Connect with us

Beharangozó

Super Bowl LVI – Ezt várjuk mi

Ma éjjel végre eljön a várva várt pillanat és egy utolsó öldöklő csatában eldől, ki viszi haza a Lombardi trófeát. Rams vagy Bengals? Bengals vagy Rams? Most megmondjuk, mit várunk mi a Super Bowltól. 

katonadani

Talán meglepő, nem tudom, de én egy relatíve kevés pontos meccset várok annak ellenére, hogy főleg a támadósorukról ismertek a csapatok. A Bengals támadófalát szétszedik Donaldék, Ramsey-t nagyrészt ráállítják Chase-re, így Burrow-nak leginkább a rövid játékok maradnak középre Boydnak, vagy ha hosszabb, akkor inkább Higginsnek Williamsszel szemben. Ezzel lehet sikeres a Cincy, de nem tudom mennyire sikerül ez rendszeresen.

A túloldalon Anarumónak megint sikerül egy jó gameplant összeraknia, és sok zónázással, akár gyakori rush3, drop8 taktikával le tudja lassítani Staffordot – nem fogja elkövetni azt a hibát, hogy emberezik és blitzel. Lelassítani sikerül a Rams offense-t, de megállítani nem, egyszerűen Kupp és Beckham (akinek nagy szerepe lesz) túl jók ahhoz, hogy levegyék őket a pályáról, és Stafford is az 1-2 hibája mellett jól fog játszani.

Ugyan a Rams második játéka után Józsi szájából először hangzik el az “ez eldőlt” kifejezés (a Bengals javára), végül szerintem a Los Angeles fog diadalmaskodni.

Renningan

Idegrohamokat, lelki és fizikai fájdalmat várok, mindegyikből jó sokat, muszáj is leszek meccs előtt minden éles vagy életre veszélyes tárgyat elrakni. De hogy a meccsen mi lesz?

Elég sok minden áll a kvázi hazai csapat oldalán, olyan játékosok kaphatnának végre gyűrűt, mint Matt Stafford, Eric Weddle, Andrew Whitworth és Aaron Donald, de Jalen Ramsey-t vagy épp Odell Beckhamet is nyugodtan kiemelhetnénk. Nem mintha a Bengals ne érdemelné meg vagy épp ne lenne szimpatikus, de a Los Angelesé lenne a szebb sztori, meg végre nekem is lenne valamilyen sikerélményem szurkolóként.

Papíron a Bengals egy jó matchup a Ramsnek és már önmagában a védőfal megnyerheti a meccset, ahogy tette azt a 2015-ös Broncos vagy a tavalyi Bucs esetében. Összességében is a Los Angeles kerete a jobb és a mélyebb, az edzői gárda is kvázi hazaiaknál van magasabb polcon, illetve a rutin is mellettük szól – vagyis ilyenkor szokott óriási verésbe belefutni a favorit. Nem mondom, hogy Bengals győzelmet várok, de nagyon keserves, nagyon nyögvenyelős és idegőrlő lesz a meccs, ahol egy olyan végjátékot tudok elképzelni, mint amilyen az NFC-döntőn volt.

Leonidasz007

Szerintem egy nagyon nyögvenyelősen induló mérkőzés lesz, a két főedző csak részben tudja levetkőzni a konzervatív hozzáállást az első negyedben és sok kevésbé hatékony futójátékot láthatunk a mérkőzés elején. A pontháború később se indul be, a Bengals a támadófala miatt nem fog tudni majd haladni, illetve amikor végre átérnek az ellenfél térfelére, akkor is egy-egy sack megöli a drive-ot. Ellenben a Rams is bajban lesz, mert a Bengals defense ismét éles lesz és ha nem is teljesen ugyanazzal a taktikával, mint Mahomes ellen, de sok emberes coverage-ekkel elbizonytalanítják Staffordot.

