, és be lehet húzni helyette a draft talán/egyik legjobb játékosát. Annyiban szerencsétlen helyzetben van a Lions itt a tetején, hogy az igazi nagy hiányposztjait (QB, WR, CB például) itt nem igazán lehet orvosolni, felcserélni meg nem nagyon fog senki. De van még két pickjük a top35-ben.

1/3 Houston Texans
Kyle Hamilton
S, Notre Dame

Na, a Texansnál aztán bármit el lehet képzelni. Egyrészt azért, mert nem nagyon van poszt a rosteren, ami megoldott, másrészt mert az utóbbi években is olyan döntéseket hoztak, amire nem számított az ember. Egy safety top3-as kiválasztása például lehet ilyen, de Hamilton posztot figyelmen kívül hagyva valószínűleg top3-as játékos a classban, és beleillene abba a New England South vonulatba, amit Nick Caserio képvisel.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/4 New York Jets
Kayvon Thibodeaux
Edge, Oregon

A Jetsnek nagyjából 15 éve nem volt jó pass rushere, Robert Saleh rendszerébe pedig nagyon kell egy domináns manus a fal szélére. Carl Lawson nem tudom mennyire lesz ez, de akkor is kell valaki a túloldalra. Thibodeaux sokáig az 1/1 legfőbb várományosa volt, most viszont akár az is valószínűbb lehet ennél, hogy kicsúszik a top5-ből – a munkamorálját és akarását kérdőjelezik meg a scoutok. Szerintem a Jets nem hagyhatja ki a benne rejlő potenciált.

1/5 New York Giants
Evan Neal
OT, Alabama

A Giants szuper helyzetben van két pickkel a top7-ben, és nehéz elképzelni, hogy (minimum) az egyikkel ne a támadófalat erősítse – még ha az új vezetőség fejével nem is könnyű gondolkodni. Neal jelenleg a konszenzus legjobb OT a classban.

1/6 Carolina Panthers
Charles Cross
OT, Mississippi State

Az első igazán kemény dió. Két dolog viaskodott bennem: egyrészt hogy nagyon nem akarok ebből a classból ilyen magasan irányítót választani, másrészt meg Sam Darnold a jelenlegi opció. Végül nem tudtam rávenni magam, részben azért is, mert első évében egyik sem lesz jó QB, és Matt Rhule ha idén nem virít, akkor lapátra kerül. Így talán egy újabb középszerű veterán vagy egy blockbuster trade lehet a megoldás. Nem mondom, hogy teljesen meggyőztem magam erről a tervről (így tőletek sem várom), de ez is elképzelhető. Ha pedig így lesz, akkor egyértelműen a falat kell erősíteni a drafton, a harmadik top tackle pedig Cross (bár ha meg blockbuster trade lesz, akkor itt nem ők fognak húzni).

1/7 New York Giants (via Bears)
David Ojabo
Edge, Michigan

Az egyik falat megerősítettük, akkor jöhet a másik. New York másik felén is probléma a szélső pass rush egy ideje, és ugyan a tavaly draftolt Ojulari nyújthat egy kis megoldást, de a teljes puzzle-t nem tudja egyedül kirakni, kell még valaki mellé. Cornerbackben gondolkodtam még nagyon, ez is könnyen elképzelhető itt – a linebacker vagy safety picket nem érzem, amit sok helyen jósolnak.

1/8 Atlanta Falcons
Treylon Burks
WR, Arkansas

Itt sem volt egyszerű mockolni, mert sok mindenre szüksége van a Falconsnak. Ojabónak örültek volna Atlantában is, de utána szerintem van egy kis szakadék edge rusher poszton, így a Falconsnak most nem jut ebből – már megint. Ugyan tavaly is hoztak egy kvázi-elkapót, de mivel Julio Jones után könnyen lehet, hogy Calvin Ridley sem játszik már piros-feketében, így kell még egy fegyver a támadósorba. A WR-rankingok ahogy látom teljesen össze-vissza vannak idén, nekem Burks egyelőre a kedvencem (főleg ha az egészséget is figyelembe vesszük).

TRADE 1/9 Pittsburgh Steelers (via Packers via Broncos)
Malik Willis
QB, Liberty

Oké, oké, maradjatok velem. Először is, a Packers eladja a Broncosnak Aaron Rodgerst, a csomagba pedig belefoglalja többek közt az 1/9-es picket. Másodszor a Packers kicserél innen és bezsebel még egy első körös picket jövőre. Harmadszor pedig a Steelers kiválasztja Big Ben utódját, Malik Willist.

