Connect with us

Hír

Brian Gutekunst: Davante Adams maradása nem függ Aaron Rodgerstől

A Packers két legjobb játékosának, az elkapó Davante Adamsnek és az irányító Aaron Rodgersnek is kérdéses a helyzete a csapatnál, előbbi szabadügynök, utóbbi pedig lehet távozni akar. Kettőjükkel kapcsolatban gyakran felmerült, hogy kvázi csomagban vannak és főleg a QB-tól függ a WR sorsa: ha Rodgers marad, akkor Adamsre legrosszabb esetben is megy a franchise tag, míg az irányító távozása esetén bármi lehet. Most viszont Brian Gutekunst general manager elmondta, hogy bármi is lesz Rodgersszel, a sztárelkapó nem megy sehova.

A franchise tagek kiosztásának határideje március 8, tehát legkésőbb ekkor pont kerül az Adams-ügy végére (legalábbis első körben). A Packers ugyanakkor még mindig 32 millió dollárral túllépi a fizetési plafont, amit persze el lehet tüntetni, de Adams franchise tagéhez 20,145 millió dollárnyi cap space szükséges (a tavalyi fizetésének 120 százaléka), tehát bőven van még mit csinálni az új ligaév kezdetéig, vagyis március 16-ig.

A csapat szempontjából ugyanakkor pozitívum, hogy amennyiben Aaron Rodgers tartja a szavát és még a fontosabb dátumok előtt dönt a sorsáról, úgy egy-két héten belül véget ér a sagája. Gutekunst azt is elmondta, hogy legkésőbb a piac nyitásáig, tehát március 16-ig várnak döntést az irányítótól – azt már mi tesszük hozzá, hogy jobb lenne ennél legalább pár nappal előbb.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zoard
Zoard
2022-03-02 11:45

egyetértek Aladárral abban hogy Gutekunst csak szeretné ha nem függene össze a kettő.
Akkor mit csinál ha Adams tag alatt sem akar játszani, mert Rodgers elment?

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2022-03-02 11:19

Ezt mondja, de nem ez a helyzet. Ha Rodgers elmegy, akkor egy teljes rebuild következhet, ahol a drága de rövid távon haszontalan (rossz ezt mondani) játékosokat el lehet engedni, ha nem jön jövőre egy potens QB.
Adamst akkor éri meg megtartani horror pénzért, ha van aki dobáljon neki labdát. Ha nincs, akkor jobb egy jó futó, aki Love-on is tud érdemben segíteni és helyre lehet tenni a pénzügyeket. 2 év alatt egy ekkora mínuszt ugyanekkora plusszá is lehet tenni, ha pedig van QB, akkor lehet menni nagy célokért.

Raist
Raist
Reply to  reszelo.aladar
2022-03-02 12:07

Csak egy kérdés. Arra nem lenne jó Adams, hogy kiderüljön lehet-e Love valóban a hosszú távú megoldás? Mert ha kiürül az elkapó poszt (Adams nélkül kb. ez lenne a helyzet), akkor mi alapján lehet majd megítélni Love teljesítményét? Ha csupa középszerű játékossal vacak lenne, az biztos hogy azt jelentené hogy Ő alkalmatlan? Nem pont ezért lenne értelme Adams-et ott tartani?

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x