Connect with us

Draft

Offseason beindító mock draft

Éjjel véget ért a szezon, ezzel hivatalosan is rákanyarodhatunk a szintén eseménydúsnak ígérkező és izgalmakkal teli holtszezonra. Ennek módja pedig nem is lehetne más, mint egy mock draft! 

Azt gyorsan az elején leszögezném, hogy ez elsősorban egy csapatokkal, és kevésbé a prospectekkel foglalkozó mock draft lesz, egyrészt mert a free agency még megelőzi a draftot, másrészt mert még csak most kezdem a komolyabb felkészülést a börzére, szóval egyelőre főleg első benyomásokkal dolgozok és azokkal az infókkal, amiket olvastam róluk itt-ott. Azt gondolom van egy jó alapképem a legtöbbjükről, főleg a top20-ban, de még biztos sokat fog változni az értékelésem róluk, ahogy jobban belemélyedek a classba.

Nekem biztos jó szórakozás és felkészülés-indítás is volt ez, remélem Nektek is tetszik majd egy friss nézőpont. Draft és college gurujaink, Patrik és Bálint jobban kenik-vágják a játékosokat – én meg majd igyekszem sebes léptekkel valamennyire szűkíteni az ollót a következő két hónapban –, ha az ő mockjaira vagytok kíváncsiak, akkor itt megtaláljátok őket, és egy héten belül Patriktól is lesz még egy.

Na de vágjunk is bele!

1/1 Jacksonville Jaguars
Ikem Ekwonu
OT, NC State

Sokáig pass rusher volt ide bebetonozva (azt hiszem eddig mindegyik mockunkban így volt), de egyrészt a Jaguarsnak erre kevésbé van szüksége, másrészt (ismét, első benyomások alapján) nem érzem egyiket sem igazán kihagyhatatlan prospectnek, hasonló polcról pedig inkább hiányposztra húznak a csapatok. A Jaguarsnak mindent meg kell tennie, hogy kisegítse Trevor Lawrence-t, erre pedig itt egy tackle-lel van lehetőség. Arról megoszlanak a vélemények, hogy Ekwonu, Neal, esetleg Cross a legjobb, nekem jelenleg Ekwonu tűnik a befutónak.

1/2 Detroit Lions
Aiden Hutchinson
Edge, Michigan

A Lionsnél Trey Flowersből közel sem sikerült kihozni azt, amit a Patriotsnál, 10 milliót lehet spórolni az elküldésével, és be lehet húzni helyette a draft talán/egyik legjobb játékosát. Annyiban szerencsétlen helyzetben van a Lions itt a tetején, hogy az igazi nagy hiányposztjait (QB, WR, CB például) itt nem igazán lehet orvosolni, felcserélni meg nem nagyon fog senki. De van még két pickjük a top35-ben.

1/3 Houston Texans
Kyle Hamilton
S, Notre Dame

Na, a Texansnál aztán bármit el lehet képzelni. Egyrészt azért, mert nem nagyon van poszt a rosteren, ami megoldott, másrészt mert az utóbbi években is olyan döntéseket hoztak, amire nem számított az ember. Egy safety top3-as kiválasztása például lehet ilyen, de Hamilton posztot figyelmen kívül hagyva valószínűleg top3-as játékos a classban, és beleillene abba a New England South vonulatba, amit Nick Caserio képvisel.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!