Connect with us

Szabadügynök

Értékeljük az új igazolásokat és cseréket

Értékelünk minden igazolást és minden cserét a piac kapcsán. Minden nap frissítjük a cikket. 

Megjegyzés: Csak az évi $5 millió feletti igazolások kerülnek be az értékelőnkbe, illetve a cserék. 

Marquez Valdes-Scantling, WR
3 év, $30 millió

Mindenki nevet ezen, de szerintem nem olyan rossz ez. Nyilván nem fogja pótolni Hillt, de ezt senkitől sem lehet várni. A pálya megnyújtására nagyon is alkalmas lesz, így nem vész el a mélységi eleme a Chiefs offense-nek. És bármilyen meglepő, a hírével ellentétben tavaly egyetlen egy dropja sem volt – oké, ettől még nem lett hirtelen ragasztókezű, de túl van fújva a drop gondja. Plusz ettől függetlenül a Chiefs még draftolni fog legalább egy WRt a top50-ben.

Értékelés: B

(katonadani)

TRADE!
Chiefs adja: Tyreek Hill, WR
Dolphins adja: 1/29 + 2/50 +4/121 +2023/4. + 2023/6.

Tyreek Hill, WR
3 év, $75 millió

Az Adams-cserénél úgy gondoltam, hogy az ellenérték rendben volt, úgyhogy most is úgy gondolom, hiszen nagyjából ugyanarról az értékről van szó és ugyanolyan kaliberű elkapókról (top3). A Chiefs oldaláról annyiban tetszik jobban, mint a Packerséről, hogy KC-ben nincs akkora rövid távú all-in, mint GB-ben, itt Mahomes miatt még sokáig contender lesz a csapat. Persze ez nem jelenti azt, hogy jó lenne az üzlet a részükről, hiszen Hill annyira különleges fegyver, hogy nem igazán lehet pótolni, ráadásul jelenleg a WR sor elég rosszul néz ki – persze nem hiszem, hogy ezzel nyitják majd a szezont.

A Dolphins részéről annyiban rosszabb az értékelés, mint a Raidersnél lent, hogy Hill egy különleges játékos, és nem tudom mennyire fogják tudni maximálisan kihasználni. Tartok tőle, hogy a mély labdákkal nem fogják annyira kamatoztatni képességeit. Ettől még ez egy jó trade a Dolphinstól, meg kell adni Tuának minden lehetséges segítséget, ennél jobbat pedig már nem nagyon lehet összehozni (persze még 1-2 jó falember elférne), ráadásul abból a szempontból jól illik a rendszerbe, hogy elkapás után remek, Mike McDaniel pedig erre akar építeni.

Dolphins: B+
Chiefs: B-

(katonadani)

Terron Armstead, OT
5 év, $75 millió

Armsteadnél mindig ott lesznek a sérüléskérdések, de egészségesen a liga egyik legjobb left tackle-je, így megéri ezt a kockázatot. Ráadásul emiatt (?) áron alul is sikerült megszerezni.

Értékelés: A-

(katonadani)

Za'Darius Smith, Edge
3 év, $42 millió

Smith baromi jól járt, hogy visszamondta a baltimore-i szerződését. A Vikings oldaláról azért nem tudom annyira szeretni a szerződést, a tavalyi hátproblémák nem néznek ki jól, főleg hogy a túloldalon Danielle Hunter is sérülésekkel bajlódott az utóbbi időben. Egészségesen nagyon jó páros lesznek, de mindkettőnek sokat fizetve sérüléskockázattal nem érzem teljesen biztosnak a helyzetet. Nem rossz ez, de azért nem is vagyok odáig érte.

Értékelés: B

(katonadani)

Leonard Fournette, RB
3 év, $21 millió

A tavalyi egy éves $3 milliós szerződése sokkal jobban tetszett, nem szívesen fizetek idősödő futóknak a piacon $7 milliókat hosszabb távra. Rövid távon jó, mert láttuk, hogy jól illik a rendszerbe, a Buccaneers nagyon win now módban van, így kevésbé fér bele egy újjal és/vagy újonccal próbálkozni, szóval ebből a szempontból értem, mégsem tartom az overall filozófiát jónak.

Értékelés: C+

(katonadani)

Trent Brown, OT
2 év, $13 millió

A Patriotson kívül bármelyik más csapatban kockázatos lenne Brown, hiszen New Englandtől távol nem láttuk még, hogy fenntartja a motiváltságát. Ha ez megvan, akkor egy jó tackle a fal jobb szélén, kellett is a Patsnek oda egy ember, ehhez képest olcsó is volt.

Értékelés: A-

(katonadani)

Marcus Mariota, QB
2 év, $18,75 millió

Nagy mostanság a Mariota hájp, amit túlzónak érzek, de amúgy ez egy jó lépés a Falconstól, ha már elcserélték Ryant. Winstonnál (lásd lentebb) kicsit rosszabb irányító, de jóval kevesebbet kapott, és egy kompetens játékot fog tudni nyújtani, amivel nem lesz teljességgel nézhetetlen a Falcons idén. És ez nem gátolja meg a Falconst abban, hogy QB-t húzzon akár az első-, akár a második körben.

Értékelés: B+

(katonadani)

Jayron Kearse, S
2 év, $10 millió

Kearse érdekes eset, ugyanis tavaly nagyon jól ment neki a Cowboysban, jól illett a rendszerbe és jól is teljesített, így teljesen érhető, hogy újra akarták igazolni. Ellenben tavaly annyi snapet játszott, mint amennyit előtte öt év alatt összesen a sérülései miatt.

Értékelés: B

(katonadani)

Jameis Winston, QB
2 év, $28 millió

Az, hogy visszaigazolták Winstont, tetszik. Simán a legjobb opció volt a Watsonról való lemaradás után, ráadásul ez a Saints tavaly bejutott volna a playoffba, ha Winston nem sérül meg a szezon felénél. Szóval simán kinézem belőlük, hogy a gyengébb NFC-ben bejutnak a rájátszásba idén, ehhez pedig kellett egy kompetens irányító (igen, Winston az). Azt nem értem egyedül, hogy miért adtak neki ennyit, miközben igazából verseny nem nagyon lehetett érte, hiszen nagyjából a Seahawks és a Panthers maradt QB nélkül, és nem lehetett hallani, hogy Winstont akarnák.

Értékelés: C+

(katonadani)

TRADE!
Falcons adja: Matt Ryan, QB
Colts adja: 2022/3.kör

A Colts oldaláról mindenképp szuper, hiszen úgy sikerült upgrade-elniük QB poszton a Wentz-deallel együtt, hogy mellé még szereztek egy harmadik körös picket is (ami másodikká alakulhat). De ha önmagában nézzük ezt a cserét, akkor is szuper, hiszen Ryan még mindig egy liga első felébe tartozó QB (bár annak már inkább a végébe), ezért pedig csak egy harmadik kört kellett feladni. Ráadásul Ryannek dome-ban sokkal jobban megy, mint hidegben szabad levegőn, és tiszta zsebből is jelentősen jobban játszik, szóval jó helye lesz neki is Indyben, a Colts pedig így harcban lesz a playoffért. Nyilván nem egy hosszútávú megoldás, de erre a két évre körülbelül 50 millióért teljesen megéri.

A Falcons részéről úgy gondolom, hogy maga Ryan elcserélése jó döntés, hiszen a következő két évben nem jutnak vele együtt sem sehová, utána pedig kiöregszik, tehát jobb hamarabb elkezdeni az újjáépítést, ami elkerülhetetlen volt. Így már jövőre lesz elég pénz a sapkában és így megspórolnak egy, de inkább két szenvedős évet az életükből. Persze ez az évük kvázi teljesen kuka lesz, de így lett volna ez két szezonnal később is. Itt inkább az ellenértékkel van bajom, ugyanis azt gondoltam volna, hogy ennél azért drágábban el lehet adni Ryant, hiszen egy komplettebb csapatnak még mindig egyértelműen segítségére tud lenni, ráadásul rekordnagyságú halott pénzt is be kellett nyelni utána.

Colts: A
Falcons: C

(katonadani)

La'el Collins, OT
2 év, $20 millió

Ha a pályán kívül minden rendben lesz vele, akkor óriási fogás a Bengalsnak, magas szinten oldja meg az óriási tátongó lyukat a fal jobb szélén és ár/érték arányban is simán kedvező.

Értékelés: A

(katonadani)

Gerald Everett, TE
2 év, $12 millió

Nagy hiányposzt volt, Herbertnek kellett még fegyver az offense-be, és ugyan az arcpirító dropok vannak meg elsősorban Everettről, de amúgy egy jó kis atletikus, elkapó tight end. Nem egy top játékos, de használható és teljesen korrekt a neki adott pénz.

Értékelés: B+

(katonadani)

Rashaad Penny, RB
1 év, $5,75 millió

Mindenképp pozitív, hogy csak egy éves szerződés, hiszen nagyjából 5 jó meccs volt Pennynek itt a szezon végén, előtte nagy bustnak tűnt, így kockázatos lett volna több évre lekötni. Ez az öt meccs viszont tényleg olyan jó volt, hogy érdemes volt egy szezonra újraigazolni, csak hát jobb lett volna olcsóbban – többet fog keresni Carsonnál, aki azért jóval többet bizonyított már.

Értékelés: C

(katonadani)

TRADE!
Rams adja: Robert Woods, WR
Titans adja: 2023/6.kör

Ez a csere gyakorlatilag arról szól, hogy a Rams leadta Woods $13,5 milliós fizetését a Titansnek, semmi másról. Az elkapó egészségesen ér nagyjából ennyit, ráadásul a Titansbe tökéletesen illik majd a stílusával, úgyhogy Tennessee oldalról szuper az üzlet, a sérülése miatt nem tökéletes. A Rams pedig a jelek szerint stílust vált valamilyen szinten, hiszen a Kupp-Woods elit blokkoló duó helyett lesz Kupp-Robinson-Beckham trió, ahol ketten csak a hagyományos dropback passzjátékot segítik. Végülis ezzel nyert Super Bowlt a csapat, szóval értem, de nem vagyok benne biztos, hogy jó döntés feladni az "eredeti McVay" elemét a támadósoruknak.

Titans: A-
Rams: C-

(katonadani)

Rasul Douglas, CB
3 év, $21 millió

Én szkeptikus vagyok Douglasszel kapcsolatban, hiszen első négy éve alatt semmit nem tudott mutatni és még csak roster helyet sem érdemelt sokszor, aztán a Packersben lehozta első értékelhető évét tavaly – ami tényleg jóra sikerült, de mennyire lehet erre támaszkodni? Nem vállalhatatlanul sok az évi 7 millió, de az én ízlésemnek sok egy jó évért (ha ez az egy jó év már az ötödik évben jön).

Értékelés: C

(katonadani)

Cordarrelle Patterson, RB/WR
2 év, $10,5 millió

Végre valaki rájött, hogyan lehet használni Pattersont, így nem meglepő, hogy több pénzről lemondva is inkább maradt Atlantában. A Falconsnak szuper üzlet ez, jelenleg Pittsen kívül ő az egyetlen használható skill playere a csapatnak, és nem is volt drága.

Értékelés: A

(katonadani)

Donte Jackson, CB
3 év, $35,1 millió

Jackson egy átlagos, inkonzisztens CB2, aki igazán jó WR-ek ellen nem tudja felvenni a versenyt. Annyiban szerencséje van, hogy Jaycee Horn személyében van a túloldalán egy nagyon jónak tűnő corner, így nem neki kell WR1-ekkel mennie egész meccsen, de nem gondolom, hogy évi közel $12 milliót ér a játéka. Közel sem.

Értékelés: C-

(katonadani)

TRADE!
Texans adja: Deshaun Watson, QB + 2024/5. kör
Browns adja: Három első kör + 2023/3. kör + 2024/4.kör

Deshaun Watson, QB
5 év, $230 millió

Ha kicsit figyelmen kívül hagyjuk a pályán kívüli dolgokat (lesz erről is szó), és csak foci oldalról nézzük, akkor ez egy nagyon jó trade a Brownsnak. Szereztek egy top5-ös (de legrosszabb esetben is top8-as) fiatal irányítót, amire majdhogynem fennállásuk óta várnak. Ezért fel kellett adni három első kört, amiből mondjuk kettő a kör közepe tájékán egy meg a végén lesz, na bumm. Ez nem sok egy már bizonyított top irányítóért. Illetve lehet ez sok, vagy drága vagy bármi, de akkor is megéri.

A Broncos nagyjából ugyanekkora ellenértéket adott fel egy 7 évvel idősebb QB-ért, de talán még többet. Oké, Watsonnak kellett adni egy elég nagy, ráadásul teljesen garantált szerződést, de ha ezen múlott a dolog, hát legyen. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint Watsont majd eltiltják egy fél szezonra valamikor, de négy és fél év kiváló irányítójátékért (plusz az ezt követő jövő) nem igazán van olyan összeg, ami sok lenne (jó, persze van, de ez még közel sem az). Jobb lett volna, ha nem garantált az összeg? Persze. De jobb lett volna, ha újra el kell kezdeni QB után keresgélni a drafton és nagy valószínűséggel még sok-sok évet legjobb esetben is a középmezőnyben tengődve eltölteni? Nem hiszem.

