Connect with us

Szabadügynök

Véget ért a Rém uralom – Colts FA-kitekintő

A Colts meglépte a kötelezőt és belátva, hogy tavaly óriásit hibázott, megszabadult Carson Wentztől (akit Höri csak Rémként emleget). A csapat tehát még mindig ott tart, ahol Andrew Luck visszavonulása óta folyamatosan, vagyis keresi a hosszú távú megoldást az irányítógondjaira. Az nem valószínű, hogy idén sikerrel jár a gárda, de a rengeteg pénzzel és némi kreativitással össze lehet rakni egy potens csapatot és meg lehet nyugtatni Jim Irsay-t, hogy a Jaguars elleni csúfos vereség (ami a rájátszásba került) csak egyszeri kisiklás volt és a Frank Reich-Chris Ballard duó még mindig érti a dolgát. 

Tavaly még  viszonylag optimistán álltam a Colts-Wentz házassághoz, legalábbis olyan szinten, hogy nem csak a bustot láttam a projektben, hanem némi esélyt adtam a boomnak is. Mint utólag véglegesen bebizonyosodott, teljesen fölösleges volt minden bizodalom.

Wentz mindössze annyival nyújtott jobb teljesítményt Indianapolisban, mint Philadelphiában, amennyivel jobb volt körülötte a csapat. Összességében viszont továbbra is egy bottom 10-es QB volt, hiába a 27-7-es TD-INT arány – a Colts nem miatta, hanem az ő teljesítménye ellenére nyert meccseket, semmilyen hozzáadott értéke nem volt a győzelmekhez (a borzalmasan alul dobott labdáira bedobott DPI-kre és a shovel passzos INT-kre nehéz felhúzni egy offense-t) és gyakran még a rendszer nyújtotta lehetőségeket sem használta ki. Emellett nemhogy nem volt vezére a csapatnak, de még az edzők utasításait sem fogadta meg, tehát egyszerre játszott rosszul és volt nehezen kezelhető.

Mindezért a Colts feláldozta többek között az idei első körös pickjét, ami miatt idén eleve hátrányból indult bármilyen top irányítóért folytatott versenyben, emellett 21 millió dollárt is kidobott a kukába. Sőt, ez utóbbi könnyen lehetett volna 36 millió dollár is, ha nem jön a Commanders és menti meg Ballardékat, mert egy cut esetén Wentznek még mindig ki kellett volna 15 millió dollárt fizetni.

A legnagyobb gondot tehát megoldotta a csapat, ráadásul nem is akárhogy: szerzett két harmadik körös cetlit, amiből a 2023-as akár második körös is lehet és megspórolt 27 millió dollárt. Innentől kezdve – bár ez nem szokása a franchise-nak – ledominálhatja a piacot a Colts és összerakhat egy olyan rostert, amivel a rájátszás még ebben a nagyon erős AFC-ben is elérhető lehet.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!