Connect with us

Szabadügynök

Egészségesnek maradni – Ravens FA-kitekintő

Minden offseasonben fontos feladatok vannak: pótolni a távozó játékosokat, megtalálni a következő évek meghatározó embereit. Azonban a Ravensnél nem kell igazán nagy dolgokat csinálni, a legfontosabb, hogy minden sérült felépüljön és bevethető legyen 2022-re. Melléjük csupán pár puzzle darabot kell a helyére illeszteni és máris kész a liga egyik legjobb csapata.

Játékosok, akiken spórolni lehet

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Az első fontos lépés a Lamar Jackson irányába való elköteleződés lenne. Az irányító 5. éves opciójába lép ebben a szezonban, ami egyébként nem sok, mindössze 23 millió dollár, de lassan dönteni kell a hosszú távú jövőről. A hírek szerint a Ravens és Jackson nincsenek egy állásponton így az irányító nem sieti el a döntést és kész az opciós összegéért játszani 2022-ben. Ez jelenleg a reálisabb forgatókönyv, azonban én megadnám Jacksonnak azt az összeget, amit valószínűleg várna. Ez valahol Prescott 40 és Allen 43 milliója körül mozogna. Ez persze lényegesen több mint amit idén kellene neki fizetni, de egy hosszútávú szerződésnél mindig lehet játszani a számokkal és ezzel az első években még alacsonyan tartani a játékos cap hitjét.

Egy másik kérdéses hosszabbítást is meglépnék ebben az offseasonben. Marcus Peters egy elég megosztó cornere a ligának. Rengeteg nagy játékot csinál meg, de sajnos sokat is enged. Az ő karrierje olyan kissé, mint Trevon Diggs tavalyi szezonja. Ráadásul ACL szakadásból tér vissza úgy, hogy 2022-ben lép szerződése utolsó évébe. A sérülésből való felépülése nem lehet gond, nincs még abban a korban, hogy ez probléma lenne, de emiatt talán sikerülne minimálisan kedvezőbb áron megtartani további 3-4 évre. Ha pedig sikerül megegyezni vele az idei 15 milliós cap hitjéből is le lehet csípni jó pár milliót.

A következő duót együtt kezelném. Ja’Wuan James tavaly sérülten írt alá a csapathoz nem titkoltan azzal a céllal, hogy ha felépül 2022-ben relatív olcsón lehessen a csapat RT-je. Azonban én olyan játékos visszatérésében nem hiszek, akinek ilyen sérülésmúltja van. James 2018(!) óta nem tud egészséges maradni, 3 meccsen tudott pályára lépni 2019-ben, majd az elmúlt két évben nem játszott egy snapet sem. Sajnálatos az ő története, de ez a karrier véget ért.

Hasonlóan rövid lett Alejandro Villanueva karrierje is a Ravensnél, ő épp tegnap jelentette be a visszavonulását. Emellett a csapat már elküldte a cornerback Tavon Youngot is. Végül pedig egy nem sokat játszó WR elküldése lenne nálam terítéken, további milliók felszabadításáért.

Legfontosabb szabadügynökök

A távozók közé csak névlegesen tettem fel Tyler Huntleyt, akit nyilvánvalóan tenderezni fog a Ravens. Nem ilyen biztos már a jövője Sammy Watkinsnak. Az év első meccsein még nagyon is hasznosnak tűnő elkapó a szezon közepétől sérüléssel és coviddal is bajlódott, ami miatt szinte alig tudott a csapat rendelkezésére állni. Kelleni fog a csapatnak elkapó, de nem gondolom, hogy Watkinst hoznák vissza majd még egy szezonra. A kevés csapat egyike a Baltimore, amely nemcsak, hogy tart fullbacket a rosteren, de annak komoly szerepe is van. Így Patrick Ricard megtartása magától értetődő lesz, aki posztja egyik legjobbja.

Az offense utolsó meghatározó játékosa Bradley Bozeman. Az egykori Alabama center egy kiemelkedő futásblokkolóként kezdte a karrierjét a profik között, de az évek előrehaladtával egyre jobb lett passzblokkolásban is. A tavalyi volt karrierje legjobb éve, így ha ő távozik, akkor egy fontos elemét veszítheti el a támadófal.

A védelemre fordulva a falból találunk rögtön három fontos veteránt is. Bár a Calais Campbell, Brandon Williams, Justin Ellis trió tagjai mind elmúltak már 30 évesek, ők alkották Justin Madubuikével kiegészülve a Ravens védőfalát. Így tehát három kulcsjátékos szerződése fut ki 2022-re. Akik közül hiába Campbell a legidősebb, továbbra is egy kiemelkedő játékos, akin ráadásul a fáradás jeleit sem nagyon látni, hiszen 40-50 snapeket továbbra is pályán tud tölteni.

A védőfal közepe mellett a széléről is távozik egy veterán. Justin Houston is elmúlt már 33 éves, de a Bowser, Oweh duó mögött nagyon hasznos 3. számú pass rusher volt tavaly. Olyannyira, hogy jobb volt a nyomás/snap aránya, mint bárki másnak a csapatból.