Szóval focioldalról ez teljesen jó a Brownstól. Én itt ezen keretek közt igazából csak ezt tudom értékelni, de nyilván itt nem áll meg a történet, és az egész üzletről, a döntésről, mindenről úgyis az határozza meg mindenki véleményét, hogy mit gondol Watsonról. Ha egy utolsó senkiházinak tartja és nem akarja a csapatában látni, akkor egy hetedik kör és évi 2 millió is sok lenne érte. Ezt is meg tudom érteni és ha emiatt utálja / húzza le a Brownst és tartja borzasztónak a cserét, az teljesen érthető.

Texans oldalról nem vagyok benne biztos, hogy kihozták a maximumot az üzletből, de nyilván sarokba is voltak szorítva a no-trade clause miatt. De így is kaptak egy nagyon jó ellenértéket egy játékosért, aki nem volt hajlandó többet pályára lépni náluk.

Browns: A-
Texans: B+

(katonadani)

JuJu Smith-Schuster, WR
1 év $3M, max $10,75M

Eredetileg a maximum értéket mondták alapnak, azért került be JuJu az értékelőbe, de így már itt marad. A közel 11 milliót sokalltam, de ezek szerint ebből sok minden szinte elérhetetlen ösztönző, és még ha nem is a 3 millió a várható kifizetés, valahol a kettő között lesz az igazság. Úgy pedig teljesen jó ár/érték arányban, ráadásul JuJu jól is illik majd a Chiefsbe, kellett egy ilyen elkapó a csapatba.

Értékelés: A-

(katonadani)

Austin Hooper, TE
1 év $6M

Két éve még közel dupla ennyit kapott, és ugyan az akkor soknak tűnt, Hooper továbbra sem egy rossz játékos, sőt. Nem egy sztár, de ennyiért ez egy nagyon jó üzlet a Titanstől hiányposztra.

Értékelés: A

(katonadani)

Justin Jones, DT
2 év $12M

A Bears megúszta az Ogunjobi-fiaskót, mert a védőfalember nem ment át a fizikai felmérőn, így nem kell neki odaadni a nagyon túlárazott szerződést. Erre fogják magukat és csinálnak még egy megkérdőjelezhető igazolást, bár legalább kisebb mértékben. Jones nem játszott igazán jól a Chargersben (helló, ligautolsó futás elleni védelem, még ha ebben a rendszer is ludas volt), nem tudom miért kapott 6 milliót évente.

Értékelés: C-

(katonadani)

Al-Quadin Muhammad, DE
2 év $10M

Muhammad hasonló kaliber, mint Jones (lásd eggyel fentebb), ő sem váltja meg a világot, de legalább eggyel olcsóbb volt és Eberflus alól jön, tehát ismeri a rendszert.

Értékelés: B-

(katonadani)

Andrew Norwell, G
2 év $10M

Hiányposztra érkezett egy korrekt/jó játékos, aki már nincs pályája csúcsán, de még mindig használható, ráadásul olcsó is volt.

Értékelés: A-

(katonadani)

TRADE!
Packers adja: Davante Adams, WR
Raiders adja: 2022/1 + 2022/2

Davante Adams, WR
5 év, $141,25 millió

Két komoly dolog is történt az éjjel. Egyrészt a Packers elcserélte a sztárelkapó Davante Adamst a Raidersbe, majd a Las Vegas-iak a liga legjobban fizetett elkapójává tették. A szerződés nem meglepő, hiszen Adamsnek tavaly óta ez volt a kérése, az viszont meglepett, hogy állítólag a Packers is megadta volna ezt az ajánlatot (sőt még többet is állítólag), mégis távozni szeretett volna. Megfizették, szó se róla, de ha valaki elveszti egy poszt legjobb játékosát, azt sosem lehet a szememben jóra értékelni.

Raiders: A
Packers: menjetek a p****ba

(chester)

A Packers részéről az all-in módba ez borzasztóan nem illik be, még ha meg is volt kötve a kezük Adams elégedetlenkedésével. Ha úgy nézzük, a lehető legtöbbet kihozták belőle, hiszen ha a Raiders tesz egy ajánlatot és nem matcheli a Packers, akkor két első kör lett volna az ellenérték, ellenben ezt a Raiders és Adams elhúzhatta volna nyárig, megkötve a Packers kezét az igazolásokkal kapcsolatban, szóval az ellenérték ebből a szempontból megfelelő. De elvesztették a liga legjobb elkapóját akkor, amikor dedikáltan win now mód van a következő 3 évre, így pedig nyilván nem lehet nem hogy pozitívan, még semlegesen sem értékelni azt, hogy idáig fajult a dolog, ez ugyanis csak az ő hibájuk.

A Raiders oldaláról sem kevésbé érdekes a történet. Egyrészt megszerezték a liga legjobb elkapóját, az ellenérték is korrekt, főleg látva a csapat draftjait az utóbbi évekből (tudom, más vezetőség, de akkor is), ráadásul Carral instant meglesz a kémia, ami elég fontos. Ez egy jó üzlet a csapattól, de tökéletesre azért én nem tudom értékelni azt, hogy egy első- és egy második kört, plusz 5 évre évi 28+ milliót (vélhetően rengeteg garantálttal) adtak egy már 29 éves játékosnak.

Raiders: A- a szerződésrészletek után: A
Packers: C-

(katonadani)

A Packersé volt a liga legjobb első számú elkapója és a legrosszabb 2. és 3. számúja. Vagy ha nem is ennyire sarkos a dolog, az tény, hogy Adamsen kívül nem volt még csak közepes elkapó sem a rosteren. Ezek mellé a csapat rengeteg játékosnak fizet top szerződéseket. Még egy lassan 30 éves elkapó valaha volt legnagyobb nem irányító szerződése egyszerűen sok lett volna. Vagy akkor továbbra is marad, hogy Adams mellett a 80. és a 100. legjobb elkapója van a Packersnek. Ha egy évig jött volna vissza Rodgers nem gondolnám jó döntésnek, azonban legalább 3 évig még itt lesz, így pedig már más a helyzet. Négy pick a top60-ban idén és rengeteg cap szabadult fel. HA (és ez nagy ha) a Packers szerez használható elkapót a piacon és draftol akár egyet akár kettőt, lehet hogy nem lesz hátrébb a csapat. Az első számú elkapó poszton gyengülne így a gárda, de erősödhetne annyit, hogy a 2. és 3. számú poszton való javulás ezt összességében pozitívba hozza ki.

Raiders részéről remek. A liga talán valaha volt legkeményebb divíziójában vannak jelenleg és erősítenek is szépen. Carr mellett letették a voksukat ezzel, hiszen nagyon nagy érdemei vannak abban, hogy Adams ott kötött ki. Én, aki szeretem a szentimentális dolgokat, nagyon izgatott vagyok, hogy együtt láthatjuk újra ezt a duót. Adams menni akart, sem a pénz, sem a nagyobb Super Bowl esély nem tartotta Green Bayben. El akart menni Vegasba. Akkor pedig, amikor valaki ennyire elvágyakozik és még a csapatok is nyertesen jönnek ki, szerintem ez egy jó üzlet mindhárom félnek.

Raiders: A
Packers: A-

(alatriste)

Michael Pierce, DT
3 év, $16,5 millió

Pierce visszatér Baltimore-ba, de már nem ugyanaz a játékos, aki korábban volt, és az utóbbi két évben covid és sérülések miatt csak 250 snapje volt. Nem vagyok elragadtatva az igazolástól, de egyébként ár/érték arányban korrekt ez a bő $5 millió (főleg látva a többi futás elleni védőfalember szerződését). Ettől függetlenül nem tudom, mennyire lesz még Pierce jó, igazán hasznos játékos.

Értékelés: B-

(katonadani)

Allen Robinson, WR
3 év, $46,5 millió

Kíváncsi vagyok mire megy Robinson egy jó irányítóval, mert sosem volt ilyenje. Én kicsit fáztam tőle a tavalyi éve alapján, mert nem sokat termelt, de ami még rosszabb, hogy nem is nézett ki jól a pályán, mintha lassabb lett volna a korábbiaknál (aztán persze lehet, hogy visszatér a korábbi formájához, még nem túl idős). Ráadásul a Rams oldaláról sem tudom, hogy ez volt-e a legjobb ötlet, mennyire kellett még egy top elkapó a csapatba, miközben azért máshol is elfért volna az erősítés. Ár/érték arányban rendben van, meg mondhatjuk, hogy sosem lehet elég fegyvered, de lehet inkább másra költöttem volna ezt a pénzt.

Értékelés: B-

(katonadani)

Casey Hayward, CB
2 év, $11 millió

Hayward nem fiatal már, ráadásul tavaly teljesen más rendszerben játszott (nagyon jól), ennek ellenére bőven megéri ezt az évi $5,5 milliót.

Értékelés: A-

(katonadani)

Chris Godwin, WR
3 év, 60 millió

Holtversenyben a liga legjobban kereső elkapója lett, és ha megnézzük, hogy a másik két éllovas Amari Cooper és Mike Williams, akkor nem kérdés, hogy kinek a csapata járt a legjobban. Godwin egy piszok jó elkapó, még mindig csak 26 éves, ennél többet is megért volna.

Értékelés: A

(Renningan)

Ezzel sikerült lejjebb szabni a 2022-es cap hitjét, és egyben meg is tartották további 3 idényre. Godwin szempontjából elsőre nem túl előnyös, mert többet érne a szememben, de sérülésből lábadozik, illetve még bőven belefér számára egy újabb nagy szerződés, ha ez lejár. Bradyvel nem csak a jó passzjáték tért vissza, hanem a general manager is.

Értékelés: A+

(chester)

Én azért a poszt (gyakorlatilag) legjobb fizuját nem tudom kiválóra értékelni, hiszen nagyon jó Godwin, de azért egyértelműen nincs a top5-ben. Williamsnél jobbnak gondolom, meg korrekt lépés, jó a Bucsnak is, de A értékeléseket én a piaci ár alatti üzletekre adok.

Értékelés: B

(katonadani)

Tyler Conklin, TE
3 év, 21 millió

Oké, meg kellett erősíteni a posztot, CJ Uzomah azért egymaga nem biztos, hogy elég. Ezzel együtt azért Conklin elég lutri: négy év alatt egyetlen jó szezon, az is tavaly (593 yard, három TD). Nem mondom, hogy ne lehetne jó, meg évi 7 millió dollár ma már nem is olyan sok, de azért nem is kevés.

Értékelés: B-

(Renningan)

Évek óta nem tudják megoldani ezt a posztot, most tettek egy újabb próbát. Ártani biztos nem fog, és még így is tele vannak pénzzel, én ráadásul szeretem a radar alatti játékosokat, Conklin pedig abszolút az.

Értékelés: B

(chester)

Von Miller, Edge
3 év, 53 millió

Egy elit csapat szerzett egy elit védőt hiányposztra. Von Miller kimaxolta a lehetőségeit, 33 évesen is nagyon szép pénzt fog keresni, ráadásul egy Super Bowl esélyes csapatnál. Nagyon hiányzott egy hozzá hasonló playmaker a védelemből.

Értékelés: A

(Renningan)

Kellett egy ilyen minőségi erősítés a sok fiatal edge rusher mellé, ugyanakkor kicsit meglep a hosszú távú elkötelezettség egy 33 éves játékosért. A szerződés annyira nem tetszik, de remélem rám cáfol Miller a játékával.

Értékelés: B+

(chester)

Én is a szerződés hosszát tudom csak kifogásolni, hogy azért itt a harmadik évben még masszív garantáltak vannak, és akkor már 36 éves lesz Miller, nem vagyok benne biztos, hogy akkor is ilyen magas szinten fog teljesíteni. Egy két éves elköteleződés jobban tetszett volna, az éves fizetés teljesen jó, és rövid távon nyilván óriási pluszt jelent a csapatnak.

Értékelés: B+

(katonadani)

Myles Jack, LB
2 év, 16 millió

Jobb mint Schobert, szóval ez így rendben van. Az más kérdés, hogy nem a linebacker posztra költeném azt a kevés pénzem, amikor ennyi lyuk van a rosteren.

Értékelés: B+

(Renningan)

Pittsburghben kétségbeesetten keresik Shazier méltó utódját, meg amúgy is nagyra tartják ezt a pozíciót a mai trendekhez képest. Így, hogy leesett egy prémium játékos, rögtön le is csaptak rá, szerintem áron alul. Lehet nem erre volt a legnagyobb szükség, de jól jártak vele.

Értékelés: B+

(chester)

Za'Darius Smith, Edge
4 év, $35 millió

Ravens eddig nagy nyertes a piacon, ez már a harmadik nagyon jó üzletük. Smith a sérülése ellenére még mindig egy nagyon jó pass rusher, ehhez képest bagóért írt alá volt csapatához.

Értékelés: A

(katonadani)

Eddig a Ravens a piac nyertese. Nem dobálják a brutális szerződéseket, de mégis érkeznek a minőségi, kezdő szintű, sőt egyenes top szint közeli játékosok, ráadásul áron alul. Smith-t ismerik is Baltimore-ban, ki fogják hozni belőle az állatot, hiányposztra is jött, nem lehet belekötni az üzletbe.

