Connect with us

Szabadügynök

A helyzet változatlan – Texans FA-kitekintő

A Texans igencsak furcsa szabadügynökpiacot mutatott be tavaly, rengeteg közepes játékost igazolt, de mindenkit 1-2 éves szerződéssel. Nyilvánvalóan már arra az időszakra készülnek, ami Watson után lesz, hogy amikor megérkezik a jövőbeli franchise irányító, akkor minden lehetséges cap space és draft tőke rendelkezésre álljon majd.

Azonban Watson ügye továbbra is lezáratlan, jelenleg nem látható, hogy felmentik-e a QB-t és ha igen, akkor mennyiért és hova lehet elcserélni. Így pedig szerintem ennek az időszaknak sem lehet még rebuild a jelszava. Mindeközben több mint tizenöt tavaly szerződtetett játékosnak jár le a szerződése, valamint a korábban rosteren lévőkről is dönteni kell, nem lehet teljesen lenullázni a keretet. Fel van adva a lecke Caseriónak.

Cap Space

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Közel 18 millió elkölthető pénzzel vág neki a piacnak a Houston, ami nem elképesztően sok, de igazából alig van nem feláldozható ember a rosteren, így ebből jóformán annyit csinálnak, amennyit akarnak. Ellenben ahogy mondtam azért célszerű néhány fontosabb láncszemet megtartani. Akit én mindenképpen kivágnék az Eric Murray, akinek az elküldésével 5,5 millió dollár szabadul fel. Ilyen képességű játékost valószínűleg még olcsóbban is találnak a piacon. Szintén kérdés nélküli Kevin Pierre-Louis, Jordan Jenkins és Terrance Mitchell például, hármukkal együtt 9 millió dollárt lehet felszabadítani és a rosszabbul teljesítő emberek közé is tartoztak.

Akin már egy kicsit többet filóznék az Marcus Cannon, mert bár több mint 5 millió dollár szabadulna fel a tackle elküldésével, de akár Mills lesz a kezdő, akár úgy döntenek, hogy egy másik újonc, egy biztosabb, tapasztaltabb szélső támadófalember sose hátrány. Ellenben Cannon már nem fiatal, nem ő lesz a jövő embere, ebben az esetben pedig lehetséges nem érdemes vele már számolni.

A többi már mind Watson helyzetétől függ. Mivel én úgy számolok, hogy idén sem sikerül semmit kezdeni a helyzettel, így az irányító továbbra is ott foglalja a sapkában a helyet. Ha sikerülne mégis elcserélni, akkor azért további 25 millió dollár állna a házhoz, ami már szép summa, de elég sok csillagjegynek kell ehhez összeállni.

Szabadügynökök

Mint említettem, elég sok lejáró szerződésű játékos van, de nekik csak elenyésző százalékuk volt olyan, aki jelentős snapeket is kapott a kezdőben. Érdemes itt is az irányítóval kezdeni. Tyrod Taylor jól kezdte az évet és tipikus bridge QB matéria, de mivel a Texans tavaly bepróbálkozott Millsszel, így én inkább a fiatalba fektetnék energiát. Azonban Taylor tökéletes lehet mögé cserének is, így miután az orvosi stáb jó alaposan átnézte, visszaszerződtetném a veteránt.

A támadósorban úgy kellene segíteni Millst, hogy közben nem lövik el az összes puskaport, ennek pedig az egyik módja, hogy előtte legalább a jól ismert támadófalból megtartják azokat, akik olcsók és nem botrányos a teljesítményük. Justin Britt a center abszolút ilyen. Nem tartozik a liga legjobbjai közé, de hatalmas tapasztalata van és már kisebb kémia is kialakulhatott Mills és közte, ami fontos lehet a következő idényre nézve.

Rajta kívül offense oldalon senkit nem igazolnék vissza lényegében. Van pár olyan név mint David Johnson, Danny Amendola vagy Jordan Akins, de az ő idejük lejárt. Egyrészt már messze nem azok a játékosok, akik egykor voltak, másrészt pedig az orvosi kartonjuk már csapágyasra van járatva.

