Connect with us

Hír

Ma kezdődik a Scouting Combine felmérő része

A mai nappal elkezdődik az NFL Scouting Combine leglátványosabb, a “mezei nézők” számára is elérhető része. A méredzkedések, interjúk, orvosi vizsgálatok már javában zajlanak, most viszont elkezdődnek a gyakorlatok a pályán! 

A Combine ugyebár az az esemény, ahol a csapatok összegyűlnek és megnézik maguknak a draftra jelentkező prospecteket. Ahogy a bevezetőből kiderült, vannak orvosi vizsgálatok, méredzkedések, interjúk és különböző gyakorlatok, amiket megmérettetik magukat a fiatalok. A legfontosabb részei a Combine-nak egyébként épp azok, amiket mi nem láthatunk, azaz az orvosi vizsgálatok és a csapatokkal folytatott interjúk. A csapatok alapvetően ezekből tudják a legtöbb hasznos információt leszűrni a prospectekről. Ellenben a leglátványosabb része a Combine-nak nyilvánvalóan a Lucas Oil Stadium műfüvén zajlik, ahol különböző gyakorlatokon mennek végig a játékosok.

A menetrend

Az NFL Network laza 23 órát tervez közvetíteni a helyszínről.

  • Csütörtök: Irányítók, elkapók, tight endek
    • Magyar idő szerint este 10-től hajnal 5-ig.
  • Péntek: Futók, támadófalemberek, speciális egység
    • Magyar idő szerint este 10-től hajnal 4-ig.
  • Szombat: Védőfalemberek, linebackerek
    • Magyar idő szerint este 10-től hajnal 3-ig.
  • Vasárnap: Defensive backek
    • Magyar idő szerint este 8-tól hajnal 1-ig.

A gyakorlatok

Vannak gyakorlatok, amiket mindenkinek teljesítenie kell, illetve vannak a pozíció-specifikus gyakorlatok is. Ezekről egyébként hat éve (te jó ég milyen régen volt már) mi is készítettünk videókat, ezeket ágyaztam be itt alább.

Kezdjük a workout drillekkel. Itt kap helyet a 40 yard dash, a 20 yard shuttle, a 3-cone drill, a magas- és távolugrás, illetve a fekvenyomás. Mi előbbi hármat mutattuk be részletesen, emellett elmondtuk, mire kell figyelni utóbbi háromnál is, de ezek azért maguktól értetődőek.

A pozíciós gyakorlatokon időközben az NFL azért elég sokat változtatott, de azért a klasszikusok megmaradtak így is.

 

Nyertesek-vesztesek

Minden évben rengeteg játékos javít vagy épp ront az értékén a Combine-on, így elég fontosnak tekinthető az esemény. Persze egyáltalán nem csak a tesztelés számít, ez alapvetően inkább azért fontos, hogy kipipáljanak egy rubrikát a csapatok a játékosok lapján, hogy kellően atletikusak-e. Aki nagyon rosszul teljesít és bizonyos alapvető határértéket nem ér el a fontosabb drillek során, az a legtöbb boardról teljesen le is kerül. Azt is fontos megjegyezni, hogy bizonyos posztokon fontosabb, másokon kevésbé fontos a Combine.

Mindenesetre minden napról másnap délelőtt jelentkezünk egy-egy nyertes-vesztes cikkel, hogy az adott napon kik teljesítettek a legjobban és legrosszabbul, azaz kik javítottak és kik rontottak az értékükön a draft kapcsán.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!