Értékelés: A

(Renningan)

TRADE!
Raiders adja: Yannick Ngakoue, Edge
Colts adja: Rock Ya-Sin, CB

Egy csúcson lévő Ngakoue-ért a tavaly kifejezetten jó szezont hozó korábbi második körös Ya-Sin elég kevés lenne, de a pass rusher az utóbbi időben nem találja a formáját, és mivel fölöslegessé is vált, így abszolút érhető a Raiders logikája. A Colts részéről is rendben van a dolog, mert a fiatal corner nem a pótolhatatlan kategória, a plafonja is alacsonyabban van, mint a pass rusheré, ráadásul Ngakoue hiányposztra is jön.

Raiders: B+
Colts: A

(Renningan)

Nem igazán látom, hogy ez a csere miért érte meg a Raidersnek. Ya-Sin a rookie szezonja után inkább a rotációba szorult, és vélhetően ez Vegasban sem lenne másképp. Ha már mindenképp elcserélték volna Ngakouét, akkor mást kértem volna érte. A Colts részéről így érthetőbb a helyzet, mert egy kezdő játékost szereztek, de amennyire imádtam őt a Jagsben, annyira csalódást keltően játszik azóta, és hát a sok csapatváltás nem azt mutatja, hogy az edzők is elégedettek vele. Plusz így az amúgy sem mély CB állomány most még szegényebb lett, szóval nem'tom. Nem win-win, de nem is lose-lose.

Raiders: C+
Colts: B

(chester)

Chandler Jones, Edge
3 év, 52,5 millió

Mahomes, Herbert és Wilson ellen kezdeni kell valamit és az nem kérdés, hogy Jones és a kivágott Nassib vagy az elcserélt Ngakoue között óriási a különbség. Brutális párost alkothat Maxx Crosbyval, ár/érték arányban is rendben van az igazolás, ráadásul ismerős edzőkkel és neki fekvő rendszerben játszhat. Nem tenném a Raiders pass rush duóját a Bosa-Mack páros elé, de ez így is minimum top 5-ös lesz.

Értékelés: A

(Renningan)

Alapos átalakításon megy végig ez a front seven. A széleken jók lesznek, de hogy középen kitől jön a nyomás, az rejtély. Én mondjuk látok kockázatot ebben a duóban, hogy Crosby vajon tényleg rálépett az elit kategória küszöbére, illetve hogy Jonest a sérülések és az életkora mennyire veti vissza onnét.

Értékelés: B

(chester)

Én ezt csak azzal együtt tudom nézni, hogy Ngakoue-t lecserélték rá (és Ya-Sinra). Ér Chandler Jones bő 10 millióval többet, mint Ngakoue? Nem vagyok teljesen biztos benne.

Értékelés: B

(katonadani)

Uchenna Nwosu, Edge
2 év, $20 millió

Ha hirtelen azt gondoltátok, hogyan illene már Nwosu a megszokott Seahawks-rendszerbe, akkor az a válasz, hogy sehogy, de a Hawks rendszert vált, és átáll a trendi Fangio-féle védelemre, amibe viszont nagyon is jól illik Nwosu, hiszen ilyenből jön. Fiatal, felfelé ível még a karrierje, korrekt pénzért jön, tetszik.

Értékelés: B+

(katonadani)

Ez a lépés szinte az egyetlen, ami a Wilson-trade után történt és tetszik. Ilyen fiatal, nagy potenciállal rendelkező, fontos poszton lévő játékosokra kellene költeni, akikre hosszú távon lehet építeni. Persze elképzelhető, hogy Seattle-ben nem rebuildet terveznek, de szerencsére Nwosu minden tervbe jól illik.

Értékelés: A

(Renningan)

Darious Williams, CB
3 év, $30 millió

A Jaguars eddigi legjobb igazolása? Teljesen elragadtatva mondjuk ettől sem vagyok, mert vannak limitációi Williamsnek, azért láttuk tavaly elég sokszor megégették, ráadásul ott nem a nehezebb feladatokat kapta a védelemben Ramsey miatt – ellenben mondjuk jóval több labda szállt felé, ezért is a 8. legtöbb benyelt yard 2021-ből. De itt legalább nincs szó masszív túlfizetésről, rendben van az ár/érték arány, korrekt igazolás.

Értékelés: B+

(katonadani)

Egy jó éve volt két éve, előtte és utána nem sokat mutatott. Kicsit kockázatos, de egyértelműen kezdő szint és hiányposztra érkezett, a csapat többi igazolásához képest maga a tökély.

Értékelés: B+

(Renningan)

Bilal Nichols, DT
2 év, $11 millió

Óriási hiányposzt ez a Raidersnél és ugyan Nichols nem egy sztár, de egy korrekt kezdő és mozgatható a falban több technikán is. A fizetése pedig ennek megfelel.

Értékelés: B+

(katonadani)

A Bears a teljes belső védőfalát lecserélte Larry Ogunjobira évi 13 millióért, amikor a nála jobb Nichols ennek a feléért írt alá. A Raiders küldhet egy doboz csokit Chicagóba, az egyik legnagyobb hiányposztra érkezett egy jó kis játékos korrekt áron.

Értékelés: A-

(Renningan)

Morgan Moses, RT
3 év, $15 millió

Újabb tökéletes igazolás a Ravenstől. Olcsón szereztek egy megbízható és strapabíró tackle-t a fal jobb szélére. Nem lesz domináns, de nem is kell, elég az, hogy egy stabil szintet folyamatosan hozni fog. Valamiért Mosest nem értékelik sokra a ligában a szerződései alapján, szerintem ennél évi pár millióval simán többet ér.

Értékelés: A

(katonadani)

Meglepő az összeg. Azok után, hogy tavaly hasonló összegért, prove it évében bizonyította, hogy még mindig egy megbízható right tackle idénre se ment feljebb az értéke. Ha nem is a dupláját, de évi 7-8 milliót alsó hangon el tudtam volna képzelni az esetében. A Ravens elsősorban fizikális falába pedig nagyon jól illik a nagyra nőtt Moses.

Értékelés: A

(alatriste)

Marcus Maye, S
3 év, $28,5 millió

Kockázatos – ez a szó jutott eszembe először, mikor a számokat megláttam. Nem hülyeség Maye-be fektetni, mert alapvetően egy jó játékos és egyébként jól is illik a Saints rendszerébe free safetyként, de Achilles-sérülésből lábadozik és a tavalyi évet egyébként sem kezdte olyan jól. Nekem ez a közel 10 millió sok, 6 millió körül nagyon tetszett volna.

Értékelés: C+

(katonadani)

Szeritem egy év múlva lehet, hogy az FA egyik nagy lopásának tekintjük majd ezt az igazolást. Maye 2021 előtt egy kiemelkedően jó safety volt még Gregg Williams alatt. Saleh-el nem alakult ki úgy a kapcsolatuk az év elején aztán meg is sérült Marcus. Nem vagyok benne biztos, hogy látványos visszaesést okoz majd a Saints védelmében ha őt teszik be Marcus Williams helyett, aki évi 4 millióval került többe a Ravensnek. Biztosabb választás Williams, de nem feltétlenül jelent ez jobbat is.

Értékelés: A-

(alatriste)

Tyrod Taylor, QB
2 év, $11 millió

Az elsőnek lehozott számokon (17 millió) megrökönyödtem, így azért korrekt a lépés. Azt tartom, hogy negatív cappel, azon aggódva, hogyan fognak felszabadítani elég pénzt, nem feltétlen csereirányítóra kellene költeni, de az oké, hogy kell egy értelmes backup Daniel Jones mögé, hátha kicsit gatyába rázza.

Értékelés: B

(katonadani)

Minek? Az első gondolatom ez volt. Ez az év az utolsó, amikor még kap egy lehetőséget Daniel Jones. Le biztos nem fogják cserélni a veterán Taylorra, ha pedig nagyon rossz lesz, esetleg megsérül elmanagelgetni és összehozni a vereségeket Jake Frommal is sikerülne. Brian Daboll nincs eredménykényszer alatt. Első éves vezetőedzőként ki kell derítenie, hogy a Jones projektben van-e tovább, vagy 2022-ben új irányító után kell esetleg nézni. Ilyen ambíciók mellett teljesen feleslegesnek érzek egy egyébként korrekt csereirányítót a csapatba.

Értékelés: D

(alatriste)

Jordan Hicks, LB
2 év, $10 millió

Értékben teljesen jó, és Hicks nagy kedvencem volt még az Eaglesben, egy korrekt kezdőt kapnak egész olcsón, úgyhogy tetszik az igazolás. Cap gondokkal mondjuk nem biztos, hogy erre fordítottam volna energiákat (és erőforrást), ez az egy kivetnivalóm van.

Értékelés: B+ 

(katonadani)

Nem ez volt a legnagyobb hiányposzt a csapatban, még ha ennyi pénzért bőven jó is Hicks. Támadófal, CB-sor mikor jön?

Értékelés: B

(Renningan)

TRADE!
Patriots adja: Shaq Mason, G
Buccaneers adja: 2022/5.kör

Az egységes reakció: csak ennyi? Egy top5-ös guard, aki egyáltalán nem keres sokat a következő két évben, egy harmadik napos pickért. Jelenlegi információink alapján ez bizony elég egyértelmű:

Buccaneers: A+
Patriots: F

(katonadani)

Egy ELIT, stabil top 5-ös teljesítményt nyújtó, 30 év alatti guardot, aki mindössze 16 millió dollárt fog keresni a következő két évben, hogyan lehet eladni egy ötödik körös pickért? Miért? Tavaly a 4. legjobb értékelést kapta a PFF-től, az ezt megelőző öt évben pedig csak egyszer nem volt legalább a top 6-ban, akkor a 10. volt. Nem értem, hogy ezt a döntést milyen logika alapján hozta meg Bill Belichick.

Buccaneers: A+++
Patriots: WTF

(Renningan)

Jordan Whitehead, S
2 év, $14,5 millió

Whitehead egy jó kis energikus, mindenhol ott van safety, amit szeretek. Ráadásul nem is volt drága, kicsit talán többet vártam.

Értékelés: A-

(katonadani)

Kiváló Reed mellé, ráadásul olcsón. Van még mit foltozni a Jets secondaryjén, de kezd alakulni.

Értékelés: A

(Renningan)

Russell Gage, WR
3 év, $30 millió

Értem, hogy Evans és Godwin mögött megüresedett a WR3 hely és a jelek szerint Brady nem bízik a fiatalokban, de szűkös cap helyzetben biztosan erre kell költeni ennyit, mikor amúgy vannak fiatalok? Gage nem rossz WR3-nak, de nem szívesen adtam volna neki évi 10 milliót.

Értékelés: C

(katonadani)

Ilyen alapon nekem is adhatnának egy évi 1 millió dolláros fizetést WR20-ként. Borzalmas, hogy mennyire elszálltak az elkapóárak, konkrétan harmadik számú elkapóknak adogatnak top WR2 fizetéseket.

Értékelés: D+

(Renningan)

Persze nincs már Antonio Brown de ez nagyon luxus igazolásnak tűnik a Buccaneers részéről. A két első számú elkapójuk így is a liga legjobb duói közt van, mögötte Scotty Miller, Cyril Grayson vagy Tyler Johnson vagy ezen srácok bármilyen varjációja szerintem elég korrekt elkapó sort adott volna ki Gage nélkül is. A két drága veterán mellé plusz évi 10 milliót kicsit luxus erre a posztra költeni amikor a védőfalból, a safety sorból és a támadófalból is fontos távozók voltak. (Még ha utóbbit nevetségesen olcsón sikerült is javítaniuk már).

Értékelés: C

(alatriste)

DJ Reed
3 év, $33 millió

Nagy szüksége volt a Jetsnek egy cornerbackre, Reed nyilván erősítés, de nem gondolom egy igazán jó játékosnak, és a potenciálja sincs meg ehhez, ellenben egy korrekt CB2 és ismeri is Saleh rendszerét. Kicsit drága az én ízlésemnek, de a need miatt érthetőbb.

Értékelés: B-

(katonadani)

A Seahawksban elég jól játszott tavaly, és bár nem egy prototípus corner, de szerintem bőven van benne kezdő potenciál. Évi 12-14 millió közé lőttem be, ehhez képest a 11 milliós fizetés minimum nagyon jó érték a csapatnak. Hiányposztra jött, jó fit lesz a rendszerben, nekem tetszik.

Értékelés: A

(Renningan)

Bobby McCain, S
2 év, $11 millió

Nincs erős vélemény McCainről, és ezzel együtt az üzletről sem. Rendben van. Sorry, ha többet vártatok.

Értékelés: B

(katonadani)

Josey Jewell, LB
2 év, $11 millió

Bírom Jewellt, okos játékos, és nagyon jól kezdte a szezont tavaly, csak hamar megsérült. Szerintem ez egy jó visszaigazolás.

