Connect with us

Szabadügynök

Na most mi lesz? – Lions FA-kitekintő

A Detroit Lions tisztességgel lehozta a 2021-es szezont: sikerült szerethető, szimpatikus játékkal, három győzelmet is gyűjtve megszerezni az 1/2-es picket, pedig legalább 5-6 rosszabb csapat is volt tavaly a mezőnyben. A morál tehát jó, a térdkalácsok ki lettek harapva és még a kvázitankolás is sikerült (bár a Rams Super Bowl győzelme azért ennek nem tett jót), csak hát pont az idei minden idők egyik legrosszabb classa, amivel pont a legnagyobb hiányposztra nincs tuti jelölt. Így most mi lesz? 

A Lions a 2021-es idénynek teljes rebuilddel indult neki Matt Stafford elcserélésével és Jared Goff megszerzésével. A trade után nem sokkal arra számítottam, hogy a csapat túlélésre és a szimpatikus vesztes szerepre játszik, szerez 1-2 nyögvenyelős győzelmet, hogy az öltözői hangulat rendben legyen, aztán az extra első körös cetlikkel és a saját magas húzásokkal szerez egy franchise irányítót.

Ennek a nagy része bejött, csakhogy van két óriási probléma. Egyrészt a draft önmagában sem túl jó, de ami nagyobb baj, hogy nincs igazán ígéretes irányító, így az 1/2-es cetlivel majd jó eséllyel egy pass rusher fog jönni, amivel pont nincs beljebb a franchise. Másrészt a detroiti menedzsment nem úgy gondolkodott Jarred Goffról, mint én: átalakították a szerződését, így most 31 millió dolláros cap hitje van és nem lehet elküldeni. Viszont a korábbi 1/1-es nem kapott támadófegyvereket, így még csak úgy igazából le sem lehetett tesztelni, hogy lehet-e kezdeni valamit, vagy annyira kuka, mint a kortárs Carson Wentz.

Ennek kiderítése így idén fog megtörténni, ami még egy elvesztegetett szezont jelent. Pláne úgy, hogy az első kör végi cetlivel azért érkezhet egy QB, így Goff lesz a detroiti Andy Dalton, akihez jó eséllyel ragaszkodni fog a vezetőség ahelyett, hogy bedobnák az újoncot a mély vízbe. A franchise jövője tehát még mindig borzalmasan bizonytalan, így most a legjobb, amit tehet a menedzsment, hogy a roster maradékát rendbe teszi.

Cap helyzet

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!