Connect with us

Hír

Garoppolóval pótolná Wentzet a Colts?

Alaposan beindult a QB-keringő, Russell Wilson Denverbe cserélése után Carson Wentz került Washingtonba, a Colts pedig így új irányító után nézhet. A következő dominó pedig Jimmy Garoppolo lehet, és Ian Rapoport információi szerint az indianapolisi franchise várhatóan versenyben lesz a 49ers irányítójának megszerzéséért.

A Coltsnál Wentz rossz játéka mellett még nagyobb frusztráltságot jelentett a vezetőknél, hogy az irányító nem volt jó vezére a csapatnak és nem reagált jól az edzők utasításaira sem – ami már Philadelphiában is problémákat okozott. Ebből a szempontból Garoppolo mindenképp jelentős előrelépést jelentene, és a pályán sem lenne rosszabb Wentznél. A 49ers QB-jának egyébként kedden műtötték a vállát, de az edzőtáborra várhatóan rendben lesz.

A 49ersnél nyilvánvaló, hogy el fogják cserélni Garoppolót, hiszen átadják a stafétát a tavaly három első körös pickért megszerzett Trey Lance-nek, a kérdés már csak az, hogy mekkora ellenértéket tudnak kisajtolni valakiből. A Wentz-cserét látva egy második kör is simán benne lehet a történetben. Aki átveszi Garoppolót, az megkapja az egy évre szóló $25,5 milliós fizetését is, már amennyiben a 49ers nem vállal át ebből valamennyit a csere elősegítése és a kompenzáció növelése érdekében.

Garoppolóért a Colts mellett a Saints vagy a Steelers is versenyben lehet.

19 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pásztor László
Pásztor László
2022-03-10 07:31

Ha Wentz elpasszolása után jön Garoppolo l (minimum egy első kör lesz az eddigi cserék alapján), akkor Ballard húzza le magát az első wc-n. Szart fosra cserélni az NFL-ben mi értelme? Akkor már hozzák ide Fitzmagicet, annak is több értelme lenne…

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Pásztor László
2022-03-11 06:20

Hogyhogy annak IS? Annak lenne IGAZÁN! Garapullót meg már annyit emlegetik, hogy a végén még azt hiszem, hogy egy QB-ról van szó…

Farubcek
Farubcek
2022-03-10 06:56

Valamit tudnak a coltsiak, hogy sorozatban harmadszor “kukáznak” új, máshol kifújt irányítót. Jövőre ki lesz az, akire egykori sikerei helyén már nem számítanak, nem is igazán elit szint (már), de ők adnak neki egy esélyt? Cousins megy hozzájuk?

Sestertius
Sestertius
Reply to  Farubcek
2022-03-10 07:03

Pedig az isteni Trub könnyen megszerezhető volna..

Zoard
Zoard
2022-03-10 15:05

Lehet stat meg nemstat alapján pont átlag QB, de ahhoz meg túl drága.
Ahogy írták is itt többen előttem, egy jó csapatban hozta zt. A Coltsban nem fogja tudni ezt sem. Jövőre meg újra próbálhatják valami mégbalekabbnak elpasszolni.
Arról nem si bwszlve hogy hány cetlit is pazaroltak Wentzre?
Garoppolóra meg még egyet kéne, lassan elfogy az összes értékes – több évre előre.

JászKuhn
JászKuhn
2022-03-10 10:44

Höri lájkolja ezt
:D :D :D

Csabesz20
Csabesz20
2022-03-10 10:39

A Colts támadójátéka alapvetően a futásra épül. Mellé szerintem nem lesz rosszabb Garoppolo, mint Wentz. A padlója mindenképpen magasabban van, a plafonjuk meg valahol egy szinten.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Csabesz20
2022-03-11 06:27

Ha Garapullót megszerzik, akkor a FO tevékenysége is alapvetően a futásra fog épülni. A Colts szurkerek elől :)

Farubcek
Farubcek
Reply to  Megawatt Szvetozár
2022-03-11 08:36

Hahaha :D

Csabesz20
Csabesz20
Reply to  Megawatt Szvetozár
2022-03-11 07:40

:D :D :D

frankovics.andras
frankovics.andras
2022-03-10 10:14

Mivel jobb egy bridge QB, mint egy Boom or Bust újonc az egyetemről?