Értékelés: A-

(katonadani)

A sérülése és a kis minta miatt van bennem némi szkepticizmus, illetve Vic Fangio sincs már, de évi 5,5 millió dollárért meg lehetett próbálni.

Értékelés: B+

(Renningan)

Marcus Williams, S
5 év, $70 millió

Szuper igazolás a Ravenstől, igazi mély safetyt akartak, amit Earl Thomasszal próbáltak (meg ugye amilyen Ed Reed is volt), láthatóan értékelik a posztot és Williams pont ebben jó. Nem lesz egy Reed vagy egy pályája csúcsán lévő Thomas, de a legjobb elérhető opció volt, ráadásul olcsóbb is volt, mint gondoltam.

Értékelés: A

(katonadani)

Nem is értem: amikor a tucatjátékosokat túlfizetik, a Williamshez hasonló klasszisok még csak a rekord közelébe sem jutnak. A Ravens szerzett áron alul egy zseniális free safetyt, aki amellett, hogy coverage-ben elit, a játék minden más aspektusában is átlag feletti.

Értékelés: A+

(Renningan)

Randy Gregory, Edge
5 év, $70 millió

Eredetileg Cowboys, de végül Broncos lett belőle – az értékelésen persze nem változtat. Csak a pályán ez még olcsó is Gregorynak, mert ha a focira koncentrál, akkor nagyon jó játékos. Nyilván nem lehet figyelmen kívül hagyni a múltját, hogy nem igazán lehetett rá számítani hosszú távon, de ezért van csak 28 millió garantált a szerződésben, tehát gyakorlatilag két évre szól garantáltan.

Értékelés: B+

(katonadani)

Gregorytól ez elég nagy gyökérség azok után, hogy a Cowboys évekig kitarott mellette. A Broncostól viszont elég nagy fogás ez, pláne ha tényleg alacsony a garantált tartalom. A kockázat persze még mindig elég nagy, de ha a védő nem barmolja el és ott lesz a pályán, akkor igazi playmaker lehet Denverben.

Értékelés: B+

(Renningan)

Maliek Collins, DL
2 év, $17 millió

Collins egy korrekt, használható játékos a fal közepén, a rendszerbe is jól illik, de nem váltja meg a világot. A tavalyi $5 milliós árcédulája jobban tetszett, mint a mostani.

Értékelés: B-

(katonadani)

James Daniels, G
3 év, $26,5 millió

Ez a legjobb igazolása a támadófalba a Steelersnek. Daniels egy megbízható játékos, ő tényleg javítani fog az egységen (mármint egy poszton, azért egymaga nem oldja meg a gondokat), és az ára is jó.

Értékelés: A

(katonadani)

Áron alul sikerült igazolni egy átlagon felüli guardot! El sem hiszem, hogy a Steelers ezt meglépte. Még mindig gyenge a támadófal, de már legalább van némi fény az alagút végén.

Értékelés: A+

(Renningan)

Charles Harris, Edge
2 év, $14 millió

Nem tudom, én még nem hiszem el Harrisről, hogy hirtelen rátalált a pass rush elixírre több évnyi nagyon gyenge játék után. A tavalyi éve nem volt rossz, de nem bíznék rá kezdő posztot. Nem vészes a szerződése nem arról van szó, de nem tudok lelkesedni az igazolásért.

Értékelés: B-

(katonadani)

Naggyá tette a rendszer, de amúgy még mindig közelebb áll a busthoz, mint nem. Ezzel együtt legalább nem 10+ millióért maradt, amire azért volt esély – nem egy olyan nagyon jó igazolás, de nem is rossz. Belefért.

Értékelés: B

(Renningan)

Connor Williams, G
2 év, $14 millió

Megmondom őszintén nagyobb erősítést várnék a Dolphinshoz. Korrekt kezdő lesz Williams, nem is volt drága, szóval rendben van ez önmagában. Tegyük hozzá viszont, hogy a Cowboys falának gyenge pontja volt, szóval megváltást nem várnék tőle, és kevésnek érzem egyelőre az erőfeszítést a csapattól, guardban pedig már nem is fognak tudni jobbat szerezni. Nagyon kéne egy tackle, khm, Terron Armstead.

Értékelés: B

(katonadani)

Az előrelépés adott, jobb lett Williamsszel a fal. Nem sztár, viszont ennél többet is kaphatott volna az előzetes jóslatok szerint, szóval semmiképp sem rossz az üzlet. Nem tőle lesz top a Dolphins fala, de ár/érték arányban nagyon jó lett az igazolás.

Értékelés: A-

(Renningan)

DJ Chark, WR
1 év, $10 millió

Azt hittem Chark drágábban fog elkelni, ennyiért jó fogás a Lionsnek, ahol óriási hiányposzt volt az elkapó. Nyilván kérdés, hogy a sérülésből hogyan épül fel, de van benne potenciál, a tegnapi WR fizetésekhez képest ez kifejezetten jó üzlet.

Értékelés: A

(katonadani)

Amilyen fizetéseket osztogatnak a második-harmadik számú játékosoknak, ez maga a tökély. Óriási hiányposztra érkezett, és bár van benne kockázat, ha mégis mellé menne az igazolás, akkor sem kell évekig nyögni a terheket miatta. Boldog vagyok.

Értékelés: A+

(Renningan)

Brandon Scherff, G
3 év, $49,5 millió

Kiderültek a részletek, nem meglepő módon a legjobban fizetett guard lett (de amint meglesz Quenton Nelson szerződése, vélhetően csak második lesz). Persze egyedül nem tud csodát tenni, de kezdésnek nem rossz, viszont sokakkal ellentétben én maradnék valamelyik OT kiválasztására ennek ellenére 1/1-re. Nehéz hogy értékelni egy top fizetést, de látva milyen igazolásokat csináltak, ebben végre látni komoly értelmet is.

Értékelés: A

(chester)

Az biztos, hogy ez a legjobb igazolása eddig a Jaguarsnak, hiszen itt tényleg top játékost szereztek, azért pedig jobban megéri bankot robbantani. Tegyük hozzá, hogy Scherff azért sérülékeny és ez rekordfizetés, szóval azért tökéletesre nem lehet értékelni (szerintem).

Értékelés: B+

(katonadani)

Mason Cole, C
3 év, $15,75 millió

Tavaly atomjaira hullott a támadófal, és belátták, hogy a kinevelt állományra nem lehet rábízni a QB életét. Ár/érték arányban ez a deal nagyon tetszik, Cole inkább a futásokhoz tesz hozzá többet, de ennek Najee Harris csak örülhet.

Értékelés: B+

(chester)

Ár/érték arányban rendben van, nekem az a bajom, hogy posztot kell váltania és amúgy meg egy gyenge játékos, szóval olyan sokkal előrébb azért nem lesz a Steelers fala, főleg hogy most Trubiskynek kell blokkolni, nem Big Bennek.

Értékelés: B-

(katonadani)

CJ Uzomah, TE
3 év, $24 millió

Számomra elgondolkodtató, hogy a tavaly remek szezon produkáló tight endért nem akart licitháborúba menni az a Bengals, aminek bőven belefért volna az újraigazolása. Lehet ők tudnak valamit... A Jets szándéka érthető, kell a támogatás Wilsonnak, összességében nem volt drága igazolás, de a garantált összegre és annak eloszlására kíváncsi lennék a pezsgőbontás előtt.

Értékelés: B

(chester)

Nekem ez jobban tetszik, Uzomah egy használható játékos, nem is volt drága a piachoz képest, a Jetsbe pedig nagyon kellett egy tight end.

Értékelés: B+

(katonadani)

Mark Glowinski, G
3 év, $20 millió

Kellett az OL-be erősítés, Hernandeznél jobb játékosnak gondolom, és nem volt egyáltalán drága. Szép munka.

Értékelés: A

(chester)

Én ennyire pozitív nem vagyok, mert Glowinski nem egy igazán jó játékos, egy korrekt kezdő. Az biztos, hogy erősítés a falba, drága sem volt, de igazán olcsó sem. Ez egy korrekt lépés.

Értékelés: B

(katonadani)

Xavier Woods, S
3 év, $15,75 millió

Nem vagyok benne biztos, hogy egy free agent safety kellett a boldogsághoz a Panthersnél. Woods nem rossz és nem is drága, csak amikor ennyi lyuk van, akkor én nem egy safetyvel kezdeném az igazolásokat.

Értékelés: B-

(chester)

A fit jó, és azzal nem értek egyet, hogy mindent meg kell oldani azelőtt, hogy safetyt igazolnál, lehet ezt párhuzamosan is csinálni. Nyilván nem a legfontosabb, de ettől még oda is kell ember, Woods pedig nem rossz, jól kiegészíti majd Chinnt, nem is kellett sokat költeni rá.

Értékelés: B+

(katonadani)

Zay Jones, WR
3 év, $24 millió

Értem a szándékot, tele vannak elköltendő pénzzel, és mindenki látta, hogy mennyire nem kapott támogatást Lawrence tavaly a csapattársaitól. De tényleg az a megoldás, hogy közepes játékosoknak adnak sok pénzt? Agholor tavalyi példája elrettent attól, hogy bármi bizalmat fűzzek ex-Raiders elkapókért, úgyhogy erre szerintem rá fognak fázni, miközben Charkot úgy néz ki elengedik...

Értékelés: C

(chester)

Értem én, hogy kell az erősítés, de ott volt Engram és Kirk erre, meg közepes-gyenge játékos volt már így is bőven a keretben (Engram és Kirk mellett Marvin Jones és Laviska Shenault, így legjobb esetben az 5. legjobb elkapó fegyver lehet, és akkor még Etienne-ről nem volt szó), szóval teljesen felesleges volt még egy, főleg egész magas fizuért.

Értékelés: F

(katonadani)

Sebastian Joseph-Day, DT
3 év, $24 millió

Nagyon patent amit Tom Telesco csinál eddig, ez ráadásul valami elképesztően jó szerződés, csak ne álljanak meg ennyinél.

Értékelés: A+

(chester)

A Chargers legfontosabb feladata volt, hogy a futás elleni védelmet felturbózza, Joseph-Day pedig ennek a mestere, ráadásul pontosan ismeri a rendszert is.

Értékelés: A

(katonadani)

Mitchell Trubisky, QB
2 év, $14,25 millió, ösztönzőkkel $27 millió

Rettegést látok a Steelers szurkolók arcán, de szerintem felesleges. Ezzel egyrészt elkerülték, hogy ne Mason Rudolph vagy Dwayne Haskins legyen pályán, ami már díjazandó, másrészt meg egy biztosíték a draft előtt, hogy ne kelljen felelőtlen lépést tenni (érts brutális ellenértékért felcsere) egy irányítóért. Ráadásul nincs is agyonfizetve, és tele van ösztönzőkkel a szerződés. Nem vagyok Trubisky rajongó, de ez így teljesen rendben van.

Értékelés: B+

(chester)

Austin Corbett, G
3 év, $29,25 millió

Elég nagyot megy a Rams 2018-as osztálya, itt egy újabb komoly szerződés. Nem tudom mi van idén a csapatokkal, de 1-2 kivételtől eltekintve nagyon jó ár/érték arányú szerződések vannak. Bármilyen poszton elfért az erősítés ebben a falban, de a Paradis szerződésből okulva megvárnám azért a garantált tartalmakat is.

Értékelés: B+

(chester)

Harrison Phillips, DT
3 év, $19,5 millió

Michael Pierce nem vált be, így hoztak olcsóbban egy fiatalabb futás ellen használható játékost. Tetszik, bár nem tudom mennyire fenntartható amit Phillips csinál.

Értékelés: A-

(chester)

Biztos kellett ő Dalvin Tomlinson mellé? Nekem elég redundánsak ők ketten. Önmagában ez korrekt ár Phillipsért, de ha ennyire nincs helyed a sapkában, ellenben égetőbb hiányposztjaid vannak, akkor nem ebbe az irányba mozognék.

Értékelés: B-

(katonadani)

AJ Cann, G
2 év, $10,5 millió

Továbbra sem akarnak Houstonban a középszernél feljebb nézni igazolások terén, de játékos oldalon is megértem, hogy nem a Texans ajánlatára várnak epekedve. A rutint biztosítja, a csoport nem idegen számára, a világot nem váltja meg, de legalább nem elrugaszkodott szerződés.

Értékelés: C+

(chester)

DJ Jones, DT
3 év, $30 millió

Nem tudom, hogy Jones csak a rendszer haszonélvezője volt Kaliforniában, vagy tényleg egy jó játékos, így óvatosan értékelem ezt a szerződést. Papíron ez is egy remek igazolás, a Broncos falára amúgy is ráfért az erősítés a távozókat nézve.

Értékelés: B+

(chester)

Justin Reid, S
3 év, $31,5 millió

Tyrann Mathieu örökségébe lépni senkinek sem egyszerű feladat, kíváncsi vagyok Reid megugorja-e. Fit szempontjából nagyon jó helyre került, én rettentően kedvelem, de borzasztó ingadozó a játéka. Ha megy neki, és Spagnuolo kihozza belőle az állatot, akkor a liga öt legjobb safetyje között lesz 2022-ben, ellenben ha nem megy neki, akkor bottom 5 teljesítményre is képes. Kíváncsian várom.

