Connect with us

Draft

FK! Mock Draft 7.0 – A Wilson-csere után

Na jó, arra azért valamennyire számítottunk, hogy Rodgers a keddi mock draftunk után este bejelenti, hogy marad a Packersnél, azonban arra nem, hogy Russell Wilsont tényleg elcseréli a Seahawks – ahogy egyébként mockoltuk is, csak akkor épp a Commandersbe. Ez, plusz a Cam Robinson franchise tag pedig fel is kavarta annyira a dolgokat, hogy fogtuk magunk és újrahúztuk a legutóbbi mockunkat. 

A szabályok ugyanazok, a csapatfelosztás is ugyanaz, mint legutóbb, de azért átmásolom, hátha elfelejtettétek:

Nem a legegyszerűbb mockkal jelentkezünk most, ahol egy valaki összerak egy teljes kört, hanem négyen feszültünk neki a feladatnak, ráadásul inkább olyan szemlélettel, hogy mi mit csinálnánk a csapatok helyében. A franchise-okat egy mini drafttal osztottuk fel, azaz egymás után haladva húztuk ki, melyik csapatoknak akarunk a general managerei lenni. Mindig annak a szerkesztőnek a kommentjét olvashatjátok először az adott picknél, aki irányította a csapatot, utána pedig mindenkinek volt lehetősége véleményezni a választást. Ha trade-re került sor, akkor a lecserélő csapat GM-e volt a második hozzászóló.

1/1 Jacksonville Jaguars
Aidan Hutchinson
Edge, Michigan

Dani: Na, ez a Cam Robinson franchise tag meglepett – már megint, mint tavaly. Ugyan ha engem most kineveznének a Jaguars general managerének (sajnos nem fognak), akkor ezt gyorsan visszavonnám és maradnék Ekwonunál 1/1-en, így viszont kicsit azért a mostani Jaguars vezetőség fejével kell gondolkodjak, tehát egy tackle helyett Hutchinsont választom ebben az újragondolásban.

1/2 Detroit Lions
Malik Willis
QB, Liberty

Bálint: Az előző epizód tartalmából: “Úgy voltam vele, hogy már az elején fontos észben tartani, hogy nem szabad túl komolyan venni magunkat, ezért jöhet itt valami meglepőbb. A Lions egyértelműen ott van azon a piacon, ahol a csapatok irányítót keresnek a hosszútávú boldogulás reményében és az 1/2-vel meg is adatik a lehetőség, hogy egy teljesen új irányba induljanak el ezen a poszton. Willis nem ér top5-ös választást, közel sem egy kész irányító, de ha van QB a classban, aki már az első héten tud kínálni valamit, amiért igazán rajongani lehet, az ő. Ettől függetlenül, nem első napos kezdőként kell rá tekinteni, de vele egy olyan jövőbe lehet vágni, ami sok izgalmat tartogat – egy olyan városnak, ahol nincsenek ehhez hozzászokva. Jelenleg pedig ez kell, valaki aki teljesen fel tudja rázni ezt a csapatot, amellett, hogy karaktere illik abba az épülő kultúrába, amit Dan Campbellék képviselnek.”

Dani: Most kevésbé lepett meg, mint pár napja.

1/3 Houston Texans
Ikem Ekwonu
OT, NC State

Bálint: A gondolkodásmenetem nem változott meg az előző mockhoz képest, ezúttal viszont a számomra szimpatikusabb és jobbnak tartott tackle-lel mentem. Minden marad a “régiben”, a hipotézis, hogy Tunsil nem marad, a filozófia, hogy milyen irányba mennék, csak Nealt Ekwonura cseréltem fel.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/4 New York Jets
Travon Walker
Edge, Georgia

Balázs: Két napja Hutchinson nagy meglepetésre esett le ide. Most nem. Az indoklás azonban ugyanaz. Kell az erős defensive line: “Robert Saleh tavaly egy nagyon gyenge állományból nem tudott csodát tenni. Az ő rendszerében azonban nagyon fontos, hogy mennyire erős a védőfal. A tavalyi szezont teljesen kihagyó Carl Lawson túloldalán Walker nagyon jól nézhet majd ki. Ez két új bőven átlag feletti pass rusher segítség a Jets falába, ahol még rajtuk kívül is ott van Quinnen Williams. Nagy javulást hozhat már csak ezen csapatrész megerősödése.”

