Connect with us

Minden ami NFL

5. éves opció figyelő – a 2019-es class

Május 2-ig dönthetnek arról a csapatok, hogy lehívják-e a 2019-es első körös pickjeik 5. éves opcióját. Ez azt jelenti, hogy az adott játékos még egy évig szerződés alatt állna viszonylag magas, immáron teljesen garantált fizetéssel. Utóbbi különösen nehéz helyzetbe hoz pár csapatot, így összegyűjtöttük a 2019-es első körösöket és megnéztük, kinek az opcióját hívhatják le.

A szabályok szerint az első körben kiválasztott játékosok 4 éves szerződést kapnak, majd a harmadik szezonjuk után a csapatoknak lehetőségük van lehívni egy opciót, amellyel még egy extra évig magukhoz láncolhatják az adott játékost. Ezzel kapcsolatban fontos információ, hogy:

  • Amennyiben a játékos kétszer Pro Bowlba jutott, akkor a posztjának franchise tag értékét kapja meg.
  • Amennyiben egyszeres Pro Bowler valaki, úgy a transition tag értékét viheti haza.
  • Amennyiben a játékos legalább két szezonban is a snapek 75+ százalékán pályán volt VAGY a három szezont figyelembe véve az összes snap legalább 75 százalékán pályán volt VAGY mindhárom idényben legalább a snapek 50 százalékán pályán volt, akkor a posztján 3-20. legmagasabb fizetés átlagát kapja meg.
  • Amennyiben egyik fenti kitétel sem teljesül, úgy a játékos a posztján 3-25. legmagasabb fizetés átlagát kapja meg.

1/1 Kyler Murray, QB
5. éves fizetés: $29,703M
Esély: 10/10

Murray a Pro Bowljainak köszönhetően brutálisan sokat keresne jövőre (ez persze relatív, Aaron Rodgers 20 millióval többet vihet haza, de azért a 29,7 millió dollár sem kevés). Ezzel ugyanakkor az irányító nem ért egyet, már most új szerződést akarna, és ha azt nem is kap májusig, az 5. éves opciója garantáltan le lesz hívva.

1/2 Nick Bosa, Edge
5. éves fizetés: $17,859M
Opció: LEHÍVVA

A 49ers tegnap hívta le a kiváló pass rusher opcióját. Tekintve, hogy annak ellenére 160 nyomást és 26 sacket jegyzett, hogy a 2020-as szezonban csak 68 snapje volt, ez egyáltalán nem meglepő.

1/3 Quinnen Williams, iDL
5. éves fizetés: $11,5M
Opció: LEHÍVVA

Hivatalosan még nem történt meg az opció lehívása, de a Jets már korábban jelezte, hogy ez nem lesz probléma. A döntés érthető, hiszen mindössze 11,5 millió dollárról van szó – ennyit megér Williams, még ha talán kicsit többet is vártak tőle összességében.

1/4 Clelin Ferrell, Edge
5. éves fizetés: $11,5M
Esély: 0/10

“Egy biztos választás, mert nagyon meglepne, ha totális bust lenne, azonban az is meglepne, ha bármikor szupersztár lenne. Ilyen játékost meg nem húzunk 1/4-re, legkorábban 10-15 pickkel később” – írta katonadani, majd adott egy WTF értékelést a picknek. Ferrell viszont még ezt is alulmúlta: harmadik évére kiszorult a kezdőből is, 17 nyomás és három sack került a neve mellé, konkrétan semmire sem használható. Ha fele ennyi lenne az opció értéke, akkor sem hívnák le.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!