Értékelés: B

(chester)

Hasonlóan állok én is ehhez. Reidet nehezen tudtam megfogni mindig is, mert baromi tehetségesnek gondolom, de sokszor nem jött ez ki a Texansnál és nem játszott ennek megfelelően.

Értékelés: B

(katonadani)

Teddy Bridgewater, QB
1 év, max $10 millió

Számítottam QB igazolásra, de nem vele képzeltem el. Brissettnél jobb, drágának nem drága, de McDaniel rendszerébe más mentort hoztam volna Tuának. Semmi személyes, de remélem nem sűrűn látjuk majd a pályán, engem Tua érdekelne.

Értékelés: A-

(chester)

Charvarius Ward, CB
3 év, $42 millió

Ne legyen igazam, de ez szerintem bukó lesz... Bár DeMeco Ryans láthattuk, hogy legalább olyan jó játékosok nevelésében mint Robert Saleh, szóval van ok a reményre, és az elszállt cornerback fizetésekhez képest ez még mindig rettentő baráti összeg, de valamiért azt érzem, hogy ez nem fog jól elsülni.

Értékelés: C+

(chester)

Wardot is nehéz megfognom kicsit, mert ő meg kevésbé tehetséges talán, de annál meg jobban játszott a Chiefsnél és mindig lehozott egy korrekt-jó szintet. Hogy ez a rendszer miatt volt-e, az jó kérdés, ráadásul a 49ers merőben más a séma és mást várnak majd Wardtól, így ezt kockázatosnak tartom évi 14 millióért. A tavalyi állományhoz képest mindenképp erősítés, de én kicsit tartok tőle.

Értékelés: C+

(katonadani)

Chukwuma Okorafor, OT
3 év, $24 millió

A Steelers továbbra is a kitaposott ösvényen marad. Várható volt, hogy egy nagy nevű FA helyett a saját nevelésű srác kap inkább szerződést, de az offense szempontjából ez nem túl örömteli. Okorafor egy nagyon rossz OT, a PFF-nél konkrétan a 61. legmagasabb értékelést kapta a 83-ból, ami ugyan előrelépés a 2020-as 70/79-hez képest, de ilyen ütemben haladva még 3-4 év, mire pozitív hozzáadott értéke lesz a játékhoz.

Értékelés: C

(Renningan)

Evan Engram, TE
1 év, $9 millió

Továbbra sem értem. Engram egy teljesen átlag alatti tight end, aki nem tud blokkolni, minden 10. labdáját elejti (ez NFL-szinten borzalmas) és a fene nagy atletikussága, 191 centije és 109 kilója ellenére sem tud mit kezdeni az 50-50-as labdákkal. Persze nyilván más volt a hibás és majd Jacksonville-ben állat lesz, biztos 28 éves korában jön el a régóta várt áttörés.

Értékelés: C-

(Renningan)

Nekem viszont tetszik, bár én amúgy is elfogult vagyok Engrammel. Pederson imádja a tight endeket, így Engram részéről is értem miért ide igazolt. Nem tud blokkolni, ellenben gyakran megjátszható, tight end mércével elit atletikussággal, és Lawrence-nek ez kell. Csak kapja el a labdákat....

Értékelés: B

(chester)

Carlton Davis, CB
3 év, $45M

Jacksonhoz (alább) hasonlóan Davis is áron alul írt alá szerintem, és meglepett, hogy a Buccaneers meg tudta tartani, de jól tették – kérdés kit kell így beáldozni majd.

Értékelés: A 

(katonadani)

Ez lenne a Tom Brady magic? Vagy csak egyszerűen idén alul értékelik a cornereket? Így vagy úgy, az évi 15 millió dollár minimum reális Davisért, aki nélkül elég féloldalasan nézett volna ki a Bucs amúgy is vérszegény secondaryje.

Értékelés: A-

(Renningan)

JC Jackson, CB
5 év, $82,5M

Lehetett hallani a Chargers komoly érdeklődéséről, így nem meglepő az igazolás, a számok viszont igen, ugyanis évi $20 millió körül pletykáltak. Ugyan az talán kicsit sok lett volna, ez az évi $16,5 viszont nagyon jó ár a csapat részéről, Jackson pedig hatalmas pluszt nyújt majd a csapatnak. Top játékos bőven korrekt áron.

Értékelés: A

(katonadani)

Évi 20 millió dolláron sem lettünk volna nagyon meglepve, ehhez képest szinte tescós áron érkezett. Óriási hiányposztra jött, ő lehet egy elit védelem utolsó hiányzó darabkája, le a kalappal a Chargers előtt.

Értékelés: A

(Renningan)

Cedric Wilson, WR
3 év, $22,8 millió

Egy értékelhető szezonja volt eddigi karrierje után, de az elég jól sikerült: tavaly 664 yardot és hat TD-t szerzett a Cowboysban. Kellenek a fegyverek Tuának, kicsit túl lett becsülve, de ez még védhető.

Értékelés: B+

(Renningan)

Wilson egy jó 3-4. számú elkapó, erre nem szívesen áldoznék bő 7 milliót évente, és nem hiszem, hogy ő ennél több lehet.

Értékelés: C+

(katonadani)

Brian Allen, C
3 év, $24 millió

Várható volt, hogy inkább őt, nem pedig a szintén lejáró szerződésű guard Austin Corbettet igazolja vissza a csapat. Kettőjük közül Allen nemcsak jobb értéket képvisel, de olcsóbb és nehezebben pótolható. Talán az évi 8 millió dollár egy kicsit sok, de ez még bőven belefér.

Értékelés: A-

(Renningan)

Mo Alie-Cox, TE
3 év, $18 millió

Blokkolásban és elkapásoknál is használható tight end, ráadásul jó eséllyel kezdeni is fog. A rendszer miatt szükség van rá, és bár nem egy sztár, de évi 6 millió dollárt megér, pláne látva a többi TE fizetését.

Értékelés: B+

(Renningan)

Will Dissly, TE
3 év, $24 millió

Nem értem, mi ez a tight end láz, de oké, legyen, most valamiért ez lett a sláger. Ugyanakkor ez sem magyarázza azt, miért adott a Seahawks egy évi 8 millió dolláros szerződést egy olyan játékosnak, aki egyrészt még soha nem szerzett 265 yardnál többet, másrészt Noah Fant megszerzése után legfeljebb cserének lesz jó.

Értékelés: WTF

(Renningan)

De'Vondre Campbell, LB
5 év, $50 millió

Idős, nem fontos poszton játszó, egyetlen értékelhető szezont felmutató játékosnak egy ilyen nagy szerződést adni soha nem jó biznisz. És oké, hogy az első évben keveset fog foglalni, de pont a Packers az a csapat, aminek ezek nem nagyon férnek bele, pláne nem úgy, hogy vannak a linebackernél égetőbb problémák is, amikre jó lenne költeni.

Értékelés: C

(Renningan)

Szerintem ez reális Campbellnek, főleg hogy láttuk ebben a rendszerben mire képes.

Értékelés: B

(katonadani)

Christian Kirk
4 év, $72 millió

Mint kiderült a garantált rész nagyon alacsony, 37.5 millió. Mivel hosszú a szerződés vélhetően a garantált összegek 1-2 év alatt kifutnak majd relatív alacsony cap hit mellett és szinte biztos, hogy a szerződése 4. és 5. évét sose éli meg ez a kontraktus. Persze az éves átlag nagyon magas de a garantált miatt ki lehet alakítani belőle egy amolyan 2 + 1 + 2 éves szerződéset amiknél újraigazolásokkal vagy új szerződéssel utólag már nem fognak ilyen rosszul festeni. Persze ettől még az első nap legrosszabb üzletei közt van ez.

Értékelés: D

(alatriste)

Te jó ég. Oké, az eredetileg lehozott évi $21 millió a maximum érték, de tök mindegy, évi 17-18 millióra is ugyanolyan értékelést adok. A srácnak négy darab 100 yardos meccse van, már a piac előtt jósolt évi $14 milliót is soknak tartottam, nem hogy ezeket a számokat. Egyáltalán nem kiemelkedő játékos, sőt. Egy korrekt WR2 / slot játékos, 12-13 millióért nem lenne nagy bajom vele. Annyit hozzátennék, hogy tök jól illik majd a Jagsbe, de hát ez brutál sok pénz.

Értékelés: WTF

(katonadani)

Amennyiben a teljes szerződést nézzük, akkor Kirk holtversenyben a liga negyedik legjobban kereső elkapója lett. Mindezt úgy, hogy egyszer sem szerzett 1000 yardot egy szezonban, a rájátszással együtt összesen 2955 yardja és 17 TD-je van négy év alatt és még egy jobb WR2-nek is erős túlzás lenne tartani. Benne volt a pakliban, hogy túlfizetik és akár 12-14 milliót is kaphat, ez azonban brutálisan sok.

Értékelés: WTF

(Renningan)

BJ Hill, DT
3 év, $30 millió

Tavaly érkezett a csapathoz egy csere után, a center Billy Price-t kellett érte feladni, ami hatalmas üzlet volt. Nem biztos, hogy Hill játéka ér ennyi pénzt, de még mindig ezerszer jobb az ő szerződése, mint amit a Bears adott Larry Ogunjobinak.

Értékelés: B+

(Renningan)

Haason Reddick, Edge
3 év, $45 millió

Uh. Értem, hogy az Eaglesnek meg kellett erősíteni a pass rushát és egy olyan embert akartak, aki 2 pontos felállásból is tud játszani és coverage-be is küldhető, Reddick pedig ilyen. A fit tehát tökéletes, de szerintem Reddick egy nagyon egydimenziós játékos pass rushban, épp ezért közel sem ér ennyit.

Értékelés: D

(katonadani)

Egy picivel jobb, mint Vic Beasley volt anno, de ennyi. A rendszer tette naggyá az elmúlt két évben, a Panthersnél és a Cardinalsnál is rendre olyan helyzetet teremtettek neki, amikor egyedül, blokkolatlanul mehetett az irányítóra. Szituációs pass rusherként teljesen jó, de nem domináns és nem tesz önmagában jobbá egy védelmet. 7-8 millió lett volna a reális, ez így nagyon fölé ment.

Értékelés: D

(Renningan)

Brexton Berrios, WR
2 év, $12 millió

Kiváló visszahordó és jó 3-4. számú elkapó, ráadásul az öltözőben is szeretik. Tetszik a megtartása és árban is rendben van.

Értékelés: A-

(katonadani)

Ben Jones, C
2 év, $14 millió

Miután Jensen visszatért a Bucshoz, ő lett a legjobb center a piacon, így azt hittem ennél többet fog hazavinni. Oké, nincs Jensen szintjén, de egy jó játékos, ráadásul azt is tudjuk, hogy a Titansbe jól illik.

Értékelés: A-

(katonadani)

Laken Tomlinson, G
3 év, $40 millió

A Jets nagyon ráfekszik a támadófal megerősítésére, ráadásul az edzői stáb jól ismeri Tomlinsont, aki kiválóan illik majd a rendszerbe. Egy picit drága (10M körül jobban tetszene), illetve vagy neki, vagy Alijah Vera-Tuckernek oldalt kell váltania.

Értékelés: B

(katonadani)

Hazai pálya lesz neki a Jets, ahol jó eséllyel azt fogja játszani, amit a 49ersben naggyá tette. A Lionsben első körösként hatalmas bust lett, de ez a Shanahan féle blokkolási rendszer nagyon ül neki, így papíron óriási fogás lehet.

Értékelés: A-

(Renningan)

Folorunso Fatukasi, DT
3 év, $30 millió

Nagyon bírom Fatukasit és nagyjából ekkora szerződésre lehetett számítani, szóval ez nagyon is rendben van a Jaguarstól. Kiváló futás elleni védő, és még ha pass rushban nem is nyújt sokat, ez is hasznos dolog.

Értékelés: B+

(katonadani)

Foyesade Oluokun, LB
3 év, $45 millió

Oluokunt is bírom, de ez borzasztóan sok érte. Ráadásul a Jaguars már korábban is befürdött szabadügynök linebackerekkel, és amúgy sem túl jó a track recordja a drága szabadügynök off-ball LB-knek. Az utóbbi öt linebacker, aki 10+ millióért írt alá a piacon: Cory Littleton (LV) Blake Martinez (NYG) Jamie Collins (DET) C.J. Mosley (NYJ) Kwon Alexander (SF). Ráadásul a Jagsnek van már egy 14 milliós linebackere, a Seahawks safetyjeihez hasonlóan nem ez a legjobb csapatépítési stratégia.

Értékelés: D

(katonadani)

A Rams tavaly úgy nyert bajnoki címet, hogy kb. nem volt linebackere, ehhez képest a Jaguars lassan tíz éve vallja azt a nézetet, hogy legalább két, de inkább három nagyon drága LB-nek kell a csapatban lenni. Értem én, hogy van pénz és Oluokon plafonja magasan van, de egyrészt értéktelen poszton játszik, másrészt a padlója is elég alacsonyan van.