A Senior Bowl legkevésbé jól titkolt infója volt, hogy Pittsburghben bele vannak szerelmesedve Willisbe, és rá fáj a foguk. Meg is értem, ha egy irányítóra kellene beruháznom ebből a classból, akkor ő lenne az. Tudom, tudom, Josh Allen csak egyszer volt, de én látok hasonlóságot kettejük útjában – és Willis sem kezdethető első évében, vagy legalábbis csak hasonló eredményekkel, mint Allen újoncként. A képességek szerintem benne vannak meg leginkább az idei prospectek közül, hogy top10-es irányító legyen az NFL-ben, és én ilyenbe akarnék ruházni, még ha rengeteg munka is lesz vele – pont úgy, mint Allennel –, és nagy kockázat, mert a bust faktor is magas nála.

Könnyen lehet egyébként, hogy nem kell eddig feljönnie a Steelersnek Willisért, lehet elég mondjuk a Saints elé 1/17-re és akkor sokkal kisebb befektetés lenne, de jelenleg úgy gondolom, Willis a QB1.

TRADE 1/10 New Orleans Saints (via Jets via Seahawks)
Kenny Pickett
QB, Pittsburgh

A Washingtont kell megelőznie mindenkinek, aki QB-t akar (esetleg a Pantherst, de addig a Steelersnek és a Saintsnek sincs igazán reális esélye felmenni), így a Jets elég jól járhat ebben a pozícióban – valószínűbb, hogy csak egy csapat jön fel, nálam kettő is összejött. A Saints nagyon nehéz helyzetben van, lelépett a főedző, pénz nem igazán van erősítésekre, és ugyan a védelem jól néz ki, a támadóknál skill posztokon nagyon cudar a helyzet Kamarán kívül. Így gondolkodhatnak elkapóban a börzén, de felcserével nyilván csak a QB jön szóba, a csapat pedig nem fél agresszív lenni, ezt pontosan tudjuk.

1/11 Washington Commanders
Matt Corrall
QB, Ole Miss

A Commanders valaha volt első választottja Matt Corrall (FK! mockban mindenképp, a valóságban meglátjuk). Nehezen tudok más posztot elképzelni jelen állás szerint a fővárosiakhoz, muszáj megoldani a QB-helyzetet. Könnyen lehet, hogy majd ők vihetik az első irányítót és meglesz a választási lehetőségük, sőt akár a Pantherst is beelőzhetik, ha annyira felmegy a QB-k értéke, most viszont őket előzték be és csak a “maradék” jutott.

1/12 Minnesota Vikings
Ahmad “Sauce” Gardner
CB, Cincinnati

Mike Zimmer és Rick Spielman szelleme még mindig kísért, újra első körös cornerback a Vikingsnál. Lehetne támadófalember és pass rusher is need alapján, de a legjobbak kimentek, és jelenleg Cam Dantzler az egyetlen (valamire való) CB szerződés alatt a csapatnál, így ide muszáj lesz erősíteni. Erre a drafton egész jó helyen is vannak, jelen esetben a legjobb játékost választhatják ki a posztra – erre persze nem feltétlen bazíroznék, vannak előttük CB-hiányos csapatok, de még a 2-3. legjobb is jó lehet itt. Gardner pedig megelőzheti Stingley-t a sorrendben, akinek nemhogy a korábban biztosnak tűnő top5-ös kiválasztása, de a CB1 helye is megkérdőjeleződött.

1/13 Cleveland Browns
Garrett Wilson
WR, Ohio State

Itt egyértelműen a WR posztra fókuszáltam, mert nincs sok hiányposztja a Brownsnak, ez az egy ellenben ordító. A piac persze sok mindent felülírhat, de jelenleg nehezen tudom elképzelni, hogy ne WR legyen itt a húzás. Hogy melyikük, az már megint egy nehéz kérdés.

1/14 Baltimore Ravens
Derek Stingley Jr.
CB, LSU

És akkor jön a Ravens és megállítja a “csúszását” egy baromi tehetséges játékosnak – láttunk már erre bőven példát. A támadófalat jó lenne erősíteni, a védelemben is elfér több helyen a segítség, és ilyen a cornerback is, bármennyire is erőssége volt az utóbbi években ez a gárdának, a Humphrey-Peters páros nem elég a mai NFL-ben.

1/15 Philadelphia Eagles (via Dolphins)
Drake London
WR, USC

Az Eagles percei következnek, hiszen ha nem csereberélnek, akkor a következő öt pickből három az övék, így igazából csomagban is lehet és kell is gondolkodni. A bevásárlókosár első darabja egy igazi prototípus WR1, aki nagyon hiányzik ebből a csapatból. London ráadásul simán lehet WR1 a classban is, ha nem számoljuk a sérülését.

