Connect with us

Hír

Brian Gutekunst: Davante Adams maradása nem függ Aaron Rodgerstől

A Packers két legjobb játékosának, az elkapó Davante Adamsnek és az irányító Aaron Rodgersnek is kérdéses a helyzete a csapatnál, előbbi szabadügynök, utóbbi pedig lehet távozni akar. Kettőjükkel kapcsolatban gyakran felmerült, hogy kvázi csomagban vannak és főleg a QB-tól függ a WR sorsa: ha Rodgers marad, akkor Adamsre legrosszabb esetben is megy a franchise tag, míg az irányító távozása esetén bármi lehet. Most viszont Brian Gutekunst general manager elmondta, hogy bármi is lesz Rodgersszel, a sztárelkapó nem megy sehova.

A franchise tagek kiosztásának határideje március 8, tehát legkésőbb ekkor pont kerül az Adams-ügy végére (legalábbis első körben). A Packers ugyanakkor még mindig 32 millió dollárral túllépi a fizetési plafont, amit persze el lehet tüntetni, de Adams franchise tagéhez 20,145 millió dollárnyi cap space szükséges (a tavalyi fizetésének 120 százaléka), tehát bőven van még mit csinálni az új ligaév kezdetéig, vagyis március 16-ig.

A csapat szempontjából ugyanakkor pozitívum, hogy amennyiben Aaron Rodgers tartja a szavát és még a fontosabb dátumok előtt dönt a sorsáról, úgy egy-két héten belül véget ér a sagája. Gutekunst azt is elmondta, hogy legkésőbb a piac nyitásáig, tehát március 16-ig várnak döntést az irányítótól – azt már mi tesszük hozzá, hogy jobb lenne ennél legalább pár nappal előbb.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!