Connect with us

Hír

Ma kezdődik a Scouting Combine felmérő része

A mai nappal elkezdődik az NFL Scouting Combine leglátványosabb, a “mezei nézők” számára is elérhető része. A méredzkedések, interjúk, orvosi vizsgálatok már javában zajlanak, most viszont elkezdődnek a gyakorlatok a pályán! 

A Combine ugyebár az az esemény, ahol a csapatok összegyűlnek és megnézik maguknak a draftra jelentkező prospecteket. Ahogy a bevezetőből kiderült, vannak orvosi vizsgálatok, méredzkedések, interjúk és különböző gyakorlatok, amiket megmérettetik magukat a fiatalok. A legfontosabb részei a Combine-nak egyébként épp azok, amiket mi nem láthatunk, azaz az orvosi vizsgálatok és a csapatokkal folytatott interjúk. A csapatok alapvetően ezekből tudják a legtöbb hasznos információt leszűrni a prospectekről. Ellenben a leglátványosabb része a Combine-nak nyilvánvalóan a Lucas Oil Stadium műfüvén zajlik, ahol különböző gyakorlatokon mennek végig a játékosok.

A menetrend

Az NFL Network laza 23 órát tervez közvetíteni a helyszínről.

  • Csütörtök: Irányítók, elkapók, tight endek
    • Magyar idő szerint este 10-től hajnal 5-ig.
  • Péntek: Futók, támadófalemberek, speciális egység
    • Magyar idő szerint este 10-től hajnal 4-ig.
  • Szombat: Védőfalemberek, linebackerek
    • Magyar idő szerint este 10-től hajnal 3-ig.
  • Vasárnap: Defensive backek
    • Magyar idő szerint este 8-tól hajnal 1-ig.

A gyakorlatok

Vannak gyakorlatok, amiket mindenkinek teljesítenie kell, illetve vannak a pozíció-specifikus gyakorlatok is. Ezekről egyébként hat éve (te jó ég milyen régen volt már) mi is készítettünk videókat, ezeket ágyaztam be itt alább.

Kezdjük a workout drillekkel. Itt kap helyet a 40 yard dash, a 20 yard shuttle, a 3-cone drill, a magas- és távolugrás, illetve a fekvenyomás. Mi előbbi hármat mutattuk be részletesen, emellett elmondtuk, mire kell figyelni utóbbi háromnál is, de ezek azért maguktól értetődőek.

A pozíciós gyakorlatokon időközben az NFL azért elég sokat változtatott, de azért a klasszikusok megmaradtak így is.

 

Nyertesek-vesztesek

Minden évben rengeteg játékos javít vagy épp ront az értékén a Combine-on, így elég fontosnak tekinthető az esemény. Persze egyáltalán nem csak a tesztelés számít, ez alapvetően inkább azért fontos, hogy kipipáljanak egy rubrikát a csapatok a játékosok lapján, hogy kellően atletikusak-e. Aki nagyon rosszul teljesít és bizonyos alapvető határértéket nem ér el a fontosabb drillek során, az a legtöbb boardról teljesen le is kerül. Azt is fontos megjegyezni, hogy bizonyos posztokon fontosabb, másokon kevésbé fontos a Combine.

Mindenesetre minden napról másnap délelőtt jelentkezünk egy-egy nyertes-vesztes cikkel, hogy az adott napon kik teljesítettek a legjobban és legrosszabbul, azaz kik javítottak és kik rontottak az értékükön a draft kapcsán.

 

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Paul Teleki
Paul Teleki
2022-03-03 10:44

Kérdésem: Érdemes-e valakinek szándékosan rosszabbul teljesíteni a Combine-on, hogy hátrébb csúszva a drafton egy jobb csapathoz kerüljön? Illetve lehetnek-e ilyen nem hivatalos háttér megállapodások erre vonatkozóan a csapatok és játékosok között.

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  Paul Teleki
2022-03-03 13:27

Meg ugye előre nem nagyon tudhatod. nézd meg a Bengalst, 2 évvel ezelőtt ki az az épeszű aki direkt oda akart volna kerülni? Az a szerencsétlen, akit akkor 1/1-re draftoltak most mégiscsak SB-t játszhatott. Bármelyik csapatból lehet hirtelen jó, és jó csapat is lehet vállalhatatlanul rossz. Elég egy edzőváltás egy év múlva.
Illetve a csapatok szerintem nem feltétlenül a Combine alapján döntenek, van több órányi videójuk a delikvensekről. aztán ha azon azt látják, hogy fut mint a nyúl, a combine-on meg olyan mint egy lajhár, az nem jelent sokat.

katonadani
Reply to  Paul Teleki
2022-03-03 11:20

egyrészt elég sok pénzt buknál vele, másrészt ha kicsúszol az első körből, akkor a második elején ugyanúgy draftolhat egy szar csapat.
Vannak ilyenek, hogy ha ott leszel még ahol húzunk, akkor kiviszünk, de sokszor nem valósul meg, mert van bent még egy jobb ember vagy ugye előlük kiviszik mégis, akire nem számítottak.

Paul Teleki
Paul Teleki
2022-03-03 15:55

Akkor azt kérdezném, hogy egy játékosnak van valami ráhatása arra, hogy ha valamelyik csapatban egyáltalán nem szeretne játszani.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x