1/5 New York Giants
Kyle Hamilton
S, Notre Dame

Patrik: Miután megszereztem az információt hogy az Eagles aktívan érdeklődik Hamilton iránt, így inkább az első húzással kiválasztottam a class legjobb játékosát. Hamilton nem csak egy safety, hanem egy defensive playmaker és vezér, aki összeránthat egy amúgy is fejlődő egységet.

Dani: Nyilvánvalóan ez a keddi mock eredménye, csak azért hogy az Eagles ne jöhessen fel érte :D Amúgy nem is jöttem volna, mert másodjára már Bálint nem ment volna bele, látva a múltkori eredményét, így szerintem eltaktikázta magát Patrik, mert így elbukta Nealt.

Bálint: Idegből, gondolkodás nélkül, úgy van, Patrik!

1/6 Carolina Panthers
Evan Neal
OT, Alabama

Bálint: Most nem vertem ki a biztosítékot senkinél egy olyan cserével, ahol az Eagles nagyon olcsón jöhetett fel, hanem az eredeti tervemnél maradtam. Ami pedig az volt, hogy csak és kizárólag a támadófalat szeretném erősíteni, lehetőleg minél jobb kaliberű játékossal. Nealnek megvan az esélye, hogy már a legelső választással a Jaguars elvigye, de lehet az összes többi csapatra is gondolni a top5-ben, így idáig lecsúszva, egy igazi ajándék ő a Panthersnek.

Dani: A Panthers örülhet a legjobban a felfordulásnak a draft tetején.

1/7 New York Giants (via Bears)
Kayvon Thibodeaux
Edge, Oregon

Patrik: Bár Nealnek is örültem volna, hogy a támadófalat rendbe rakjam Jones előtt, de így legalább kapnak a többiek még egy évet a bizonyításra, illetve amúgy is jobban szeretem az O-line-t a szabadügynökiacról foltozni. Thibodeaux pedig egy fontos lyukat tölt be a pass rush szekcióban, ha kijön belőle is a potenciál, akkor ez a védelem nagyon brutális lesz. Konkrétan a class két legnagyobb plafonnal rendelkező védőjátékosa került az Óriásokhoz.

TRADE 1/8 Philadelphia Eagles (via Falcons)
Ahmad “Sauce” Gardner
CB, Cincinnati

Ellenérték: 1/15 + 2/51

Dani: Eggyel jobban örültem volna, ha Patrik OT-t visz a Giantshez, így Thibodeaux-t vittem volna ide felcserélve, de igazából edge rushert tudok vinni jót a többi első körös pickkel is (vagy legalábbis itt még így gondoltam), a cornerekkel kevésbé vagyok magabiztos. Négy játékos lenne, akiért szívesen felcserélnék az Eaglesszel ezt a második kört beáldozva, Gardner a negyedik ebben a mockban (Willis, Hamilton, Thibodeaux a másik három).

1/9 Seattle Seahawks (via Broncos)
Matt Corral
QB, Ole Miss

Patrik: Továbbra is kitartok a pick mellett, ebből a draft classból véleményem szerint Corral illik a legjobban a Seahawks rendszerébe. És amíg nincs valahol irányító, addig próbálkozni kell. Mi garantálja hogy jövőre jobb esélyük lesz egy QB-ra? Még Lockkal a fedélzeten sem biztos, hogy alul tudják múlni a Lions, Texans kettőst.

1/10 New York Jets
Garrett Wilson
WR, Ohio State

Balázs: “A class legjobb elkapója nálam nem Wilson. Azonban Jameson Williams biztos, hogy nem lenne bevethető a felkészülési időszakban, sőt talán az év első meccseit is ki kell majd hagynia még az ACL szakadásból való felépülése miatt. Bár elmondása szerint jól halad a rehabilitációja. Végülis azért döntöttem Wilson mellett, mert olyan elkapót szerettem volna, aki a training camp első napjától Zach Wilson rendelkezésére áll. Idén ki kell derüljön Wilsonról, hogy valóban meg van-e benne az a játék, amiért 1/2-re kiválasztották. Ehhez kap egy nagyon pontos route futó, mélységi játékba is bevonható, kiemelkedő elkapót. Nincs egzakt sorrend a WR-ek között idén, el tudom fogadni, ha valaki másnál más elkapó jött volna, de hogy WR-re szükség van, az biztos.”