Értékelés: F

(Renningan)

Ted Karras, C/G
3 év, $18 millió

Az ötlet tetszik, hogy a Bengals rámegy arra, hogy ne legyen átjáróház a támadófala. Nem kell top fal, elég egy közepesre hasonlító is. Karras és Cappa egyértelműen javít az eddigi helyzeten és mindketten használható kezdők, ami elég lehet a legtöbb meccsen. Mondjuk egy top védőfal mindkettejüket szét tudja szedni, de ennyiért ez rendben van.

Értékelés: B

(katonadani)

Karras egy több poszton bevethető, kicsit talál alulértékelt falember. Egyértelmű előrelépés, évi 6 milliót is simán megér, bőven jobb ár/érték arányban, mint Cappa volt.

Értékelés: B+

(Renningan)

Tracy Walker, S
3 év, $25 millió

Kicsit sok ez a fizetés, Walker ennyire azért nem jó. Egy erős közepes játékos, viszont vezér az öltözőben és a pályán, ami Dan Campbellnek sokat ér, így végül is érthető az a pár extra millió. Nem olyan jó ez a szerződés, de nincs is vele nagy baj.

Értékelés: B

(Renningan)

Larry Ogunjobi, DT
3 év, $40,5 millió

Abban sem voltam biztos, hogy eléri az 5 milliós határt, hogy bekerüljön az értékelőbe, vagy ha igen, akkor is közelebb lett volna az 5-höz, mint a 10-hez. Szép sackszámokat hozott idén, de nem állt arányban a játékával, átlag alatti volt a pass rush win rate-je, és futás ellen se volt jobb. És elengedik Akiem Hickst, Bilal Nicholst és Eddie Goldmant is. Könnyen lehet érvelni amellett, hogy mindegyik jobb játékos Ogunjobinál. Nem értem ezt.

Értékelés: F

(katonadani)

752 snapen lépett pályára, volt 41 nyomásgyakorlása és 8 sackje, ami tök jó, de ezt úgy sikerült elérnie, hogy volt négy nála jobb játékos a védőfalban és így rá már nem jutott ember. A PFF-nél még a top 200 legjobb FA közé sem fért be, és még ha ennyire nem is rossz játékos, de 6-7 millió dollárnál így sem ért többet. Ehhez képest a Bears évi 13,5 millió dolláros szerződést adott neki, miközben kivágta a nála olcsóbb és polcokkal jobb Eddie Goldmant.

Értékelés: WTF

(Renningan)

Quandre Diggs, S
3 év, $40 millió

Diggs egy jó kis játékos, eddig azt gondoltam, hogy alulértékelt, de ezt a mostani fizetése nem tükrözi, mert ennél kevesebbre számítottam (9-10M körül). Igazi vezér, jó az öltözőben, amik fontosak, a játékát is szeretem, de ha megnézzük, hogy Jamal Adamsszel együtt évi $30 milliót visznek haza, akkor nem biztos, hogy ez a legjobb módja a csapatépítésnek. Önmagában nem lenne bajom ezzel a deallel, de ezt is figyelembe véve:

Értékelés: C+

(katonadani)

A Rams és a Bucs (és bármeddig mehetnénk vissza az időben) azért nyert bajnokságot, mert a fizetési plafon 15 százalékát safetykre költötte – ja nem. Nem igazán értem ezt a csapatépítési módszert, az ilyen szerződéseket nem akkor kell megkötni, amikor épp elcserélted a franchise irányítódat.

Értékelés: C-

(Renningan)

James Conner, RB
3 év, $21 millió

27 éves, sérülékeny futónak, akinek ráadásul a várhatón felüli yardjai is negatívban voltak az utóbbi három szezonban, három éves szerződést adni (abból ráadásul gyakorlatilag két év garantált) nem a legjobb ötlet. A rendszer segíti a munkáját, ismerik Arizonában, de ennél lettek volna jobb megoldások.

Értékelés: D

(katonadani)

Kenyan Drake-re is milyen jó ötlet volt anno transition taget tenni... De az legalább csak egy évre szólt, ebből a szerződésből sokkal nehezebb lesz kiszállni. Nem baj, most majd futhat Conner 300-szor, hogy meglegyen az 1000 yard (a 16 TD-hez nem tudom, hányszor kell futnia majd idén).

Értékelés: D

(Renningan)

Chase Edmonds, RB
2 év, $12,6 millió

Jobban tetszik, mint a Conner igazolás, mert csak két év és egy picit olcsóbb, ráadásul szerintem Edmonds jobban is illik a Dolphins új rendszerébe, mint Conner a Cardinalséba. Az biztos, hogy a Shanahan-féle offense-be kell futó, ráadásul ilyen futó kell, de lehet ilyet találni a drafton is, nem kell erre ennyit költeni. Oké, a Dolphinsnak most belefér, de akkor is. Jól illik Edmonds Miamiba, de egyelőre nincs támadófal, és abban sem vagyok biztos, hogy teljes értékű első számú workloadot elbír.

Értékelés: C+

(katonadani)

Connerhez képest jó, mert több dologban használható és nagyon jó fit lehet Tua mellé. És még csak annyira nem is drága, mert ma már ennyit kapnak az ilyen kaliberű futók, ezzel együtt kell élni. De azért ez nem egy bombasztikus üzlet és inkább csak a Conner szerződés húzza fel.

Értékelés: B-

(Renningan)

Alex Cappa, G
4 év, $40 millió

Cappa egyértelmű upgrade jobb guard poszton a csapatnál, mert az igazi átjáróház volt egész évben. És Cappa egy kezdő kaliberű guard. Ez a jó hír. A rossz az, hogy Cappa nem egy kiváló játékos. Ráadásul most nem lesz top center és top RT a két oldalán, és egy gyorsan passzoló QB mögötte, ezáltal bőven van benne kockázat. Ó, és nem is volt olcsó, ez top5-ös RG fizu.

Értékelés: C+

(katonadani)

Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, kellett az erősítés a támadófalba, de az árcédula nagyon magasan van. Még ha két jó OT kerülne mellé, akkor rendben lenne, de így ez így nettó kockázat, Cappa önmagában nem húzza majd fel az egységet.

Értékelés: C

(Renningan)

Joe Noteboom, LT
3 év, $40 millió

A Rams itt potenciált fizetett meg, mert Noteboomból semmit sem láttunk eddig igazából. Ez minden bizonnyal azt is jelenti, hogy Andrew Whitworth visszavonul és akkor Noteboom már idén kezdő lesz, de azért ez erős kockázatnak tűnik kívülről. Persze ők látják edzésen meg minden, de akkor is.

Értékelés: C

(katonadani)

Beugróként teljesen jól játszott és a potenciálja hatalmas a korábbi harmadik körös játékosnak. Az más kérdés, hogy ez inkább évi 8-9 millió dollárt kellett volna, hogy érjen, az évi 13,3 millió elég komoly túlfizetés.

Értékelés: B-

(Renningan)

Emmanuel Ogbah, Edge
4 év, $65 millió

Ogbah nem egy rossz játékos, de nem is igazi difference maker. Egy átlagos kezdő, de első számú rushernek meg simán átlag alatti, és most annak igazolták. A számai jól néznek ki tavalyról, de sokat segített neki Flores rendszere. Ha Leonard Floyd hasonló fizetéséhez hasonlítjuk, akkor látjuk, hogy ez a piac a közepes edge rushereknél is, ettől még nem fogom jó ötletnek tartani ennyit fizetni ilyen kaliber játékosoknak.

Értékelés: C+

(katonadani)

A korábbi második körös pass rusher 2020 óta erősíti a csapatot és ez idő alatt 127 nyomást és 22 sacket jegyzett a PFF adatai szerint. A statisztikái alapján megérdemli a 16,25 millió dolláros fizetést, ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mindezt Brian Flores rendszerében érte el. Flores nélkül négy év alatt csak 125 nyomást és 18 sacket jegyzett és feltehetően ez is van közelebb a játéktudásához.

Értékelés: C-

(Renningan)

Ryan Jensen, C
3 év, $39 millió

Na, a Brady-hatás máris akcióban. Jensen állítólag évi $15 milliót is kaphatott volna a piacon, ehhez képest olcsó volt, habár szerintem inkább ez a megfelelő ár számára. Nagyon kellett ő a Bucsnak és Bradynek, főleg Marpet visszavonulása után, két top játékost nagyon nehéz lett volna pótolni a fal közepén.

Értékelés: A-

(katonadani)

Ár-érték arányban abszolút rendben van és amúgy jó eséllyel nem sikerült volna megtartani. Nem lesz már olyan brutálisan jó ez a Bucs, mint az elmúlt két évben, de azért próbálják együtt tartani a bagázst. Nem is baj ez a semleges szurkolóknak, jobb a Bucs-Packers-Rams hármas csatáját nézni a Super Bowlba jutásért, mintha csak az utóbbi kettőről szólna az NFC.

Értékelés: A

(Renningan)

Zach Ertz, TE
3 év, $31,65 millió

Mondanám, hogy a három év talán kicsit sok a szezon közepén már 32 éves tight endnek, de igazából ez csak kettő a garantáltakat nézve, utána könnyen ki lehet vágni, szóval ez nem probléma. Az éves átlaga is kb. annyi, amit vártam (10M körül), szóval korrekt lépés a Cardinalstól. Kapnak egy pluszt a jó priorizálásért, mert nélküle elég foghíjas lett volna a skill sor, csak DeAndre Hopkins és Rondale Moore áll szerződés alatt, a tight end piac pedig erősen megcsappant a sok franchise taggel, így igazából a legjobb elérhető játékost láncolták magukhoz.

Értékelés: B+

(katonadani)

Ezerszer inkább Ertz évi 10 millióért, mint Njoku vagy Schultz. Jól játszott, hasznos eleme volt az offense-nek, akkor meg miért ne?

Értékelés: A-

(Renningan)

Michael Gallup, WR
5 év, $62,5 millió

Nehéz külön választani a Cooper-döntéstől, hiszen egybefüggenek, és én máshogy priorizáltam volna. Az összeg nagyjából rendben van, nem túl sok, de nem is kevés egy komoly sérülésből lábadozó, legjobb esetben második számú elkapónak, akinek az utóbbi időben csak romlottak a hatékonysági mutatói. Persze Cooper nélkül ezek ismét javulhatnak, de azért mutatja, hogy inkább egy korrekt WR2-ről van szó, mintsem egy difference makerről. Összességében ennek is lett megfizetve, szóval korrekt, egy mínuszt kap mellé tőlem az egész Cooper-Gallup döntés miatt a Cowboys.

Értékelés: B-

(katonadani)

Ár/érték arányban abszolút rendben van, egy WR2 ennyit ér. Azzal ugyanakkor már tudnék vitatkozni, hogy jobban megérte őt és Schultzot megtartani évi 22 millióért, mint Coopert évi 20 millióért.

Értékelés: B-

(Renningan)

Devin McCourty, S
1 év, $9 millió

Kissé drága lett, de valamennyire elnézed egy ilyen vezérnél, aki azért még mindig jól tud játszani, legalábbis a Patriots rendszerében.

Értékelés: B-

(katonadani)

6-8 milliót tippeltem neki, és azt is egy másik csapattól. Túl lett fizetve, de a rutinja és a rendszer ismerete megérheti azt a pár extra milliót, és azért még mindig egy jó játékosról van szó.

Értékelés: B

(Renningan)

TRADE!
Cowboys adja: Amari Cooper + 2022/6.
Browns adja: 2022/5. + 2022/6.

Abszolút nem értek egyet Cooper elboltolásával, inkább ő 20 millióért, mint Michael Gallup és Dalton Schultz. A Cowboysnál viszont nem így gondolják, így a korábban első körért megszerzett elkapót és a 20 milliós fizetését egy ötödik körös pickért cserébe elküldték Clevelandbe. A semminél több, de a logikát nem értem az egész döntési folyamat mögött.

A Browns részéről már egyszerű a képlet: évi +5 millió dollárért lecserélték az idén már 29 éves Jarvis Landryt a nála egy évvel fiatalabb és egyértelműen magasabb polcon lévő Cooperre. Teljesen jó biznisz, a piacon sem tudott volna sokkal olcsóbban top elkapót szerezni a csapat, egy ötödik körös cetlit minden további nélkül megért.

Cowboys: C-
Browns: A

(renningan)

Warren Sharp gondolatával tudok egyetérteni, miszerint vicces, hogy meg kellett szabadulni Cooper 20 milliós cap hitjétől ahhoz, hogy Elliott 18 millióját fent tudják tartani. Nehéz jobb ellenértéket kapni érte úgy, hogy a liga 3/4-e nem tudja megadni a jelenlegi fizetését, és amúgy is kivágták volna, így inkább azt lehet lehúzni, hogy erre kellett vetemedjen a Jones família. Persze ez Clevelandben senkit nem zavart, és köszönték szépen a lehetőséget, bár én nem zavarnám el ettől Jarvis Landryt.

Browns: A+
Cowboys: D

(chester)

Én a fentiekkel egyetértve csak annyit fűznék hozzá, hogy nem vagyok benne biztos, hogy Cooper olyan jó fit lesz a Brownsba és hogy azt kapják majd tőle, amit várnak (egy igazi domináns WR1-et).

