Connect with us

Minden ami NFL

Megjött az új seriff! – a Russell Wilson trade

A semmiből robbant tegnap este a bomba, hogy a Denver Broncos felpakolta a házat a platóra és kutyástól együtt elküldte a Seahawksnak Russell Wilsonért cserébe. Ugyan voltak jelei annak, hogy az irányító csapatot válthat, de az időzítés elég meglepő (pláne, hogy ma jött volna a Seahawks FA-kitekintő, amit most írhatok át teljes egészében), hát még az ellenérték. Így vagy úgy, az új seriff már Denverben.

Pete Carroll pár napja jelezte, hogy a Seahawks “nem szándékozik” elcserélni Wilsont, ami felhívás volt keringőre, kilenc éve ugyanis szóról szóra pont ugyanezt mondta Percy Harvinról, akit pár nappal később el is cserélt a csapat. Nem sokkal ezután a Commanders meg is érkezett egy erős ajánlattal, amiben állítólag 2022-es, 2023-as és 2024-es magas cetlik is voltak.

Azt nehéz megmondani, hogy ezt egyszerűen ütötte a Broncos ajánlata, vagy csak a Seahawks nem akarta az NFC-ben látni Wilsont, vagy Wilson nem akart a Washingtonba menni (a három közül utóbbi a legvalószínűbb), de végeredményben nem is számít. Az irányító (és egy 2022-es negyedik körös választási jog) ugyanis

  • a 2022-es 1/9-es pickért,
  • a 2022-es 2/40-es cetliért,
  • a Broncos 2023-as első és második körös választási jogért,
  • a Denver 2022-es ötödik köröséért, illetve
  • Drew Lock (QB), Shelby Harris (DL) és Noah Fant (TE) játékjogáért cserébe csapatot váltott.

Ez egy brutálisan nagy ellenérték, konkrétan ennél drágábban még nem cseréltek el egyetlen játékost sem a 21. században (a rekorder Jay Cutler és Matt Stafford, akikért két első és egy harmadik kört adtak). Wilson esetében konkrétan az 1/9-es pick annyit ér, mint amennyit a Rams feláldozott Staffordért, és ugyan egyes források szerint Jarred Goff egy második körös cetli értékéért lett beszámítva, ez még így is minimum egy első- és egy második körrel, illetve egy kezdő védővel és egy közel első kört érő tight enddel több. All in ez a javából, már csak az a kérdés, hogy megérte-e, és ha igen, akkor kinek?

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!