Folytatjuk az öregfiúk csapat felsorolást. Josh Bynes visszatérve Baltimore-ba egész jó szezont hozott le, de nem véletlen, hogy az elmúlt 4 évben minden offseasonben csapatot váltott. Az ő jövője elég bizonytalan.

Végül a rengeteg sérülés miatt sokat játszó Anthony Averett zárja a sort, aki ha nem lett volna olyan balszerencsés a Ravens tavaly, amilyen volt, minden bizonnyal fele ennyit se játszott volna.

Potenciális érkezők

Bár a Ravensről elsősorban a futás jut eszünkbe, a mögöttünk hagyott szezonban is két 1000 elkapott yardos játékosa volt a csapatnak. Andrews a legtöbb yardot termelte a TE-k között és Hollywood Brown is túljutott végre ezen a határon először profi karrierjében. Mögöttük a tavalyi első körös Rashod Bateman szépen illeszkedett be a szezon második részében, de a pálya közepén egy slot elkapóra szükség volna. Jamison Crowdernek nem volt kiemelkedő szezonja tavaly, de előtte egy nagyon megbízható slot elkapó volt. A többi nagy név mellett kifejezetten hasznos lehet a pálya közepén.

Más külsős érkezőt nem is hoztam a támadósorba. A Patrick Ricard, Bradley Bozeman kettőst azonban visszaigazoltam a csapathoz. Ricard a liga kevés kiemelkedő fullbackjeinek egyike, míg Bozeman remekül illeszkedik ebbe a fizikális támadófalba. Az offense így nagyjából együtt maradna 2022-re is sőt, kiegészülne egy remek slot elkapóval az egység.

A védelemben a rengeteg kiöregedő játékos miatt több munka volt. Közülük azonban csupán egy játékost igazoltam vissza. Bár Calais Campbellben nincs már több 1-1 szezonnál, ő tud a legnagyobb hatással lenni a játékra. Tavaly is a legtöbbet volt a pályán a Ravens védőfalából és magasan ő regisztrálta a legtöbb nyomásgyakorlást is. Mind a futás, mind a passz ellen komolyan megérezné az egység, ha elveszítene egy ilyen Hall of Famer kaliber játékost. Mivel több távozó is volt a posztról, lehetne további veteránokat hozni, de mélységet talán elég lesz a draftról pótolni.

A védelem közepének befoltozására Josey Jewellt hoztam el Denverből. Queen draftolásával az atletikus játékos adott a poszton, jöhet mellé egy olyan társ, aki kevés szerelést ront és igazán semmiben sem rossz. A 2021-es évet szinte teljesen kénytelen volt kihagyni Jewell, de előtte egy nagyon megbízható szerelő volt a pálya közepén, aki a zónázási feladatokat is maradéktalanul ellátja a passz szituációknál.

Miután az összes kötelezően betöltendő posztra találtam embert, a jól sikerült spórolás miatt megmaradt a lehetőségem egy luxus lépésre. Ez pedig a Super Bowl győztes Von Miller lett. Láthattuk a nagydöntőn is mit jelent, ha egy védőfal dominálni tudja az ellenfelét. Miller már Los Angelesbe sem azért ment, hogy minden playen a pályán legyen, hanem azért, hogy a rotáció részeként kulcspillanatokban tudjon játékot csinálni. Ha két jó pass rushered van, az ma már kevés. Oweh és Bowser mellé megérkezve hatalmas potenciál lenne az amúgy sem rossz Baltimore pass rushban. Ráadásul a csapat remek corner duóval bír, így egymást tudnák segíteni ezek a csapatrészek. Tony Jefferson visszaigazolása után, amit már meglépett a csapat, további safetyt sem hoztam, így a secondary mélyítését a drafton oldaná meg a csapat.

Összegzés

A Ravens nincs igazán rossz helyzetben. A keretük tele van tehetséges játékosokkal és nem is jár le sokuk szerződése. A legfontosabb az esetükben, hogy egészségesnek kell maradni. A Ravens legnagyobb erősítése az lesz, ha minden rosterén lévő játékos elérhető lesz majd az első heti meccsükön. A támadósorban ennek fényében a csapat együtt tartása volt a fő cél egy kiemelkedő slot elkapó idehozatala mellett. A védelembe visszahoztam az elmúlt 10+ év egyik legjobb NFL-játékosát, akinek a tankjában biztosan van még pár év és egy kezdő belső linebacker mellett kap még a passzsiettetés is egy óriási segítséget.

Ha ez a Ravens nem veszti el úgy a kulcsjátékosait ahogy tavaly, akkor Lamar Jacksonnal szinte garantált a playoff. Ott pedig olyan irányítókkal szemben kell felvenni a versenyt, mint Mahomes, Allen vagy Burrow. Az elmúlt két év Super Bowl tanulsága, hogy ezek ellen a sztárok ellen akkor van esélyed,  ha a védőfalad dominálni tudja a találkozót. A Ravens hagyományosan remek defense-szel bír, így én továbbra is ezt a vonalat erősítettem. Persze megvolt erre a lehetőségem, mert a támadósor relatív jól néz ki mind a fal, mind a célpontok terén.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!