1/11 Washington Commanders
Trevor Penning
OT, Northern Iowa

Megelőző trade: A Commanders a második körös pickjéért (2/42) megszerezte Carson Wentzet és a Colts harmadik körös pickjét (3/82), a 28 milliós fizetésből pedig 13 milliót a Colts áll. UPDATE: Közben a valóságban is összejött a csere kicsit más ellenértékkel, de már nem írjuk át. Szerencsére ezt most nem tették teljesen tönkre. 

Balázs: Mindenképp kell egy irányító! Wilson, Rodgers kilőve. Watson ügye még nem tisztázott. Cousinsnak vélhetően az utolsó hely lenne Washington, ahol szívesen játszana, így kényszerpályán mozogtam. A picket nem érintette, de megszereztem Wentzet egy helycseréért a 2-3 körben. Nem örülök a szituációnak, de nem voltak jobb opciók (Goff, Garoppolo…).

Penning remek futásblokkoló. Mivel idén még vélhetően Charles Leno maradna a csapatnál, akár fejlődhet is egy évet csereként, vagy Leno lesz a csere a fiatalok mögött (Cosmi LT, Penning RT). A jövő mindenképp ebben a duóban lenne, egy évre pedig leosztják valahogy ki hol játszik, ha Leno maradna LT.

1/12 Minnesota Vikings
Derek Stingley Jr.
CB, LSU

Dani: A Vikingsnál én teljesen pass rusher vagy corner poszton gondolkodok, legutóbb bent volt még Walker, így rá ruháztam be, most viszont nem volt elérhető, így a másik úton indulok Stingley-vel.

Bálint: …kösz, Dani!

TRADE 1/13 Philadelphia Eagles (via Browns)
Treylon Burks
WR, Arkansas

Ellenérték: 1/16 + 2023/3.

Dani: Legutóbb nagyon szomorú voltam, hogy kiment Burks a Brownsnál és nem tudtam rá lecsapni, úgyhogy agresszív maradtam és feljöttem az emberemért. Magabiztosabb vagyok vele a profik közé projektálásban (és a csapatba illesztésben), mint Drake Londonnal, akit vihettem volna hátrébb, de az idei 3. körömet nem akartam eladni a második körös mellett is, így csak a harmadik volt opció nálam, amit Patrik elfogadott.

Patrik: Burks bár véleményem szerint nagyon illene a Browns rendszerébe, de hosszú távon szerintem messze nem ő a legjobb elkapó, így bátran lemondtam róla, mert még voltak benn jobb elkapók véleményem szerint. A pár helyes hátra mozgás egy jövő évi (előreláthatólag mérföldekkel jobb class) harmadik körért pedig így ajándék volt.

1/14 Baltimore Ravens
Jermaine Johnson
Edge, Florida State

Bálint: Stingley már sajnos nem volt bent, pedig reménykedtem, hogy csúszik, mint az előző kiadásban, de ezúttal nem volt szerencsém, felcserélni pedig nem akartam. Mozogtam tehát egy másik irányba, ami a legnagyobb probléma volt a tavalyi év során. A védelem nem nagyon tudott konzisztensen nyomást gyakorolni az ellenfelek irányítóira, ritkán tudtak egy-az-egyben odaérni a backfieldre. Tavaly ugyan érkezett Oweh, de egy fecske nem csinál nyarat, kelleni fog a fal másik oldalára egy tőle eltérő stílusú, ám nagyon domináns edge rusher. Jelen ponton pedig ő volt a legjobbra értékelt passzsiettetőm, örömmel vittem ki a többiek elől.

1/15 Philadelphia Eagles (via Eagles via Dolphins)
David Ojabo
Edge, Michigan

Dani: Nagyon sok mindent lehetne húzni a Falconsnak, felmerült itt minden, Cross, Olave, McDuffie, Jordan Davis, egy irányító… végül a pass rush mellett döntöttem.