(katonadani)

TRADE!
Bears adja: Khalil Mack
Chargers adja: 2/38 + 2023/6.

A Chargers teljes gőzzel rámegy Justin Herbert újonc szerződésének kihasználására, és nagyon jól teszi! Idén és jövőre férnek bele az ilyen lépések, utána már nem fognak, és épp eddig lesz a csapat tagja Khalil Mack, aki még mindig egy baromi jó pass rusher és így a liga legjobb edge duója jött létre LA-ben. Szuper lépés szerintem a Chargerstől, de a Bears oldaláról is abszolút érthető, hiszen Mack azért már elmúlt 30, sokat is keres, a Macik pedig nem idén és még valószínűleg nem is jövőre lesznek contenderek, így legalább 2023-tól nem terheli őket Mack szerződése. A második kör pedig nem egy rossz ellenérték egy öregedő, sokat kereső játékosért egy rebuild előtt álló csapatnak, amelynek se pénze, se drafttőkéje.

Chargers: A-
Bears: B+

(katonadani)

Csak azt remélem, hogy majd minden AFC West csoportmeccs kiemelt időpontban lesz megrendezve. Ez a liga leggyilkosabb csoportja. Az a csapat, aki egy irányítóra volt a contender státusztól szerzett egyet, az a csapat, amelyik egy tehetségesebb védelemre, pedig szintén erősített. Mahomes, Wilson és Carr vezette offense-ek ellen akkor van esélyed, ha folyton nyomást tudsz rájuk helyezni, ezt pedig a liga legjobb pass rusher duója meg is fogja tenni. A Bears lépése szintén nagyon üdvözítő. Rodgers visszatért a csoportba, 1-2 év kell a roster felépítéséhez. Mack nem, de a 2. körös játékos fontos eleme lehet a 2023-as vagy 2024-es csapatnak.

Chargers: A
Bears: A

(alatirste)

Mindenki a bajnokot akarja másolni, a Rams pedig a brutális passzsiettetésével jutott el ilyen magasságokig, de a Buccaneers is láthattuk, hogy ezzel találta meg Mahomes kriptonitját a Super Bowlon – akivel éppenséggel évi kétszer legalább találkozik majd a Chargers. Kockázatos lépés, mert papíron jól hangzik a Bosa-Mack páros, de kérdés hány meccsen lesznek egyszerre a pályán, egyikük sem a sérülésmentességről híres sajnos. Ennek tükrében a Bears ennél nagyobb ellenértékben nem reménykedhetett, bármennyire is furán hangzik. Elcserélték a legjobb játékosukat, de igazából vele sem lennének előrébb, és Fieldsszel a fedélzeten a hosszú távot kell előtérbe helyezni a 2022-es év helyett, abba pedig Mack fizetése nem fér bele.

Chargers: A+
Bears: A+

(chester)

Tipikus win-win szituáció. A Bearsnek a következő két-három év az újjáépítésről fog szólni, a rosteren nincs helyük az olyan játékosoknak, akikben 2-3 évnél nincs több (ezért lett elküldve Eddie Goldman és lesz jó eséllyel Danny Trevathan is). Közülük viszont csak Mack volt olyan értékes, hogy a fizetése átvétele mellett is elég magas picket kapjon érte a Chicago, így ezt jó eséllyel ki is maxolták. Ami pedig a Chargerst illeti: pénz most van, olyan irányítókat kell lenyomni, mint Patrick Mahomes, Russell Wilson, Josh Allen, Joe Burrow vagy Lamar Jackson, ezt pedig egyszerűbb elit játékosokkal kivitelezni. Fegyverkezni kell, nincs mese.

Chargers: A+
Bears: A+

(renningan)

TRADE!
Colts adja: Carson Wentz + 2/47+ 2022/7.
Commanders adja: 2/42 + 3/73 + 2023/3.

Nem gondoltam, hogy két harmadik körért (amiből ráadásul az egyik második lehet) el tudja boltolni Wentzet a Colts azok után, ahogy játszott tavaly és amilyen hírek érkeztek arról, hogy mennyire nem vezéregyéniség, és a pályán kívüli dolgok még jobban közrejátszottak abban, hogy meg akar tőle válni a Colts, mint amit a pályán láttunk. Várhatóan kivágták volna, ha senki sem jelentkezik, ehhez képest nyertek két harmadik kört és $15 milliót. Szerintem Wentz csak a pályán mutatottak alapján továbbra is ott van a top32 vagy top25 irányító közt, szóval nem teljességgel használhatatlan, csak hát ennek a skálának a vége felé áll, és ehhez képest meg baromi sokat keres, szóval akkor már inkább egy Mariota-Winston-Bridgewater trió valamelyike maximum feleennyiért (de inkább harmadennyiért) pickek feladása nélkül. Ha olcsó lenne Wentz vagy a Colts fizette volna a fizuja nagyobb részét, akkor nem lenne ez annyira rossz a Commanderstől, de így azért ez elég értelmezhetetlen. A Colts meg ujjonghat örömében, hogy ennyit kapott Wentzért és még fizetnie sem kell majd.

Colts: A+
Commanders: D

(katonadani)

Nem vagyok Colts szurkoló, így könnyen beszélek, de szerintem indokolatlanul sok kritikát kapott Wentz, azt meg ahogy a Jaguars elleni blamát egy az egyben rákente a saját szervezte is, kifejezetten undorítónak gondolom. De azt én sem vitatom, hogy ez a Wentz nem fogja megváltoztatni egy billegő PO csapat esélyeit. Alapesetben nem gondolnám rossz lépésnek ezt a move-ot, egyedül a 28 milliós fizetése zavar. Nehezen hiszem el, hogy Mariota vagy Winston ne lett volna olcsóbb ennél, és összességében ugyanazt lehet elvárni tőlük, mint Wentztől. Biztosítéknak nem rossz, mert ezzel még mindig nyitva van az ablak az első körös QB pickre a fővárosiaknak, de már nincsenek rákényszerítve. A Colts részéről meg óriási ajándék, hogy valaki átvállalta a teljes fizetését, és mindezt egy egész jó draftpickért cserébe. Az más kérdés, hogy ők sem feltétlen jutottak ezzel közelebb a rájátszáshoz, de még előttünk a free agency és a draft, és ha netán ott köt ki Mariota vagy Winston, akkor szintben nem léptek hátra semmit, cserébe nem kötelezték el magukat sok pénzért egy középszer játékoshoz.

Colts: A+
Commanders: C

(chester)

Mondanám, hogy a Coltsnál zsenik dolgoznak, de a zsenik eleve nem vitték volna oda Carson Wentzet egy első és egy harmadik körös pickért. Ezzel együtt azért jár a dicséret, hogy nemcsak a fizetésétől szabadultak meg, hanem még a körülményekhez képest brutál magas ellenértéket is kaptak – csak ezt a lépést nézve, hibátlan a csere.

Ami pedig a Commanderst illeti: egy 28 millió dollárt kereső, hisztis, ligalegalja irányítóért magasabb picket adni egy 2047-es kondíciós hetedik körnél... aki ezt kitalálta, nyugodtan mondjon le. Sőt, még ennyit sem ért volna meg a fizetése miatt, nem is értem, mit gondoltak Washingtonban. Mindig van egy nagyobb idióta.

Indianapolis Colts: A+
Commanders: WTFFFFFFFFF

(renningan)

TRADE!
Seahawks adja: Russell Wilson + 2022/4.
Broncos adja: 1/9 + 2023/1. + 2/41 + 2023/2. + 2022/5. + Drew Lock + Shelby Harris + Noah Fant

Szerintem a Broncos oldaláról nem kérdés, hogy ez egy jó lépés, az árat is figyelembe véve. Egy top10-es irányítóért nem drága ez az ár, főleg látva a csapat utóbbi 6 évét. Az 1/9-et el kellett volna lőni QB-ra, ráadásul egy sokkal rosszabbra, idei második köre így is maradt a csapatnak Miller miatt, a jövő évi 1+2 meg kör vége. Lock nem ér semmit, Harris könnyen pótolható, Fant meg nem rossz, de nem is igazi sztár. Nem látom itt a problémát.

A Seahawksnál kétféleképp lehet nézni. Ha feltételezzük, hogy Wilson nagyon menni akart és komolyabb eszközökhöz is folyamodott volna annak érdekében, hogy ezt kiharcolja, akkor oké, ez egy jó ellenérték, sokkal többet nem nagyon lehetett volna senkitől kiharcolni (egy kicsit lehetett volna, ha nincs no-trade clause). Ha viszont nem hisszük, hogy Wilson mindenáron menni akart, akkor ez nyilván hiba, hiszen nem szabad elengedni egy ilyen QB-t. Én viszont jobbak hajlok arra, hogy ugyan nem volt felhőtlen a viszony, de Wilson ad a saját imidzsére és nem holdoutolt volna, nem elégedetlenkedett volna nyilvánosan, és azt gondolom, hogy a Seahawks is el akarta cserélni. És ez rontja le nálam az értékelést, hogy nem kellett ezt meglépni, úgy mint mondjuk Watsonnál kell, ha felmentik, vagy ahogy Rodgersnél kellett volna, ha a távozás mellett dönt.

Broncos: A
Seahawks: C

(katonadani)

Nem igazán értem azokat a véleményeket, amik szerint ez nem érte meg a Broncosnak. Tavaly óta hallgatjuk, hogy ebbe a csapatba egy potens QB kéne a Kánaánhoz, most szereztek egyet, a lehető legmagasabb polcról, erre drága? :D Egyáltalán nem drága, de nem is kockázatmentes. Wilson utóbbi másfél éve elmaradt az eddigiektől, de én hiszek benne, hogy ez átmeneti mintsem tartós állapot, és a környezetváltás majd jót tesz neki.

Pláne, hogy szerintem a pickeket leszámítva nem volt drága egyáltalán az egész, és emiatt a Seahawks oldala a rosszabb egyértelműen. A három játékos közül egyedül Fantnek van értéke, és az sem túl sok, őt is inkább a sokszor hangoztatott "fiatal" és "korábbi első körös" mantra tart a víz felett, összességében nem nyújtott kiemelkedőt három idénye alatt. A pickek persze jól jönnek, ha már sikerült elszórakozni őket egy safetyre, de Wilsonról lemondani merész vállalkozás volt. Szerintem ez inkább a Carroll & Schneider csoport péniszméretének megmutatásáról szólt, hogy hiába vagy bármilyen jó irányító, a ház ura nem te leszel, és ez nem túl jó képet fest az ottani helyzetről. Na meg amilyen legendásan szarul draftolnak mostanában, a nagy rebuild sikerességében sem lennék annyira biztos...

Broncos: A+++++
Seahawks: D

(chester)

A Broncos résszel egyetértek, de a Seahawksszal nem. Ha valaki menni akar, akkor hadd menjen, egy kedvetlen, motiválatlan, elégedetlen franchise irányítót megtartani csak azért, mert hogy ne máshol legyen, semmi értelme. Bővebben itt értékeltem az üzletet.

(renningan)

Mike Williams, WR
3 év, $60 millió

Értem, hogy a Chargersnek belefér most, meg jó kis játékos lett Williams, akinek jó a kémiája Herberttel, de nekem ez sok. Ő nem egy igazi WR1 a szememben, semmiképp sem bizonyított WR1, úgyhogy én a franchise taget jobb döntésnek tartottam volna. Hosszabb távon csak évi 15-16 milliót ért volna meg számomra, szóval elég nagy túlfizetésnek gondolom.

Értékelés: C+

(katonadani)

Sajnos vagy sem, a piac diktálta szabályoknak kénytelen vagy bepucsítani. Williams jóformán az első egészséges szezonjában kivirágzott Herbert irányítása alatt, és bár drága volt, ha nem tették volna meg, akkor meg egyedül Keenan Allen maradt volna a rosteren, az sem jó. Williamsnél jobb és olcsóbb elkapót nem hinném hogy le tudtak volna akasztani a piacról, így a szükség nyert, de szerintem nem volt rossz döntés.

Értékelés: B

(chester)

Harold Landry, Edge
5 év, $87,5 millió

Hasonlóan gondolkodok, mint fentebb Williams esetében, itt is jobban tetszett volna a franchise tag, vagy hosszabb távon 14 millió körüli összeg. Landry egy jó pass rusher, de egyáltalán nem gondolom sztár pass rushernek, ráadásul a Titansnek nem is fér bele annyira – bár ez inkább a tavalyi Dupree-igazolás kritikája, mintsem ezé.

Értékelés: C+

(katonadani)

A mostani trend az NFL védelmekben a minél jobb passzsiettetés, ha valaki erre törekszik, én nem fogom hibáztatni. Márpedig a Titans pass rush téren hatalmasat domborított, amihez Landry is kellett, én amúgy is kedvelem, szóval nem húzom le ezt az igazolást. Crosby fizetéséhez képest, aki ráadásul nem is került volna ki piacra meg szinte főnyeremény.

