Connect with us

Hír

A Browns tulajainak fogalma sem volt, mit csinálnak, mikor megvették a csapatot

A Cleveland Browns nem volt épp sikeres franchise az utóbbi 10 évben, hiszen egyetlen egy pozitív szezont sikerült csak összehozni, mellette viszont volt nyeretlen és egygyőzelmes idény is. Sok problémáért pedig a tulajdonosok, Jimmy és Dee Haslam voltak felelősök, akik most be is vallották, hogy nem igazán tudták, mit csinálnak, amikor egy évtizede megvásárolták a franchise-t.

A Haslam-család kisebbségi tulajdonos volt a Steelersben, mielőtt megvette a Brownst, és ez akkor pozitívumként volt feltüntetve a nevük mellett, hiszen egy kiválóan működő franchise-nak voltak tagjai, biztos hozzák magukkal azt a kultúrát Clevelandbe is. Nos, ez nem épp így alakult. Dee Haslam így válaszolt az újságírói kérdésre, miszerint felkészítette-e őket a Steelersben való részvételük a tulajdonosi létre.

“Nem, nem. Fogalmunk sem volt semmiről.”

Hasonlóan beszélt Jimmy Haslam is, via Akron Beacon Journal.

“Azt mondják, hogy ott volt egy kiváló példa, csak csináld úgy, mint ők. De ott nem te hoztad a döntéseket, és igazából mindenki a helyén volt már.”

A Haslam-házaspár 2007-ben csatlakozott a Steelershöz, akkor pedig már elég jól ki volt építve minden a csapatnál és nem is változott semmi fontos addig, amíg 2012-ben megvették a Brownst. A general manager (Kevin Colbert), a főedző (Mike Tomlin), az irányító (Ben Roethlisberger) és a védelem vezére (Troy Polamalu) is a helyén volt már érkezésükkor, így még csak nem is láthattak igazán fontos döntéseket Pittsburghben, amik meghatározzák a franchise sorsát. Ráadásul ha láttak volna ilyen döntéseket, akkor sem biztos, hogy beleláttak volna annak minden aspektusába.

“Pocsék munkát végeztünk az elején, nincs mit szépíteni rajta. Mondhatjuk, hogy nem tudtuk, mit csinálunk.”

– mondta Jimmy Haslam.

Azóta eltelt egy évtized, de még mindig nem mondhatjuk el a Haslam-családról, hogy biztosan jól végzi a dolgát, habár az utóbbi években azért megindult egy fejlődés, és Deshaun Watson megszerzése is ezt hivatott folytatni – az más kérdés, hogy morálisan mennyire volt ez helyes döntés.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!