1/16 Cleveland Browns (via Eagles via Colts)
Jameson Williams
WR, Alabama

Patrik: Ahogy fentebb írtam vannak Burksnél jobb elkapók. Jameson Williams például szerintem a legjobb konkrétan ebben a classban. A sérülése miatt az idény elején nem játszik, de ez kell hogy érdekeljen minket? Visszatérése után olyan playmakinget és dinamikát hoz a támadósorba, amit már régóta keresnek Clevelandben.

1/17 Los Angeles Chargers
Jordan Davis
iDL, Georgia

Dani: Maradok a keddi pickemnél, másolom az indoklást. Nemrég arról beszélgettünk, hogy Davisnek mi lehet az értéke, mint csak futás elleni védő. Aztán felrobbantotta a Combine-t és a valaha volt legatletikusabb védő lett, szóval amellett, hogy a futást fixen magas szinten öli, lehet benne lehetőség többre is. A Chargersnek már az előbbi miatt is határeset megéri itt draftolni, főleg a védelmi rendszer miatt (two high safety-s felállások, könnyű boxok, futásvédekezésre kevés erőforrás áldozása), mert kvázi ellophat egy lyukat a támadóktól és így eggyel több embert lehet hátul hagyni coverage-ben. Ha pedig tényleg pass rushban is hasznos lesz, akkor lehet egy Vita Vea szintű játékos, arra meg simán megéri az első kör közepe – nem lepne meg, ha már nem lenne itt benn a való életben.

1/18 New Orleans Saints
Charles Cross
OT, Mississippi State

Balázs: Legutóbb Williamst pickeltem ide, de ő most nem volt bent. Ha elérhető lett volna, maradtam volna ugyanannál a picknél. A többi elkapót nem éreztem kihagyhatatlannak itt, így végül Cross csúszását állítottam meg. Nem tartozik a kedvenc prospectjeim közé, de a lejáró szerződésű 30 éves Armsteadet nem biztos, hogy okos dolog lenne megtartani. Ezzel lehetne spórolni a poszton és bárki is lesz a QB ’22-ben, de főleg ’23-ban, a fal előtte rendben lesz.

Dani: Nekem sem a kedvencem Cross, de 1/18-on nagy fogás.

1/19 Philadelphia Eagles
George Karlaftis
Edge, Purdue

Dani: CB és WR pipa, jöhet az edge rusher, ez lenne az álomtrióm posztokat tekintve a drafton (ha Willisért nem lehet felmenni). Karlaftisnál jobban örültem volna a Johnson-Ojabo kettősnek, kicsit félek tőle hogy csak egy újabb Derek Barnett lesz belőle (mondjuk legalább a gyökér zászlókat elkerüli), de más posztra nem nagyon tudtam volna itt értéken húzni, ahová kellene is ember akár idén, akár jövőre.

1/20 Pittsburgh Steelers
Tyler Linderbaum
C, Iowa

Bálint: Az előző rész tartalmából: “Abban gondolkodtam, hogy nem 2022 lesz az az év, amikor az egész divíziót lelépi a Steelers, egy újjáépítést kell elkezdeni, ami úgy indul, hogy a drafton az elérhető legjobb játékost húzzák ki. Ebben a magasságban Linderbaum pedig az, aki első évében olyan hozzáadott értékkel bírhat, mint tette azt Humphrey a Chiefsben. Persze, vannak még mély lyukak ebben a csapatban, de ha ki akarnak lábalni a jelenlegi helyzetből, akkor nem rövidtávon, hanem több évben kell gondolkodniuk. 1/20-ra pedig nem tetszett már egyik QB sem, sokkal inkább 2/52-re, esetlegesen egy kisebb mozgás árán a top50-ben kihúzva Carson Strongot, aki szintén nem azonnali megoldás, sokkal inkább egy nagyon izgalmas projekt.”

TRADE 1/21 Tennessee Titans (via Patriots)
Nakobe Dean
LB, Georgia

Ellenérték: 1/26 + 2023/3. kör

Patrik: “A Titans védelme nagyon pofás volt egész évben. Egyetlen igazán gyenge pontja volt az egységnek és az a linebacker sor. Ha ide érkezik egy vezér, akkor ez egy top10-es, de lehet top5-ös egység lehet. Dean ráadásul nem csak stabilitást, de hatalmas sebességet is hozna.”

Balázs: Legyen némi valóságalapja is a mocknak. Belichick lecserél.