1/16 Philadelphia Eagles (via Colts)
Andrew Booth Jr.
CB, Clemson

A második kirakós pedig egy cornerback, és majdnem lecsúszott Stingley az Eagleshöz. Így a harmadik legjobbal kell “beérni”, de nagyon kell egy második számú CB a csapatba, a háromból pedig vétek lenne nem erre a posztra ellőni egyet.

1/17 Los Angeles Chargers
Jameson Williams
WR, Alabama

Jó-jó, kéne egy futásmegállító szörnyeteg a védőfal közepére, de képzeljétek el Justin Herbertet a szélvészgyors Jameson Williamsszel! Viccet félretéve a monstrum Jordan Davis nagyon népszerű húzás itt, de én nem vagyok tőle elragadtatva egydimenzióssága miatt. Elkapó pedig kell, hiszen Mike Williams szabadügynök lesz, meg amúgy sem ártott volna, most egy teljesen más stílusú Williamsszel pótolhatják.

1/18 New York Jets (via Saints)
Tyler Linderbaum
C, Iowa

A Jets nagyon jól járhat az 1/10-es helyével, ha valaki meg akarja előzni a Washingtont, ez történik most is. A legtöbben úgy érvelnek a New York-iak kapcsán, hogy az offense-t kell erősíteni, Zach Wilson köré kell építeni, amivel alapvetően egyetértek, de a tavalyi draftot nagyrészt erre áldozták, így szerintem idén lehetne a védelemre menni egy Edge és egy CB húzással. Ez volt az eredeti tervem, 1/10-re így is tettem volna, de itt cornerback annyira nem tetszett, ellenben bent volt még Linderbaum, aki posztot figyelmen kívül hagyva top5-ös tehetség (egyesek szerint a class legjobbja). De a posztja nagyon is fontos szempont, centert pedig nem nagyon szoktak húzni ennél magasabban, szóval szerintem nem is nagyon fog ennél magasabban elkelni.

1/19 Philadelphia Eagles
George Karlaftis
Edge, Purdue

És akkor zárja az Eagles a tripla első körét, mivel mással, mint egy védőfalemberrel. Nem csak Roseman fétise miatt, hanem most tényleg nagy hiányposzt ez a Sasoknál. Karlaftis elég megosztó prospect, egyeseknél top10-es választott, másoknál a 20-ban sincs, szóval nehéz belőni az értékét, én így elsőre inkább hátrébb helyezném. Sokan mondanak egyébként centert és linebackert az Eagleshöz, szerintem a WR-CB-Edge trió lenne ideális.

1/20 Green Bay Packers (via Broncos via Steelers)
Chris Olave
WR, Ohio State

Kétség kívül Packers oldaláról a legérdekesebb a mockom, de kell is egy kis őrület minden ilyenbe. Azzal a forgatókönyvvel számolok, hogy Rodgers távozni akar, így pedig a Packers elcseréli, méghozzá Denverbe (hova máshova?). Kapnak mondjuk két első kört meg egy másodikat – ide helyettesítse be mindenki, amit jónak lát, a mock szempontjából a lényeg az 1/9. Ezt akár fel is használhatnák, de kapnak még egy ajánlatot, a Steelers odaadja a jövő évi elsőjét az idei mellé (ide is behelyettesíthettek más ellenértéket, ha úgy jobb), így a Packers kicsit bebiztosítja magát arra az eshetőségre is, hogy Jordan Love nem válik be és draftolni kell valakit jövőre. Lenne három első körük a mozgolódásra (vagy visszahozhatják Rodgerst, ha mégsem tetszik neki Denverben).

Na és ha már Rodgers lelépett, akkor végre hozzunk egy első körös elkapót! Tudom, vicces, de tényleg kellene egy, még akkor is ha Adamsre franchise taget raknak, és hát Jordan Love-ot jobban ki kellene segíteni, mint Rodgerst, ha életképes embert akarunk belőle nevelni.

1/21 New England Patriots
Devin Lloyd
LB, Utah

Sok posztra lehetne húzni a Patriotsnak is, de mivel WR1-et itt nem látok már, így a védelem felé kell nézelődni. A linebacker-sor nagyon lyukasnak néz ki a lejáró szerződésekkel (csak Van Noy áll kontraktus alatt, és nem tudom őt mennyire kellene megtartani bő 7 millióért), úgyhogy ide kell ember. Két jelölt van igazából egymás mellett a boardokon, én Dean stílusát szeretem jobban, de szerintem a Patriotsba Lloyd illene jobban.

1/22 Las Vegas Raiders
Devonte Wyatt
DT, Georgia

Hasonló a helyzet a Raidersnél is, Jamison Williams nagyon jó lett volna ide, de így a védelem felé fordulok inkább, ahol a DT-k közt gyakorlatilag mindenkinek lejár a szerződése. Két Georgia védő ácsingózik leginkább az első körbe, közülük pedig szerintem Wyatt lehet, aki előbb elkel.

