Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – George Karlaftis

Athénból indulva, vízilabda kapusból az NFL-ig. Ezt az életpályát járta be az idei draft egyik legszerethetőbb figurája, George Karlaftis. Kevés igazán nagy nevű európai játékosa volt és van is jelenleg a profi amerikai football ligának, a Purdue pass rushere azonban végigment ezen a hosszú úton és a 2021-es class egyik nagy tehetségeként várhatja, mikor is hangzik majd el a neve április végén.

Karlaftis, mint a bevezetőben is utaltam rá, európai játékos, azonban nem csak a felmenői közt találni a tenger ezen oldaláról származó ősöket. Ő maga is Athénban, Görögországban született, sőt élt is 13 éves koráig. Addig focizott is, de profi szinten a vízilabdával került kapcsolatba. Olyannyira, hogy korosztályos válogatott kapusa is volt a görög csapatnak. Édesapja korai halála után azonban az amerikai származású anyja úgy döntött, hogy a családjával visszaköltözik szülőföldjére, az Indianában található West Lafayette városába. George már itt kezdte meg a középiskolát és került közelebbi kapcsolatba az amerikai focival, majd egy ismerkedő év után csapata egyik legjobb játékosává vált. Mindössze négy évvel azután, hogy elkezdte a focit négy csillagos tehetségként tartották számon, valamint a legjobb játékosa volt Indiana államnak. Bár a legnagyobb programok is megkörnyékezték, ő a városi egyetem, a Purdue csapatához jelentkezett, akiknek meccsére egyébként már kisgyermekkén is kivitték a szülei egy családlátogatás alkalmából.

George a legmagasabbra rangsorolt játékosa volt a programnak 2019-ben, így nem is volt kérdés, hogy első naptól a kezdőben kapott helyet. Teljes freshman és junior éve között a sérülések és covid miatt csonkára sikeredett 2020-as szezonnal együtt mind a 27 egyetemi meccsén kezdő volt a Boilermakers csapatában és senior évét kihagyva jelentkezett az idei draftra.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!