1/22 Las Vegas Raiders
Chris Olave
WR, Ohio State

Balázs: Raimann szóba jöhetett volna, de WR > OL a szememben. Szóval maradt Olave. “Ruggs elvesztése után nagyon meg lett lőve ez az offense. Hiányzott belőle a mélységi játék, az a fenyegetés, amivel Carr a liga legjobb irányítója volt a szezon első felében a távoli átadásoknál. Olave bebizonyította a combine-on, hogy a sebessége megvan, akinek pedig ez még kevés, nézze meg az Ohio State vertikális passzjátékát.”

1/23 Arizona Cardinals
Zion Johnson
G, Boston College

Dani: Ugyanaz, mint kedden. Guardban elég cudarul áll a Cardinals, főleg ha Pugh a kivágás sorsára jut. Zion pedig egy baromi jó és atletikus prospect.

1/24 Dallas Cowboys
Drake London
WR, USC

Bálint: Meg voltam lőve rendesen a Cowboysszal, mert nem így terveztem a draft alakulását, mindössze három játékos maradt már csak értéken az én felfogásom szerint. Az egyik volt Kenyon Green, a másik Andrew Booth Jr., a harmadik pedig Drake London, aki egészen furcsa módon nem ment ki korábban egyik elkapó needes csapatnál sem. Eredetileg Olave-val szerettem volna tervezni, ha a WR posztot veszem célkeresztbe, de ő kiment, így maradtam Londonnál, aki a profiljával egy olyan dimenziót nyithat a Cowboys támadósorba, amit régóta nem láthattunk. Tetszik benne, hogy lehet őt is mozgatni a formációban, beterelni a pálya közepére, igazi ínyencségeket játszatni vele és Lambbel – úgy számolván, hogy Cooper már 2022-ben egy másik csapat mezét ölti majd magára.

Patrik: Boom! Nagyon tetszik a pick. Amari Coopert pótolni kell és bár más típusú elkapó London, de az biztos, hogy egy jó possession receiver jobban illik majd Lamb és Gallup mellé.

1/25 Buffalo Bills
Andrew Booth Jr.
CB, Clemson

Bálint: Az előző rész tartalmából: “Itt nem csak a saját, hanem Beane fejével is szerettem volna gondolkozni, és három opció közül választani: belső támadófal, elkapó és cornerback. Az elsőt ki lehet zárni, az nem a Bills stílusa, hogy az első körben guard vagy center poszton erősít. A második lehetőséggel az volt a bajom, hogy itt már nem volt bent egyetlen olyan elkapó sem, akit jó értéken gondoltam volna, még Dotson sem, aki az esetlegesen távozó Beasley helyére hamar bekerülhet. Így maradt a cornerback poszt és nagyon elégedett voltam, hogy a class egyik legjobb atlétáját a poszton még nem húzta ki senki. Ez itt megint csak egy tökéletes választásnak tűnik, egy nagy needre érkező, értéken lévő játékos egy olyan védelembe, amin túl sokat nem kell csiszolni, hogy elithez közeli maradhasson.”

TRADE 1/26 Indianapolis Colts (via Patriots via Titans)
Desmond Ridder
QB, Cincinnati

Colts adja: 2/42 + 2/47
Patriots adja: 1/24 + 3/85
(UPDATE: Ezt már nem írjuk át a valós Wentz-csere után, megegyeztek volna valamilyen ellenértékben)

Dani: Miután eladtam Wentzet a Washingtonnak, azt a picket is felhasználva megszereztem új irányítómat. Elég lett volna kicsit hátrébb is cserélni az ötödik éves opciójáért, de a Patriots volt partner a lecserében. A Willis mögötti sok meh QB közül nekem talán Ridder tetszik a legjobban. Sokkal rosszabb nem lesz Wentznél, ellenben sokkal olcsóbb!

Balázs: És Belichick még egyszer lecserél. Imád kimenni az első körből és a 2. napon ismeretlen defensive backeket kivinni, bírom az öreget szóval adok neki két töltényt is a próbálkozáshoz.

Bálint: Semennyire nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de tetszik, ahogy a Colts próbálkozik. Tartok tőle, hogy ezúttal sem fog a legjobban elsülni az új irányítós projekt, de a próbálkozás abszolút dicsérendő.

Patrik: Ehh, szürke, közepes, pontatlan. Nagyszerű Wentz pótlék lesz.

