Connect with us

Hír

Nincs trükk Mike Williams szerződésében

A Chargers nem sokkal a trade határidő lejárta előtt hosszabbított a korábbi első körös elkapójával, Mike Williamsszel. A szerződés 3 évre szól és 60 millió dollárt ér, és bár lehetett számítani néhány trükkre (például automatikusan megszűnő évekre), végül egy hagyományos szerződés lett a végeredmény.

A 60 millió dollárból 40 millió dollár teljesen garantált. Ebből 21 millió dollárt az elkapó megkap aláírási bónusz formájában, a maradék 19 millió dollárt a 2022-es és 2023-as alapfizetése adja. Érdekes módon a csapat nem nagyon akarta/tudta farrnehézzé tenni a kontraktust: Williams a 21 millió dollár mellett idén még 7 millió dollárt hazavisz alapfizetésként, illetve 12 milliót jövőre, így az első két évében 40 milliót keres. Ebből következik, hogy az utolsó, nulla garantáltat tartalmazó szezonjából is 20 milliót fog keresni és egy kivágás esetén 13 milliót spórolhat a csapat.

Az elkapó cap hitje így 14-19-27 millió dollár lesz a következő három évben, vagyis a szerződése első évében 5 millióval fog kevesebbet foglalni, mint foglalt volna a franchise taggel. Tekintve, hogy a csapatnak jelenleg 42 millió dollárnyi szabad helye van a plafon alatt, ez bőven belefért.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!