Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Andrew Booth

Az idei corner class három sztárja után (Gardner, Stingley és McDuffie) egy kisebb szakadék következik és több cornerback is pályázik a dobogó utáni első helyre. Mindenkinek más skilljei vannak és mindenki más és más rendszerben lehet jó. Ilyen például Andrew Booth, a Clemson cornere is, akinek a fizikai paraméterei és az eddigi tapasztalata más és más rendszerbe predesztinálná.

Booth egy négygyerekes család egyik ikertagjaként született Georgiában. A szülők alapvetően nem éltek rosszul, a gyerekek rendes oktatást kaptak és többen is szakmai karrierbe kezdtek. Andrew azonban már egészen kicsi korától kezdve a sport felé kacsintgatott, amit fizikai paraméterei megengedtek.

Középiskolai karrierje elég jól sikerült, nagyon gyorsan megtalálta magának a corner posztot és ebből kifolyólag az ország egyik legnagyobb tehetsége lett. Ötcsillagos recruit volt, az ország 30 legjobb játékosa között tartották számon a korosztályából, az államban a második legjobb játékos volt és összességében a második legjobb corner jelölt. Végül a Clemson csapott le rá és az egyetem legmagasabban jegyzett recruitja volt abban az évben.

Már rögtön odakerülése után lehetőséget adtak neki, igaz még nem kezdő szerepkörben, de a rotációban tevékeny részt vállalhatott. Fokozatosan növelte ázsióját és utolsó évére az egyik legmeghatározóbb védő lett a csapatnál. Sokan elfelejtik a Clemson rossz idénye miatt, de a védelem top10-es volt a ligában és ez Booth-ék magabiztos secondary játékának is volt köszönhető.

Erősségek

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Fentebb esett szó Booth jó fizikai paramétereiről, de érdemes ezzel kezdeni. Nem a legnagyobb darab corner és nem is a legizmosabb. Nem félelmetes a megjelenése, ellenben nincs egyetlen gyenge pontja sem a termetének. Mind a magassága (184 cm) mind a testsúlya (91 kg), mind a karhossza (felső 35%) a ligaátlag felett van, igazából nincs fizikai hátránya semmilyen téren.

 

Ezekhez a külső paraméterekhez jön hozzá, hogy egy nagyon tanult, technikás játékosról van szó, aki minden téren tudja a saját képességeit használni. Nagyon könnyed lábai vannak, természetes a mozgása, aránylag gyors a backpedalja, kevés felesleges mozdulatot tesz, ami lelassíthatná a mozgását. A csípője laza, nem eszméletlen gyorsan fordul, de tudja tükrözni az elkapók mozgását, sallangmentes koordinációjának hála ott tud velük lenni végig a route-okon.

 

A Clemson védelmében elsősorban zónázott, de nagyobb nevű elkapók ellen volt emberezős feladata is. Igazából minden technikát tud alapszinten, jól felkészített játékos, aki meg tudja ragadni a lényeget és figyel a részletekre. Jól kommunikál a társaival. A zónahatárokat nagyon érzi. Nem egy ösztönös játékos, de képzett és okos, tudja figyelni az irányítót, egyszerűbb útvonaltechnikákkal is tisztában van.

 

Türelmesen játszik, nem hagyja hogy manipulálják, bízik a lábaiban, még akkor is, ha nem átlag feletti a gyorsulása. Nem mozdul el az első testcselekre, nem ma kezdte a pályáját. Rutinosan játszik, használja a pálya szélét és tudja mikor van segítsége.

Coverage-ben kellően fizikálisan játszik, nem annyira domináns mint Gardner, de nem ijed meg a saját árnyékától. Az elkapási ponton nincs hiányossága, nem a legatletikusabb játékos, de jól választ szögeket és jól használja a kezét, ha oda kell piszkálni az elkapónak. A labdát nagyjából jól követi a levegőben, kevés teret hagy az elkapójának, sok kikényszerített sikertelen elkapást köszönhetnek neki az ellenfelei.

 

Gyengeségek

Nincsenek nagy hiányosságai, de úgy igazándiból semmiben nem kimagasló. Jó a technikája és nagyon képzett, tapasztalt játékos, de nincs egyértelmű erőssége. Nem ultra atletikus, csak simán jó. Nem kimondódottan félelmetes a fizikális fellépése, csak átlagos. Nem gyors, de nem is lassú. Összességében egy magas padlóval rendelkező játékos, aki nem kelti fel semmivel a figyelmet, nem tudsz arra alapozni, hogy All-Prót nevelsz majd ki belőle.

Az igazi gyilkos ösztön hiányzik a játékából, nem a legnagyobb playmaker a pályán. Összesen öt labdalopása volt az egyetemi évei alatt, ami annyira nem rossz a tavalyi csonka szezont is figyelembe véve, de nem ő a legnagyobb game-changer.

Futás ellen kimondottan szenved, de általánosságban is rossz arányban szerel: több mint 23%-át elrontotta a kísérleteinek. Nem használja elég jól a testét ütközésnél, sokszor túl puhán játszik. Néha később ismeri fel a futás irányát, így elkésve érkezik és lecsúszik.

Idén márciusban műteni kellett, így már a Combine-on sem vett részt és várhatóan az idény elejét ki kell hagynia. Alapvetően nem sok sérülés kísérte karrierjében, de következő csapata biztosan nélkülözni kénytelen pár hónapig.

Összességében

Booth egy tipikus magas padlóval, de alacsony plafonnal rendelkező játékos, aki nem fog hatalmas csalódást okozni, de hatalmas elvárásaink sem lehetnek vele kapcsolatban. Talán ezért volt az a legnépszerűbb várakozás, hogy valahol az első kör végén kelhet el, nem a legnagyobb sztárok között, de egy stabil kezdő szinten. A műtéte azonban ezt kicsit keresztülhúzhatja és elképzelhető, hogy a második nap elejére csúszik. Egy rendszerfüggetlen játékos, aki sok csapat radarján rajta lehet, de elsősorban többet zónázó elképzelésekben lehet igazán hasznos.

[/ppp_patron_only]

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x