Connect with us

Hír

A Chiefs hosszabbítani akar Tyreek Hillel

A Chiefs nem áll túl jól a fizetési plafonnal, így kénytelen hozzányúlni a már meglévő szerződésekhez. Az egyik ilyen Tyreek Hillé, aki idén lépett a kontraktusa utolsó évébe és emellett 20,685 millió dolláros cap hitje van. Egy új szerződés egyszerre lenne kellemes és hasznos megoldás és Ian Rapoport információ szerint pont ezen dolgoznak a felek.

A korábbi ötödik körös Hill a liga egyik legjobb elkapójává nőtte ki magát és Patrick Mahomesszal kiegészülve az NFL egyik, ha nem a legveszélyesebb célpontja. Minden centjét megszolgálta a 2019-ben kötött 3 éves, 54 millió dolláros hosszabbításnak, még mindig csak 28 éves, így abszolút érik még egy nagy szerződés a számára.

A jelenlegi szerződéséből már semmi sem garantált és bár 18 milliót lehetne spórolni a kivágásával, ez garantáltan nem opció. Ellenben egy új szerződéssel simán fel lehet szabadítani 12 millió dollárt, amire nagy szüksége van a gárdának, már csak a szerződés nagysága a kérdés.

Ha az új pénz számít, akkor DeAndre Hopkins 27,25 milliós átlagát kellene túl szárnyalni, de ez senki számára nem reális (ezt a pénzt Hopkins azért kapta, hogy a nagyon alacsony bérének az átlagát feltornásszák). Tekintve, hogy idén 18 millió dollárt keres, így egy 3 éves, 66 millió dolláros hosszabbítással is a legjobban kereső játékos lehetne a posztján a teljes szerződést figyelembe véve (jelenleg az első Amari Cooper évi 20 millió dollárral) – ha tippelni kellene, akkor inkább egy évi 22-23 millió dolláros hosszabbításra érdemes.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!