Farubcek
Farubcek
Reply to  frankovics.andras
2022-03-10 10:30

Azzal, hogy egy második körig csúszó QB a ritka kivételtől eltekintve egy rosszabb NFL-cserejátékos szintjének felel meg (és a nagyon sokszor egyébként nem is tud kinőni ebből a szerepből). Garoppolo (vagy Teddy) meg egy átlag alatti kezdőnek.

frankovics.andras
frankovics.andras
Reply to  Farubcek
2022-03-11 07:33

Megmondom őszintén nem tudom, ezért kérdem.
Melyik a jobb? Feláldozni három első kört (plusz apró a felcseréért), vagy próbálkozni kettőt második (n-edik) körös irányítókkal? A 8-9 vs 4-13 esete…

Farubcek
Farubcek
Reply to  frankovics.andras
2022-03-11 08:38

Én alapesetben azt gondolom, hogy a draftról mocsok nehéz megtalálnod a franchise QB-dat, különösen akkor, ha nincs első körös picked (mint idén a Colts). Olyan játékos sok van, akibe bele lehet látni valamit, és emiatt rásütik akár a “boom or bust” jelzőt is, viszont olyan nagyon kevés, aki később valóban top 10-15 irányítóvá is tud válni.

Egy jelenlegi Garoppolo-szintű játékost a draftról első körös pick nélkül gyakorlatilag nem tudsz leakasztani, bár az idén valószínűleg első körrel sem. A második körtől hátrafelé pedig húzhatsz akár tíz irányítót is, könnyen lehet, hogy egyik sem lesz sosem jó focista. A Colts amúgy pont húzott hátsó körös QB-t az elmúlt két évben – az eredményét nagyjából sejtheted… Szóval arra építeni, hogy majd negyedik meg hatodik körben belenyúlsz a tutiba, nem lehet. Az itt húzott játékosok nem boom or bustok, hanem az NFL kezdő szinthez képest bustok, akikkel esetleg történhet csoda.

Ha van olyan prospect, akiben tényleg benne van a boom (és viszonylag kicsi a bust esélye, bár mint láttuk, ezt egy évtizedes tehetség Lawrence-nél sem lehet kizárni), azért nem hülyeség kiadni több első kört. Viszont ott még mindig ott a bizonytalanság-faktor – akár nagyon be is sülhet, lásd a többek által 1/1-nek is beboldolt Zack Wilsont.

Én ezért nagyon szeretem azt, ha egy csapat veterán QB-ért boltol, mert ott elég pontosan tudod, hogy mit kapsz a pickek ellenértékéért. Azon lehet vitatkozni, hogy Garoppolo megoldást jelent-e a Coltsnak vagy sem (szerintem cseberből vederbe, de persze, ha ló nincs…), viszont az biztos, hogy a jövő évre nála jobb megoldást nem tudnak húzni a draftról. Az idei draftról ráadásul olyat is nehezen, aki később jobb lehetne a fickónál.

frankovics.andras
frankovics.andras
Reply to  Farubcek
2022-03-11 14:47

Én pont a langyosvíz miatt nem látom sok értelmét Garoppolo-nak, vagy Wentz-nek. Egy 16-17-ik irányítóval, csak marad a középszer, soha nem fogsz SB-t nyerni. Nyílván a Dallas jó példa erre, hogy mit ér egy jó csapat, jó QB-val, rossz management-tel. De azt is láthattuk, hogy mit ér a közép QB, jó edző, a Kansas ellen.
Én inkább a zavarosban halásznék, amíg nem sikerül találni valakit, vagy annyira elől húzni, hogy az elsőben valaki beessen. De sajnos még így is elromolhat a dolog ezer és egy helyen, ugye Adam Gase… :D

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2022-03-10 10:31

És akkor kitör a licitháború Jimmy G-ért. Besza-behu-behá.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  reszelo.aladar
2022-03-11 06:26

Na ezt mondom. Miért nem keresnek a csapatok inkább QB-t?

juhaszvik
juhaszvik
2022-03-11 06:52

Azzal egyet értek, hogy Jimmy statjait a jó csapat tolta fel a középmezőnybe, és ezt talán még ő maga is tudja. Viszont nincs jobb elérhető választás, de nem csak a coltsnak. Kezd egy komolyabb QB vákuum kialakulni a ligában, ez pedig középtávon komoly egyensúly kibillenéshez fog vezetni.

Bujdy Bujdy
Bujdy Bujdy
2022-03-11 14:43

Tehát ha JimmyG pattan Friscoból, akkor nyitva a kapu kecskének, hogy mégis lehúzzon ott 1-2 évet? :)

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x