A védelemben már más a helyzet. Van pár név, aki pozitív meglepetést okozott tavaly, így pedig mennék velük tovább az úton, főleg hogy egy védő felfogású vezetőedző lett kinevezve, hátha tovább fejlődnek. Maliek Collins a védőfalban megtalálta a helyét, nem tipikus pass rusher, de hasznosan játszik. Hasonló dolgokat lehet elmondani Kamu Grugier-Hillről, aki pedig a linebacker sor üde színfoltja volt, lehet pont a Texansnál menti meg a karrierjét. És akkor, hogy már a secondaryban is említsünk meg valakit, Desmond King elég problémás időszakon van túl, de a Texansnál egy nagyon kicsit visszatalált a helyes útra és ha őt is elengedik, akkor konkrétan az egész alap secondary le lenne cserélve.

Egy nagyobb név van még, akiről érdemes lehet beszélni, az pedig Justin Reid. A fiatal safety első két idényében nagyszerűen játszott, egy sokoldalú tehetség volt minden szempontból, de ahogy kirobbant a Watson botrány és esett vissza a csapat játéka, úgy az ő teljesítménye is rohamosan visszaesett. Ez tavaly odáig fajult, hogy az egyik leggyengébb láncszem volt már a csapatban. Valószínűleg neki és a csapatnak is jót tesz a szakítás.

Potenciális érkezők/maradok

Érkezőnek én a tavalyi hagyományhoz hasonlóan kis pénzért pár évre hoznék pár veteránt, akik nem merítik ki az államkasszát, de nem is roster végi arcokkal kell Millssznek kiállnia. A támadófalba hoznék egy guardot, mert a fal két széle és a center poszt adott, Howard pedig még fiatal, így őt hagynám bal oldalt. A jobb oldalon azonban a liga egyik legrosszabb belső támadófalembere Justin McCray helyére A.J. Cannt raknám, aki bár szintén nem tartozik a liga krémjéhez, de van kellő tapasztalata és képes volt már jó idényeket lehozni.

Az elkapószekciót is meg kell próbálni felpezsdíteni. Egyrészt kell ide is a tapasztalat, így Jamison Crowder itt is szóba jöhet, másrészt pedig hoznék egy olyan játékost, aki biztosan mindenáron bizonyítani akar és hoz fiatalosabb lendületet is. Michael Gallup alighanem egy nagyobb szerződést üldöz, de tavalyi szezonja után ezt nem fogja megkapni, így egy prove it év a Texansban neki is adja magát.

A védelemben a fent említett pár szabadügynököt visszaigazolnám és melléjük kellene találni pár hasznos játékost. A taktika lehet megint az, hogy több potenciális kisebb nevet hoznak, hátha megint beválik egy-kettő, mint tavaly. Cornerbacknek mondjuk Ahkello Witherspoon vagy Mike Hughes nem is lenne drága és egy prove it szerződés náluk is szóba jöhet, safetynek pedig Anthony Harris vagy Jaquiski Tartt mutathatná meg hogy több van benne, mint gondoljuk. Ők mind olyan játékosok, akiket aránylag olcsón meg lehet szerezni, ellenben nem is kötnék hosszú időre magukat a csapathoz, mert majd egy jövőbeli nagyobb deal reményben érkeznének.

Összességében mivel úgy gondolom, hogy Watson helyzete változatlan marad, ezért a stratégiában sem gondolom, hogy nagy módosításokat láthatunk. Egyedül arra kell figyelni, hogy szegény Mills ne legyen teljesen halálra ítélve a támadósorban, de az pár nagyobb név megtartásával és a kezdő kicsi mélyítésével megoldható. Nem lesz jobb ettől ez a csapat, de Millsnek talán elég lehet arra, hogy kiderüljön, milyen QB is valójában.

[/ppp_patron_only]

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tibor Cseh
Tibor Cseh
2022-03-03 13:45

Mills mutatott életjeleket-ellentétben Taylorral-,ebben a nagyon gyenge offensben.A Watson ügy végére meg pontot kéne tenni,úgy sem akar a Texansban játszani.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x