1/27 Tampa Bay Buccaneers
Sam Howell
QB, North Carolina

Patrik: “Ha van igazán csapat fit játékos az idei drafton, akkor az Howell a Buccaneersheez. Igazi nagy bombák, gunslinger mentalitás. Brady után nagy kontraszt lenne és Howell nem egy kész játékos, de abban a csoportban még vele is lenne keresnivalója a csapatnak.”

1/28 Green Bay Packers
George Pickens
WR, Georgia

Balázs: Mivel maradt AR, kell az offense-be az, aki már 3-4 éve is kellett volna. Egy tehetséges fiatal WR Adams túloldalára. Ha Pickens nem ülte volna ki kis híján az egész szezont, szerintem sokkal forróbb lenne a neve. Azonban csak a bajnoki hajrából vette ki a részét és nem ő volt a központban. Első számú elkapónak nem tetszene annyira, de Adams mögé egy ilyen atletikus, robbanékony, remek kezekkel megáldott srác kell, aki bőven lehet az offense mélységi fegyvere.

Bálint: Na jó, ez a választás nekem itt nagyon tetszik. Pickenst rendkívül kedvelem, nagyon a radarok alatt repül itt a túltelített WR poszton.

TRADE 1/28 Green Bay Packers (via Dolphins via 49ers)
Devonte Wyatt
DT, Georgia

Ellenérték: 2023/1. + 4/132

Balázs: Nincs mire várni. Ez az, amit Gutekunst sose lépne meg, de ugye most nem ő dirigál! :) Ha AR visszajött, márpedig évekre, akkor nem csak kinyitni kell azt a Super Bowl ablakot, hanem keretestül kirúgni. Wyatt remekül illene az alap 4 védőfalemberes felállásba. Hosszú évek után nemcsak a remek második számú WR posztot oldaná meg így a csapat, hanem a másik problémát is, hogy Kenny Clark mellett nincs kiemelkedő védőfalember. A rájátszásban láthattuk, hogy az a csapat lehet képes végigmenni, amely védőoldalon dominálja a line of scrimmage-et. Wyatt a szememben a class legjobb belső védőfalembere elsősorban azért, mert benne látom a leginkább, hogy konzisztensen sikeres lesz pass rushban.

Igazából ez a csere azt jelenti, hogy a jövő évi 1. kört ideire váltottuk. Nincs mire várni, most kellenek a tehetséges játékosok!

Patrik: “Akiket szívesen húztam volna a Miamival, azok mind elkeltek…” Illetve szintén nem elhanyagolható szempont, hogy amennyiben Tua mégse válik be, akkor az első kör nagyon jól fog jönni a jövő évi classban.

Dani: Az igen, tetszik, hogy Balázs ráment a win now módra.

Bálint: Az összes zseton az asztal közepén, máshogy ezt nem is lehet.

1/30 Kansas City Chiefs
Jahan Dotson
WR, Penn State

Patrik: “Egy harmadik számú elkapó úgy hiányzik ebből a csapatból mint egy falat kenyér. Dotson nem csak jól egészíti ki Hillt, de egy nagyon alulértékelt possession receiver is.”

1/31 Cincinnati Bengals
Bernhard Raimann
OT, Central Michigan

Balázs: Greent pickeltem két napja ide, most Raimann jött. Igazából pénzfeldobás döntött, egyformán kellene mind guard posztra, mind a fal jobb szélére ember. Igazából amelyik poszt jobban üres marad FA után, azt kell befoltozni.

1/32 Detroit Lions (via Rams)
Devin Lloyd
LB, Utah

Bálint: Hátradőlve követtem az utolsó pickek okozta őrületeket, és vártam, hogy melyik játékos lesz az, akit BPA alapon behúzhatok majd a Lionshöz. Kenyon Green nagy versenyben volt Llyoddal, hogy ő lehessen a befutó a támadófal belsejének hosszútávú megerősítését szem előtt tartva, de végül egy izgalmasabb irányba mozogtam. Llyod tehetségét és értékét tekintve is elsőkörös prospect és magasra tartott játékos, ha e mellé odatesszük, hogy miként fest a Detroit linebacker sora, akkor sokat nem kell vitáznunk, hogy mennyire jó választás ez.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!