Értékelés: A

(chester)

28 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
28 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Staten Island
Staten Island
2022-03-14 09:02

Szókimondó, durva szövegek, ezt már szeretem! 🙏

Kopi3.14
Kopi3.14
2022-03-14 09:53

A mack tradenél nekem hiányzik bjeela értékelése.

pritek
pritek
2022-03-14 17:52

:)
Csak egy jobb megoldast mondjal Connernel ami ott sorakozott a Cardsnal.
Ugy csinaltok mintha egy atlag alatti futonak adtunk volna eppen ot evre egy hatvan millas szerzodest.

chester
chester
Reply to  pritek
2022-03-14 19:13

Marlon Mack 0 piaccal, kvazi annyiért amennyiért tavaly Conner játszott, és meg van oldva

pritek
pritek
Reply to  chester
2022-03-15 00:25

… Es meg van oldva. Hiszen azert van nulla piaca, mert teljesen egyertelmuen egy 18 TDs szezon jon tole. Logikus. A 18 majdnem annyi mint eddig az osszes Tdje ot ev alatt. Ne mond meg, kitalalom mit akarsz mondani. Kb Conner is igy nezett ki a szezon elott. Egy oriasi kulonbseg van. Conner bizonyitottan megcsinalta ebben a rendszerben es csak folytatnia kell. Mackkel meg lehetne nullarol kezdeni az egeszet es vagy bejon, vagy nem.

chester
chester
Reply to  pritek
2022-03-15 05:10

És ez szerinted fenntartható?

Caselele
Caselele
Reply to  chester
2022-03-15 07:56

Tekintve h amikor még nem volt trágya a steelers OL akkor ott is eléggé top számokat hozott, meg van rá az esély szerintem

pritek
pritek
Reply to  chester
2022-03-15 19:56

Hmm. Attol fugg mire gondolsz. Ha arra, hogy mennyire hasznos volt, akkor abban biztos vagyok. Nem volt orias makja, nem vagtak neki akkora lyukakat, hogy 3-4 70-90 yardos nyargalasa lett volna, semmi olyan nem torten ami hasinlo stilussal ne lenne megismetelheto.
Ha arra gondolsz, hogy megint 18 td-s szezonjai lesznek e most a kovetkezo ket evben, akkor nem hiszem.
Es igen. Rendkivul fontos lesz, hogy most ne azt varja tole a szakvezetes, hogy 500 labdaerintes, 2000 yard, hanem azt csinaljuk amit tavaly is.

chester
chester
Reply to  pritek
2022-03-17 05:44

Csak azért kérdem, mert ha a 18 TD-s szezont nem várjuk el tőle, mondván nem gondoljuk fenntarthatónak, a többi skillje egyáltalán nem pótolhatatlan dolog. Mert 70-90 yardos nyargalás sok futónak összejöhet egy szezonban, ahogy a first downok és miegymás is. Volt egy breakout éve Connernek tavaly, ami elég jóra sikerült, de nem hiszem, hogy ez innentől tartós elvárás lehet felé. Ha meg nem az, akkor nem éri meg ennyiért leigazolni. Nem mintha az összeg szétvágná a salary capet, de el lehetne másra is költeni ezt a pénzt.

Pásztor László
Pásztor László
Reply to  pritek
2022-03-14 18:55

Draft 3-4 körében kapsz ilyen futót

pritek
pritek
Reply to  Pásztor László
2022-03-15 00:32

Tuti? Biztosan? Isti bizti igered? Csak mert a draft a FA utan jon, ugyhogy ha megsem, akkor mar csak a maradek lesz ott. Meg aztan nehogy meglepodjunk majd ha a tuti biztosrol kiderul, hogy megsem annyira tuti biztos.
De igy hogy Chase elment, azert James Cookot lehet fogjuk nezegetni kicsit tobbet a draftra keszulve.

renningan
renningan
Reply to  pritek
2022-03-14 20:55

Bárki draft második felében? Bármelyik beugró a piacról évi 2 millióért?

Conner egy középszerű játékos. Ahogy egyébként Drake is az volt. Ha sokat erőltetik és minden fél yardos futásra ő megy be a gólvonalnál, akkor lesznek számai, de hát ez kb bármelyik hasonló kvalitású futóra igaz.

renningan
renningan
Reply to  renningan
2022-03-14 21:40

comment image

pritek
pritek
Reply to  renningan
2022-03-15 00:17

Kicsit remenykedtem, hogy viccelsz, de nem, mert meg grafikont is hoztal. Az pedig mar komoly.
Mindemellett ne haragudj de zoldsegeket beszelsz. Grafikont nem csinaltam belole, de elarulom, hogy egy darab futo volt aki kevesebb erintesenkent ert be td-re mint Conner es az Boston Scott. Illetve Damien Harrisszel vannak egalban.
Amibol meg nem csinaltam grafikont: TDk a szezonban (futva es elkapva osszesen), 1st down vagy td labdaerintesenkent (kevesebbb mint 3.4), target/rec % (94.8), ertelmetlen grafikonok szama.
Mindemellett a 18 TDbol 9 volt 5 yardnal rovidebb.
Nem arrol van szo, hogy HoF kampanyt akarnek inditani, de ha ezek kozepszeru szamok amit barki megcsinal ajkor hogy a pek lisztes f*szaban nem csinalta utana a fel liga? Nem o volt az egyetlen akinek labdat adtak a kezebe. Ez biztos, mert lattam, tobb csapatnal is volt iden futojatek. Illetve volt meg egy dolog amit lattam. Az osszes Cards meccs….. Az elmult 14 evben es ha valakinek akkor nekem elhiheted hogy felismerek egy kozepszeru futot.

renningan
renningan
Reply to  pritek
2022-03-15 14:57

Én kb az összes meccset láttam, leszámítva vagy 4-et az utolsó fordulóból, de eltűnt az a papír, amire felírtam őket és annyira nem is érdekelt, mert ilyen Jets szintű csapatok játszottak :D És Conner egy tök középszerű futó, ahogy volt mindig is egy futó friendly rendszerben.

A fenti grafikon, amit linkeltem pl azt mutatja, hogy mennyi extrát tett hozzá a játékhoz, és ahogy látszik, konkrétan még az elvárhatót sem tudta hozni :D átlagban annyit ment előre, amennyit a rendszer lehetővé tett, vagyis hacsak nem teljesen kutyaütő valaki, ugyanezt hozza.

Conner pont annyira értékes, mint LeGarrette Blount volt 2016-ban, amikor beakadt neki egy 1161 yardos szezon és 18 futott TD 3,9 yardos átlaggal. Aztán elment valami szotyiért az Eaglesbe és be is zuhant :D

Ettől persze odáig lehetsz Connerért, mégis csak a te csapatod futója és láthatod rózsaszínben a teljesítményét (ahogy mondjuk a Patsesek látták a teljesen ugyanolyan kaliber Sony Michelt), de ahogy Drake esetében, úgy az ő megtartása is teljesen fölösleges volt. Conner a Steelersben sem tudott értékelhetőt mutatni soha, ha nem takarított előtte a fal, önmagában nulla hozzáadott értéke van a játékának. Persze ez is valami, nem egy olyan futó van, aki még a kötelezőt sem tudja hozni, szóval nem teljes kapufa a megfizetése, csak épp ennél jobban is el lehet költeni az erőforrásokat.

pritek
pritek
Reply to  renningan
2022-03-15 17:06

Ertettem am, hogy mit jelentett a grafikon, csak szerintem erre en pont nem adok annyit mint amit lattam.
Orulok, hogy ilyen konnyen atlendultel azon, hogy amit mondtal a legkevesbe sem allja meg a helyet.
A helyzet az, hogy vagy nem lattad a meccseinket, vagy csukott szemmel nezted, ha szerinted rozsaszinben kell latnom, ha a teljesitmenyet nem gondolom kozepszerunek. Cuki, hogy egy grafikon alapjan kotod az ebet a karohoz, amikor ha a mutatott jatekarol veszelnel akkor lehet inkabb az merult volna fel, hogy szamtalan alkalommal mozgatta tovabb a csapatot vagy egy 15+ yardos futassal harmadik es vegtelennel, vagy egy fos szar dobast huzott le egy kezzel vagy barmi mas, ami booven tobb volt mint az elvarhato. De jogos a grafikonnak biztos igaza van. Siman odaig lehetsz erte, hiszen ugy tunik ez tobbet jelent neked mint a mutatott jatek. Nincs ezzel semmi gond, majd helyen kezelem.

Lajos Nagy
Lajos Nagy
Reply to  renningan
2022-03-17 05:42

Azért a Steelersben volt egy Pro Bowl szezonja, ahol volt 500 yard elkapása is.

bjeela
bjeela
2022-03-14 20:22

Előszöris figyelmen kívül hagyjuk, hogy a Bears vezetése nem éppen a türelméről híres.
Smith is csak azért úszta meg, mert már a határán volt, hogy repül, amikor megint eljutott a Konferenciadöntőbe, ami megmentette a seggét újabb két évre, de azóta Trestman 2 év, Fox 3 év, Nagy 4 év, ami csak látszólag emelkedő tendencia. Nem kap 3 évnél többet ez a garnitúra sem, sőt, a nyakam rá, hogy két év múlva eredményeket fognak tőlük követelni.

Ahhoz viszont vezérek, öltözői tiszteletet kivívó zsenik kellenek, mert középszerűekkel nem fogsz példát mutatni a többieknek. Ezek a hangulati elemek legalább olyan fontosak, mint a sapka és a költségvetési stabilitás. Mack pedig vitán felül az a karakter, aki részint igazolja a pályán is, hogy okkal kap annyit, amennyit – én ugyan szidtam, mint a bokrot idén, de Dani például erőst védte – másrészt követendő példa a többiek számára.

Mondom ezt annak ellenére, hogy amikor kiadtak érte egy valag pénzt és pikket, akkor rohattul nem értettem egyet vele és most is az a véleményem, hogy elképesztő mértékben túlfizették, de ez már régóta tradíció a Bearsben. Sosem vettem volna meg ennyiért, de ha már itt van, akkor már legalább azt érdemes lenne belőle kivenni, amiért elhozták. Felnevelhetne egy pár fiatalt. Ennek most azonban lőttek.

Így most marad egy egyre jobban ürülő roster, ahová lehetne ígéretes fiatalokat beráncigálni, de ebben a Bears nem túl példaértékű tradíciókkal rendelkezik. Sebaj, majd lesz jövőre megint egy rohattnagy kapkodás és aggódás, amiért majd megint beszereznek egy csúcsszezont futott valakit, akit majd túlfizetnek, és csodálkoznak, hogy qrvára nem vált be. Egyáltalán nem lennék meglepve, ha pl. Quinnel is eljátszanák ezt az idei 18,5 szekkje után.

JackEasterby
JackEasterby
2022-03-15 13:16

“nem vagyok benne biztos, hogy Cooper olyan jó fit lesz a Brownsba és hogy azt kapják majd tőle, amit várnak (egy igazi domináns WR1-et).”

A Cowboysban az első 9 meccsén volt 725 yardja 6 TD-vel. Ez a fél szezon az egyedüli az ő 7 éves karrierjében amikor ő domináns WR1 volt. Nem hiszem, hogy a Browns ezt várná tőle.

JackEasterby
JackEasterby
2022-03-15 13:10

“Abszolút nem értek egyet Cooper elboltolásával, inkább ő 20 millióért, mint Michael Gallup és Dalton Schultz.”

Ez a logikai következtetés miből jön ki?

chester
chester
Reply to  JackEasterby
2022-03-15 13:46

Kevés volt a pénz, így dönteni kellett, hogy vagy elengedik Gallupot és Shultzot, vagy ők maradnak de Cooper megy. Mindkettő cirka 20 milliót tett ki a capben, és a kettő együtt nem maradhatott Jonesék kalkulációi szerint.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  chester
2022-03-15 14:36

Ezt értem. A kérdésem az, hogy miért jobb Cooper egyedül a kb. 1100 yardjával, mint a Gallup/Shultz duó akik kb. 1500 yardot hoznának közösen?

Zotya
Zotya
2022-03-15 20:34

DJ Reed biztos korrekt WR2? :D

DrBaji Mihály
DrBaji Mihály
2022-03-16 05:02

Mi a f@sz van Foxboroban??

Kopi3.14
Kopi3.14
2022-03-17 14:26

A Steelersnél valami kell futás ellen, mert folyamat szopnak, rengeteg missed tackle mellett.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2022-03-21 17:57

Az Adams cserénél Alatriste értékelésével értek egyet. Ha magát a trade-et nézzük, akkor a Packers a lehető legtöbbet hozta ki belőle. (Pláne ha jól használják fel a draftot, és a szabadügynökpiacon a felszabadult pénzt.)

gyeek
gyeek
2022-03-22 11:05

Kearsenél mi a “viszont” problematikája? A legfontosabb szabadügynök volt, évi 5 vagy 6 misiért rövid távú lekötéssel ez nálam A+.

katonadani
Reply to  gyeek
2022-03-22 11:52

a sérüléskockázat, hiszen minden évben volt valami kisebb-nagyobb nyavalyája. Az egyszeri komolyabb sérülések mint ACL meg Achilles kevésbé érdekelnek, mint ha valaki konstans sérülésekkel bajlódik, és itt erről van szó inkább. Ezért nem tökéletes, csak jó az igazolás nálam.

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x