Connect with us

Hír

A Panthers első kört és még valamit kér Christian McCaffrey-ért

Ugyan a Panthersnél hivatalosan azt mondják, hogy a sztárfutó Christian McCaffrey nincs a trade blockon és nem akarják elcserélni, a színfalak mögött mégis fogadják a hívásokat vele kapcsolatban. Többen is érdeklődtek az utóbbi időben, de a lécet mondjuk elég magasra állította a Carolina, ugyanis Jonathan Jones (CBS Sports) információi szerint a Panthers egy első kört és még valamilyen kompenzációt kér CMC-ért.

McCaffrey egészségesen képes egy 1000 futott + 1000 elkapott yardos szezonra és még csak 26 éves lesz a szezon kezdetén, de az utóbbi két évben 23 meccset hagyott ki (a lehetséges 33-ból) több féle sérülés miatt is (boka, combhajlító, váll). A Panthers 2020-ban adott neki egy négy évre szóló $64 milliós szerződést, amivel a legjobban fizetett futóvá tette, CMC azonban csak még hangosabbá tehette a “ne fizess meg futókat” tábort.

Egy csere esetén – legyen bármi is az ellenérték – a Panthersnek $18,5 millió halott pénzt kellene benyelnie és nem hogy spórolna a lépéssel, de még bukna is bő $4 milliót – legalábbis rövid távon, hiszen 2023-tól megszabadítanák magukat a terhektől. Esetleges új csapatának idén egy $8,6 milliós fizetést kellene átvennie, a következő években pedig nem garantált $12 milliókat kellene minden szezonban kifizetni a jelenlegi szerződés szerint.

A carolinaiaknak nyilván jól jönne a kompenzáció, hiszen az idei drafton a Sam Darnold- és a CJ Henderson cserék miatt nincs második- és harmadik körös pickjük sem. Mindenesetre az első körös ellenérték teljesen irreális.

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Farubcek
Farubcek
2022-03-08 08:41

Ha ez összejönne, akkor a cikkben említett nagyobb tradek összegezve (és az aprót leszámítva) így néznek ki a Panthers oldaláról:

Panthers adja: a liga egyik legjobb, ámbár sérülékeny skill playere, egy második és egy harmadik kör
Panthers kapja: a liga egyik legrosszabb irányítója, egy másodéves, nem igazán kezdő szintű CB, és egy első kör

Plusz a két megszerzett és egy távozó játékos cap hitjének különbsége 2022-ben: +7 millió dollár.

Oké, ez csak játék a számokkal, de hogy ezeket a megoldásokat hogy a fenébe látták így okénak a panthersiek, az nagy talány.

JászKuhn
JászKuhn
2022-03-08 08:29

Jones és McCaffrey minden gond megoldva :D

atis123Juve
atis123Juve
Reply to  JászKuhn
2022-03-08 09:02

Jah, ha tudna játszani 10 meccset egy szezonban…

panthersfan
panthersfan
2022-03-08 11:00

szerintem meg az lenne irreális, ha olcsóbban adnánk, figyelembe véve, hogy megtartani nem drágább, mint elengedni, így első körnél alacsonyabb ellenérték nekünk semmiképpen sem fér bele (legalábbis nagyon remélem). az, hogy vásárlói oldalon irreális, na az lehet, ennek eredőjeként gondolom (remélem) nem is valósul meg a trade

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x