1/23 Arizona Cardinals
Jermaine Johnson
Edge, Florida State

A Cardinalsnál Chandler Jones szerződése lejár, Watt nem tud egészséges maradni és amúgy sem az az igazi szélső siettető már, így meg kéne erősíteni a pass rusht. Johnson a Senior Bowl üdvöskéje és egyértelműen bebiztosította magának az első kört, és akár ennél magasabb pozíciót is.

1/24 Dallas Cowboys
Nakobe Dean
LB, Georgia

Két első körös linebacker egymás után? Eretnekségnek hangzik, de a Cowboysnak Parsons mellett nincs LB-je 2022-re, hiszen Vander Esch és Keanu Neal is szabadügynök lesz. Még ha mondjuk utóbbit vissza is hozzák, akkor is kellene ide valaki, Dean pedig egészen félelmetes lenne Parsons oldalán. Az elérhető falembereknél pedig ő jobb játékos.

1/25 Buffalo Bills
Trent McDuffie
CB, Washington

A Bills évek óta próbálja lecserélni Levi Wallace-t, hátha most sikerül nekik megtalálni Tre White párját, akinek ráadásul nem is feltétlen kell prototípus méretekkel rendelkeznie. Ezen kívül a két falat erősíthetik leginkább – ami akkor lenne igazán vicces, ha újabb pass rushert húznának, de egyébként nem állnak jól a poszton a szabadügynököket figyelembe véve.

1/26 Tennessee Titans
Kenyon Green
G, Texas A&M

A két LB már kiment (talán ez lett volna az A tervem), Rodger Saffold pedig lehet a kivágás sorsára jut, így kell egy guard (Dillon Radunzzal tackle-ként számolok, ha ő guard lesz, akkor meg tackle kéne), ráadásul Green az ereje miatt nagyon jól illene a Titans falába.

1/27 Tampa Bay Buccaneers
Jahan Dotson
WR, Penn State

Nagyon vicces lenne Jordan Davist betenni Vita Vea mellé, de most már elspoilerezem, hogy nem fért be az első körbe a Georgia megosztó DT-je. Godwin szabadügynök, ki tudja Brady nélkül akar-e maradni olcsóbban, Brown lelépett, gondolom Gronk is le fog, így nem ártana felturbózni a fegyverarzenált Kyle Trask (?) előtt – fogalmam sincs, mi a terv QB poszton. Cornerback is jó lenne, de Dotsont jobbnak éreztem a bent maradt CB-knél.

1/28 Green Bay Packers
Bernhard Raimann
OT, Central Michigan

Tudom, hogy a védelemben is vannak problémák, főleg ha a pénzügyeket is megnézzük, de akkor is Love köré kellene építeni, a fal jobb oldala pedig lehet problémás, ha nem a gyorsan szabaduló Rodgers áll mögötte. Green Bayben pedig jók az OL-képzésben, így nem baj a kis iskola.

1/29 Miami Dolphins (via 49ers)
Trevor Penning
OT, Northern Iowa

Nem szívesen húzok már megint támadófalembert a Dolphinshoz első körben, mert millió drafttőkét beleáldoztak már a falba, de hát ha egyszer így is tökutolsó az egység, akkor mi mást lehetne tenni? Persze, vigyenek inkább FA-ról egy fél falat, de amíg ez nem történik meg, ez lesz a legnagyobb probléma.

1/30 Kansas City Chiefs
Travon Walker
Edge, Georgia

Melvin Ingram jó volt kölcsönbe, de lejár a szerződése, Frank Clarkot pedig végre ki lehet vágni gazdaságosan, úgyhogy nagyon kellene egy pass rusher, ezt orvosolja itt a kör végén a Chiefs. Tyrann Mathieu távozása miatt egy safety (Daxton Hill) is játékban lehet, de azt akkor majd később.

1/31 Cincinnati Bengals
Zion Johnson
G, Boston College

Mi mást lehetne húzni a Bengalsnak, mint támadófalembert? Igazából semmit. A legjobb az lenne, ha Linderbaum lecsúszna idáig, de erre nem bazíroznék a helyükben, felcserélni meg nem a szokásuk és nem is biztos, hogy centerért kellene.

1/32 Detroit Lions (via Rams)
Desmond Ridder
QB, Cincinnati

1/2-re elvetemültség lenne irányítót húzni idén, de itt 1/32-re ezzel a plusz pickkel érdemes lehet bepróbálni egyet, hátha bejön. Mert ha igen, akkor minden megoldva, ha meg nem, akkor sem vesztettek igazán semmit, úgyis magasan fognak draftolni a következő években.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!