A különbséget az fogja jelenteni, hogy a Bengalsnál a harmadik számú elkapóra, Tyler Boydra már nem lesz ellenszere a Ramsnek, mert Chase és Higgins túl sok figyelmet igényel, valamint úgy néz ki Uzomah is vállalja a játékot. Relatíve kevés pontot, sok field goalt várok és egy szűk Bengalst győzelmet.

chester

A Bengalsból kevésbé nézem ki, hogy taktikázzon, nekik ez egy mesébe illő történet, és nem fogják vissza magukat – hogy ezzel nyernek vagy vesztenek, az más kérdés. Az egész rájátszás legnagyobb tévhite volt a szememben, hogy Burrow cipeli a hátán a csapatot, mert szerintem egyáltalán nem volt kiemelkedő amit csinált akár a Titans, akár a Chiefs ellen, na de most! A fal nem fogja megvédeni, így rajta áll vagy bukik, hogy mennyiben tudja segíteni a munkájukat azzal, hogy nem vár 5 másodpercet egy passzal, vagy rá meri dobni akár Ramsey-re is a labdákat. Most eldől, hogy Joe Coolban mennyi tökösség van az interjúszobán kívül.

McVay és Stafford génjeiben benne van a chokerkedés, és a legnagyobb színpadon is látom magam előtt, hogy akár két labdabirtoklási előnyt is elszórakoznak. A Bengals fejben jobban ott van érzésem szerint, McPherson személyében van egy clutch rúgójuk, és mivel nem számítok egy nagy különbségű győzelemre, ez simán dönthet a végén, és szerintem dönteni is fog. Bengals a tipp, egy 10+ pontos hátrányból felzárkózott, hosszabbítás utáni győzelemmel.

alatriste

Régóta az első olyan nagydöntő lehet ez, ahol igazán egyik csapat győzelme esetén sem leszek szomorú. Mindkét oldal a maga módján szép történet. Matthew Staffordot már több mint tíz éve kedvelem és a Ramst is annak ellenére, hogy nagy piacra költöztek, a szememben még egy amolyan “kis” franchise, akiknek kevesen szurkolnak – nyilván itt erős még a szememben a St. Louis érzés. A Bengals oldalán azonban az elmúlt évek kedvenc prospectjeim viszik a csapatot és a nagyobb hamupipőke történet idén az övék. A mérkőzésen az észérvek a Rams mellett szólnak. Falak csatájában rögtön el is dönthetik a találkozót és a rutinosabb egység is az övék lesz. A szívem viszont nem tudja elengedni a Bengals tippet. Remélem, hogy a sztárok úgy fognak teljesíteni, ahogy várjuk. Legyenek látványos megmozdulásai Donaldéktól kezdve az irányítókon át az összes skill játékosnak. Ne edzői hibák döntsék el a találkozót, hanem hogy ki tudja jobban használni a legnagyobb fegyvereit. A Rams a favorit és ha gyengébben kezdenek a sok sztár talán görcsössé válhat, ami hibákhoz vezethet vagy a nem várt minőségű teljesítményhez. Ha a találkozó legelejétől ők dominálják a mérkőzést jó esélyeik lesznek, de egy korai hátrány sokat növelhetne a Bengals esélyein. Komoly összeggel inkább a Ramsre tippelnék, de szeretnék látni egy, az utolsó támadásig kiélezett találkozót, ahol akár az újonc McPherson ballaghat fel pár másodperccel a vége előtt a meccsnyerő mezőnygólhoz.

Jarred

Tavaly azt tippeltem, hogy a Buccaneers nagyon simán nyerni fog, ami be is jött. Most is sima meccset várok, noha nem annyira simát mint legutóbb. Ezúttal szerintem a kulcs a Bengals védelmében lesz, ami minden ponton meg fogja keseríteni Stafford és McVay életét. Rengetegszer fognak odaérni az irányítóhoz, aki nem fogja tudni megjátszani az elkapóit, és ennek legalább 3 turnover lesz az eredménye. Az offense gyengélkedését a defense egy darabig fogja tudni kompenzálni, de egyszer elszabadul Chase és onnantól kezdve már végig az eredmény után fog rohanni a Rams, ami újabb hibákhoz vezet majd. A végén még szépítenek egy kicsit, így McVay most nem lesz TD nélkül, de ez sokat nem fog számítani, a Bengals legalább két labdabirtoklásnyi különbséggel könnyedén fog nyerni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!